• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Bread Nomz / Broodje Nomztertje

Broodje Nomztertje

december 28, 2015 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Broodje_Nomztertje_First

Een broodje Nomztertje is niet alleen heerlijk als zomerse lunch. Ook na al het feestdagen geweld van vaak veel, overdadig en vet eten is het lekker om een gemakkelijke en gezonde hap te eten. Dat je voor dit broodje waarschijnlijk niets in huis hoeft te halen omdat je de restjes van het Kerst ontbijt en het gourmetten op kunt maken is mooi meegenomen 😉

Broodje_Nomztertje_1Voor de basis gebruik je natuurlijk een lekker vers brood. Ik koos voor een pide, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een stokbrood, ciabatta of misschien heb je nog afbakbroodjes over die je op deze manier mooi op kunt maken.

Besmeer het brood met een saus naar keuze. Als je hebt gegourmet is er vast nog wel wat lekkers over. Je kunt natuurlijk ook gewoon voor mayonaise kiezen. Voor dit broodje heb ik zelfgemaakte honing mosterdsaus gebruikt die ik heb aangemaakt met wat yoghurt omdat ik anders net niet genoeg had.

Broodje_Nomztertje_2
Vervolgens beleg je het brood met sla. Wat voor sla je gebruikt maakt niet uit. Iedere soort sla of eventueel verse spinazie is lekker.

Broodje_Nomztertje_3
Plakken gerookte kipfilet vormen het volgende laagje. Ik ben gék op gerookte kipfilet op brood en ik gebruik het in de meeste soorten sandwiches die ik maak.

Broodje_Nomztertje_4

Er ligt altijd wel komkommer in de koelkast dus die kon natuurlijk niet ontbreken op dit broodje.

Broodje_Nomztertje_5
En dan uitgebakken spek. Met spekjes maak je alles lekker. Het maakt niet uit of je plakken of blokjes hebt om uit te bakken en het maakt geen verschil of je ontbijtspek of bacon gebruikt. De zoute smaak die je hiermee toevoegt aan het broodje is overheerlijk. Heb je geen spek, maar nog wel een gedroogde hamsoort zoals Serrano of Parma ham? Gebruik dan gewoon die.

Broodje_Nomztertje_6

Snijdt snoeptomaatjes in vieren en strooi deze over je broodje. Ook hier kun je best voor een andere soort tomaten kiezen. Het is maar net wat je nog in de koelkast hebt liggen.

Broodje_Nomztertje_7

Om het broodje af te maken strooi je er wat vers gesneden bieslook overheen.

Broodje_Nomztertje_8

Snijdt het brood in stukken om te serveren. Er stonden nog wat olijfjes die opgemaakt moesten worden, dus die staan er heel mooi bij in een schaaltje. Ook andere tapas soorten waarmee je nét geen echte maaltijd of snack-momentje in elkaar kunt draaien kun je natuurlijk heel goed bij dit broodje serveren.

Eet smakelijk!

Broodje Nomztertje
Print
Broodje Nomztertje
Voorbereidingstijd
5 min
Totale tijd
5 min
 

Alles kan en mag met dit broodje

Gang: Hapjes, Lunch
Keuken: Fusion, Nederlands
Aantal: 4 Personen
Ingredienten
  • Brood
  • Saus naar keuze
  • Sla
  • Kipfilet
  • Komkommer
  • Uitgebakken spek
  • Tomaat
  • Verse bieslook
Bereidingswijze
  1. Snijd je brood open.
  2. Besmeer met de saus.
  3. Beleg het brood met de sla, kipfilet, komkommer, spek en tomaat.
  4. Bestrooi met de bieslook.
Tip(s) van de chef
  • Je kunt zo ongeveer alles aan groenten en vleeswaren gebruiken voor dit broodje Nomztertje. Wees een beetje creatief en blijf ingredienten stapelen tot je broodje perfect is.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bread Nomz, Nomz Tags: Broodje, Kipfilet, Komkommer, Left overs, Lunch, Sandwich, Sla, Spek, Tomaat

Vorig bericht: « Horeca & Food inspiratie Gorinchem
Volgend bericht: Knoflookcroutons uit de pan »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....