Chocolade chips, en dan bedoelen we niet die chocolade druppels die je kunt smelten om taarten en dergelijke mee te versieren. Nee, we hebben het hier letterlijk over chips met chocolade. Of chocolade met chips. Het is een beetje afhankelijk van hoeveel je van wat gebruikt. Ben je al gruwelend in een hoekje weggekropen bij de gedachte aan deze voedselcombinatie? Kruip er dan maar weer uit want dit is echt superlekker!
In een van de tags die we al eens invulden had ik het al over de chocoladerepen van Chuao Chocolatier. Zij hebben onder andere een potatochip bar in het assortiment. En wij zouden onszelf niet zijn als we niet zouden proberen om zelf iets te maken wat er op lijkt. Tot grote vreugde van de kindjes mag ik daar wel aan toevoegen 😉
Zo maak je chocolade chips
Dit is weer zo’n recept wat eigenlijk geen recept mag heten. Lekker gemakkelijk voor de luie snackzin of tijdens de feestdagen dus. Je begint met een zak zoute kettle cooked chips. Wij zijn hier allemaal ontzettend fan van Kettle chips, maar je kunt natuurlijk voor ieder willekeurig (huis-)merk kettle cooked of boerenchips kiezen.
Strooi de chips in een ruime schaal of over een groot plat bord uit.
Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Kijk uit dat je de chocolade niet laat verbranden!
Schenk de chocolade over de chips heen en laat heel even staan zodat de chocolade iets hard wordt.
Dat is alles. Zoals gezegd, eigenlijk mag het geen recept heten. Dit dit ontzettend lekker en als er hier een schaal op tafel wordt gezet dan moet dat eigenlijk gewoon met twee of drie zakken chips gedaan worden want alles wordt nog sneller op gesmikkeld dan een gewone zak chips.
Snoep smakelijk!
Want waarom zou je kiezen als het allebei kan
- 1 zak zoute kettle cooked chips
- 100 gram pure chocolade
- Strooi de chips uit op een schaal of plat bord.
- Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron.
- Schenk de chocolade over de chips heen.
- Laat iets afkoelen zodat de chocolade iets hard wordt. (Twee tot drie minuten.)
- Gebruik chocoladerestjes voor dit recept. Die overtollige chocoladeletters kun je zo mooi op maken.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie