Onze nomzcabulaire is soms heel simpel, en soms zijn onze opmerkingen bijna inside jokes geworden. Ok, voor de mensen die onze voorliefde voor eten en alles er omheen niet snappen zijn onze opmerkingen gewoon inside jokes. Tel daar een onuitputtelijke voorraad aan muziekkennis en filmquotes bij op en je zult begrijpen dat we heel vaak, eigenlijk gewoon niet te volgen zijn. Om ervoor te zorgen dat het voor iedereen duidelijk is waar we het over hebben zetten we onze meest gebruikte, genomznificeerde, woorden op een rijtje. De muziek referenties en filmquotes zullen we jullie besparen. Als je die wilt meekrijgen kom je maar een dagje met ons in de keuken staan 😀
Kom regelmatig even kijken, want de lijst breidt zich nog wekelijks uit!
Cocomelaie – Spreek uit als koo-koo-me-laaie. Hoe chocolade hier over het algemeen genoemd wordt.
Culiexpererimenkokengoogemefantjenomzen – Experimenteren in de keuken zonder vast recept, maar MET de dingen die je lekker vind.
Nomz – Lekker eten
Nomzledge – Alles wat je moet weten over eten.
Nomziquette – De etiquetteregels in een nieuw jasje.
Nomznaisseur – Iemand met een voorliefde voor lekker eten en het lef nomz te bereiden
Nomznificeren – Een normaal woord of werkwoord dusdanig aanpassen dat het woord nomz, of een afgeleide daarvan, een deel van het oorspronkelijke woord vervangt. Mogelijk ook een logischer benaming voor een ingrediënt of bestandsdeel van een recept dan standaard gebruikt wordt.
Nomzotheek – Verzameling van kookboeken. Bij voorkeur deels bestaand uit onbekende boeken van onbekende schrijvers die écht eten maken en niet alleen food-hypes volgen.
Nomztertje – Iemand met zo’n voorliefde voor eten dat hij/zij omkoopbaar is met good nomz. Over het algemeen kan gesteld worden dat iedere nomznaisseur in meer of mindere mate ook een Nomztertje is. Tevens de naam van onze mascotte.
Mogelijk zijn Nomztertjes familie van calorieen, met als verschil dat een Nomztertje niet in je kast kruipt, maar op je schouder zit om je te vertellen wel die tweede keer op te scheppen, dat ijsje te nemen, gewoon voor die punt vlaai te gaan, enz.
Nomzquipment – Alles wat je nodig hebt voor de bereiding van nomz. Variërend van messen en pannen tot speciale gadgets en smokers.
Onderwater rups – Garnaal. Deze benaming wordt voor iedere mogelijke soort gebruikt, van roze en Noorse garnaaltjes tot tijgergarnalen.
Roze visjes – Zalm. Het maakt niet uit hoe het is bereid of in welke vorm het als ingredient wordt gebruikt. Wanneer wij hier over roze visjes praten weet iedereen wat hij te eten gaat krijgen.
Wishnomz – Nice to haves voor in de keuken om sneller, gemakkelijker of anders te kunnen koken. Mogelijk ook (uitbreiding voor) buitenkeukens of andere nomzquipment voor het (buiten) bereiden van eten. Niet perse musthaves.
Wiznomz – Wijsheden over eten. Een groot deel van deze wijsheden dienen met een flinke korrel zout genomen te worden. Het overige deel van deze wijsheden helpt je écht verder in de keuken.