Pasta pesto kip is een heerlijk gemakkelijk en snel gerecht. Perfect dus voor drukke dagen, of juist voor een rustige weekenddag waarop je echt helemaal geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Ja, geloof het of niet, wij hebben ook wel eens van die dagen dat we met geen honderd stokslagen toe de keuken in te krijgen zijn. Dat zijn vaak de dagen waarop we een pasta pesto variant eten, tot grote vreugde van de kindjes.
Omdat wij over het algemeen een instelling hebben van “een dag geen vlees is een dag niet geleefd” voegen we altijd wel iets van vlees toe aan onze pasta pesto. Hamblokjes, uitgebakken spek, mooie repen Serrano ham en gezien de één kip, vijfmaaltijden uitdaging nu dus ook kip. En zo was onze pasta pesto kip geboren. Het allerlekkerste is natuurlijk een zelfgemaakte pesto om dit gerecht op smaak te brengen. Hier staat het vaak in de koelkast. Gelukkig zijn de meeste pesto’s die tegenwoordig in de supermarkt te verkrijgen zijn ook niet geheel vervelend, dus je kunt ook gerust kiezen voor een kant en klare groene pesto.
Zo maak je Pasta pesto kip
Kook de spaghetti beetgaar in ruim voldoende water met een scheutje olie. Wij hebben de spaghetti, en iedere andere pastasoort, het liefste al dente. Heb je liever een zachtere pasta, kook hem dan enkele minuten langer.
Giet de spaghetti af, doe hem terug in de kookpan, voeg de pesto en de gepluisde kip toe. Roer alles goed dooreen zodat de pesto iedere spaghettisliert goed bedekt en de kip goed door alle pasta heen vermengd is.
Serveer de pasta pesto kip met een groene salade met balsamico azijn en een gulle hoeveelheid groene olijven.
Eet smakelijk!
- 150 gram ongekookte spaghetti
- 3 eetlepels groene pesto
- 150 gram kippluis
- geraspte Parmezaan naar smaak
- Peper naar smaak
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de spaghetti af en plaats de spaghetti terug in de pan.
- Voeg de pesto en het kippluis toe en schep alles goed dooreen.
- Schap de pasta pesto kip op een bord en strooi er vers geraspte Parmezaan overheen.
- Serveer met een salade en groene olijven.
- In plaats van groene pesto kun je natuurlijk ook voor rode pesto kiezen.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie