Sriracha mayonaise is, naast ons vertrouwde recept voor Jalapeno Chili Knoflookdip, onze nieuwste liefde op het gebied van spicy food. Wij steken niet onder stoelen of banken dat we allebei gek zijn op pittig eten en pittig eten kan op verschillende manieren. Door pit te gebruiken in je gerecht en dit te serveren met een pittige saus creeer je lagen in de smaak van wat je eet. Pittig eten bereiden is een vak apart en wij experimenteren er graag op los. Zo zijn we uiteindelijk tot dit recept gekomen waarvan we alweer twee variaties hebben die standaard op tafel komen.
Cajun fries zijn hier in huis een favoriet bijgerecht waar de scriracha mayonaise heel goed bij past. En ook onze spicy chicken wings waarvoor we binnenkort het recept zullen delen smaken geniaal met deze saus. Wij houden er echt van om smaaklagen op te bouwen en staan dus ook vaak op het allerlaatste moment nog een saus te maken voor bij het eten. Gewoon, omdat het kan. En met uitzondering van de sriracha heb je, net als ons, voor dit recept waarschijnlijk alles standaard in huis. Snel de keuken in dus, want deze saus mag niet ontbreken bij je volgende BBQ!
Zo maak je Sriracha mayonaise
Natuurlijk heb je sriracha saus nodig. Als je dit niet hebt kun je ook voor een andere hete saus kiezen, al kun je er beter een tripje supermarkt of toko aan wagen om toch die fles scriracha te gaan halen!
Neem je citroen, snijdt deze doormidden en pers het sap er uit. De pitjes halen wij altijd uit het sap, de stukjes vruchtvlees die meekomen geven een lekker zuurtje. Die laten we dus altijd zitten. Mocht je hier zelf niet van houden kun je het citroensap even door een theezeefje heen gieten.
Neem een kommetje en doe hier mayonaise, sriracha, het citroensap en een goede snuif vers gemalen zout bij. Roer alles goed door elkaar en laat minimaal 10 minuten staan voor je de saus serveert. Zo kunnen de smaken goed in elkaar trekken.
Een snelle saus, met een heerlijke oempf en een onverwacht frisse smaak door het citroensap.
Eet smakelijk!
Spice up your meal!
- 225 gram mayonaise
- 3 eetlepels scriracha
- 2,5 eetlepels citroensap
- Zout naar smaak
- Meng alle ingrediënten door elkaar.
- Laat de saus minimaal 10 minuten rusten voordat je hem serveert zodat de smaken goed intrekken.
- Wil je deze sriracha mayonaise nóg lekkerder maken? Voeg één of twee heel fijn gesneden teentjes knoflook toe aan de saus.
- Als je citroen niet friszuur genoeg vind kun je ook kiezen voor vers limoensap.
- Mag het frisse van de citrus nog iets meer overheersen qua smaak kun je wat van de schil raspen en dit als extra toevoegen aan de saus.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
The lemon kitchen zegt
Oh heerlijk i like it spicy!