• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Pita kip – Eén kip, vijf maaltijden

Pita kip – Eén kip, vijf maaltijden

oktober 7, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Pita kip
Pita kip met sla, avocado en gebakken aardappeltjes met gesmolten kaas en flink wat pit. Het uittypen laat me alweer watertanden en als ik niet uitkijk sta ik zo weer in de keuken om nog een keer met potten en pannen te rammelen. Deze pita kip is een variatie op een gerecht wat ik jaren geleden eens maakte toen ik de kip in de oven was vergeten en er dus gortdroge moten uit haalde. Door toen de kip te pulseren met verse sla kreeg je een haast broodsalade achtige structuur die perfect op een pitabroodje paste. Om je vingers bij af te likken en de kip hoefde niet te worden weggegooid. Daar kon ik vast wel een variatie op bedenken met de gepluisde kip uit deze één kip, vijf maaltijden uitdaging.

Veel bedenktijd was er inderdaad niet nodig. Als je dan toch een broodje gaat maken wat je opnieuw wilt uitvinden kun je er net zo goed meteen de dingen op doen die je het lekkerste vind. Hoor ik daar iemand chili cajun saus roepen?
pita_kip_sla_avocado_1

Zo maak je Pita kip

Neem een goede hoeveelheid gemengde sla en snijdt dit in grove stukken. Voeg hier in halve ringen gesneden zoete puntpaprika bij. Als dressing koos ik voor een pittige saus met chili, cajun kruiden, mayonaise en yoghurt. Giet dit over de salade heen, voeg de gepluisde kip en en schep alles goed door elkaar. Zet de vulling voor je broodje opzij zodat de smaken even goed op elkaar kunnen inwerken.

Doe een klontje boter in een koekenpan en bak hierin je voorgekookte aardappelblokjes of krieltjes met peper, zout, een geplette teen knoflook (of twee) en cayennepeper. Als de aardappeltjes bijna gaar zijn strooi je de geraspte kaas er overheen en gooi je alles nog een paar keer om zodat dat de kaas mooi smelt.

Toast of bak je pitabroodjes en snijdt ze open, snijdt een halve avocado in repen en vul je pitabroodjes met de saladevulling en de avocado. Serveer samen met de gebakken aardappeltjes met kaas.

Eet smakelijk!

Pita Kip met Sla en Avocado
Print
Pita kip – Eén kip, vijf maaltijden
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
20 min
 
Gang: Diner
Keuken: Fusion
Aantal: 2 personen
Ingredienten
Voor de broodjes
  • 2 stuks volkoren pitabroodjes
  • 150 gram gepluisde kip
  • 150 gram gemengde sla
  • 1/4 zoete puntpaprika
  • 1/2 avocado
  • 4 eetlepels sladressing naar keuze
Voor de aardappeljes
  • 300 gram voorgekookte aardappelblokjes of krieltjes
  • 50 gram geraspte kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
  1. Snijdt de gemengde sla in grove stukken.
  2. Snijdt de zoete puntpaprika in reepjes.
  3. Meng de grof gesneden sla met de gesneden puntpaprika, gepluisde kip en de sladressing.
  4. Zet het mengsel opzij zodat de smaken optimaal kunnen mengen.
  5. Doe een klontje boter in de pan en bak de aardappeltjes.
  6. Voeg tijdens het bakken de geplette knoflook, cayennepeper en peper en zout toe.
  7. Als de aardappeltjes bijna klaar zijn voeg je de kaas toe en gooi je alles nog een paar keer goed om.
  8. Snijdt de avocado in repen.
  9. Toast de pitabroodjes en snijdt ze open.
  10. Vul de broodjes met de avocado en het slamengsel met kip.
  11. Serveer met de aardappeltjes.
Tip(s) van de chef
  • Hoeft het voor jou niet zo pittig? Kies als dressing dan voor een honing mosterd saus en gebruik voor de aardappeltjes oregano of Provencaalse kruiden.

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bread Nomz, Nomz, Quick Nomz Tags: Arrdappeltjes, Avocado, Eén kip, Gepluisde kip, Kaas, Kip, Krieltjes, Pita, Sla, Spicy, vijf maaltijden, Volkoren, Zoete puntpaprika

Vorig bericht: « Pasta pesto kip – Eén kip, vijf maaltijden
Volgend bericht: Risotto met pittige chorizo – Eén kip, vijf maaltijden »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Pão Caseiro (Portugees brood)
    Pão Caseiro (Portugees brood)
  • Pittige rijst
    Pittige rijst

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....