• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Quesedillas met gehakt (en groente restjes)

Quesedillas met gehakt (en groente restjes)

juni 16, 2016 By Linda 1 Reactie

Naar recept gaan Recept afdrukken

Quesedillas_First

Quesedillas zijn voor ons zo’n overheerlijk zomergerecht om als lunch of lichte avondmaaltijd op tafel te toveren. Vooral de quesedillas die we als lunch eten zijn geen twee keer hetzelfde. Vaak omdat we ze gebruiken om restjes uit de koelkast op te maken. Of het nu nog een klein beetje maiskorrels is, een halve paprika, een restje gehakt, wat gepluisde kip of bonen in welke variant dan ook, het kan allemaal door de vulling. En het geheim van onze quesedillas? Kaas, heel veel kaas!

Voor de kinderen is dit standaard een feestlunch en zelf wil ik me nog wel eens bezondigen aan het snel in elkaar draaien van quesedillas als ik film zit te kijken. Het is lekker, het is weer eens wat anders en ze gaan perfect samen met salsa of guacamole als je daar nog een restje van hebt staan. (Yep, áls je daar nog een restje van hebt staan. Dat komt hier niet vaak voor :’))

Zo maak je quesedillas

Quesedillas_1

In dit geval viste ik eerst alle restjes uit de koelkast. Gehakt, mais, zoete puntpaprika, tomaat, een halve ui en vulde dit aan met een teen knoflook. Met uitzondering van de mais snijdt je alles klein zodat alle ingredienten straks goed mengen en je met iedere hap die je neemt een explosie van smaakt hebt in je mond.

Quesedillas_2

Bak het gehakt rul in een scheutje olie en voeg daar de overige ingredienten aan toe. Als je net als ik soms ook het vet bewaard van het uitbakken van spek is het een aanrader om je quesedilla vulling in spekvet te bakken. Voeg naar smaak cajun kruiden of een rood pepertje toe en laat de vulling een kleine 10 minuten doorpruttelen.

Quesedillas_3
Dan is het tijd om je quesedillas te gaan vormen. Leg een tortilla neer, strooi hier kaas overheen. Hier overheen schep je de vulling die je zojuist hebt gemaakt, daaroverheen strooi je weer kaas en daar leg je weer een tortilla bovenop.

Leg het geheel in een warme pan en bak de tortillas aan beide zijden knapperig tot de kaas smelt.

Quesedillas_4

Wij snijden de quesedillas in pizzapunten omdat we dat zo heerlijk vinden weghappen. Je kunt ze natuurlijk ook doormidden snijden en dan oprollen voordat je je tanden er in zet. Het is maar net hoe je ze het liefste eet.

Eet smakelijk!

Quesedillas
Print
Quesedillas met gehakt (en groente restjes)
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
25 min
 
Gang: Diner, Lunch
Keuken: Fusion, Mexicaans
Aantal: 4 Personen
Ingredienten
  • 100 gram gehakt
  • 100 gram maiskorrels
  • 1 tomaat
  • 1/2 zoete punt paprika
  • 1/2 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • 8 tortillas
  • 200 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
  1. Snijdt de tomaat en punt paprika in kleine stukjes.
  2. Snipper de ui en de knoflook.
  3. Bak het gehakt rul en voeg daarna de ui toe.
  4. Voeg wanneer de ui glazig wordt de maiskorrels, tomaat en punt paprika toe.
  5. Bak alles kort aan en voeg de knoflook en de cajunkruiden toe en laat alles een kleine 10 minuten doorpruttelen.
  6. Leg een tortilla neer en bestrooi deze met kaas, schep de gemaakte vulling eroverheen, bestrooi weer met kaas en bak de quesedilla aan beide kanten knappering tot de kaas is gesmolten.
Tip(s) van de chef
  • Je kunt van alles aan restjes opmaken in quesedillas. Een restje bonen, gewone paprika, rode ui, kip en zelfs vis. Of smeer eens een restje met chili con carne tussen de tortillas. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

 

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bread Nomz, Healthy Nomz, Nomz Tags: Gehakt, Kaas, Knoflook, Mais, Paprika, Tortillas, Ui

Vorig bericht: « Talk Nomz To Me op Dejlig.nl
Volgend bericht: Borrelplateau special bij Burgers & Beers in Roosendaal »

Lees Interacties

Reacties

  1. Roxanne zegt

    juli 3, 2016 om 00:24

    Nom!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....