Of ik een Something About Tag wil invullen? Natuurlijk! Het valt niet te ontkennen dat ik iets heb met eten, of het nu gaat om het maken of verorberen ervan, dus bring it on! Daarbij blijf ik al deze foodtags stiekem ook wel heel erg leuk vinden om te doen. Er kan er dus best nog eentje bij.
Als je iedere dag nog maar één soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn?
Sushi! Daar mag je me zelfs midden in de nacht voor wakker maken. (Ja, dat mag écht.)
Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant?
IJsthee. Het schijnt ongezonder te zijn dan cola, maar ach. Als het lekker is dan is het goed, toch? En als ik niet hoef te rijden drink ik een tapje of wijn, afhankelijk van wat voor restaurant ik ben, wat ik eet en wie het gezelschap is/zijn. Tenzij ik bij Los Latinos eet. Dan wil ik na het eten héél erg graag een glaasje legui, een Argentijns digestief naast mijn thee.
Wat was vroeger je lievelingseten?
Zelf geschilde frietjes met zelf gemaakte kroketten. En als het even kon moest daar natuurlijk ook zelfgemaakte mayonaise naast voor de frietjes en pitjes mosterd voor op de kroket.
Wat is het laatste dat je hebt gegeten of hebt gedronken?
Mijn avondeten gisteren bestond uit zelfgemaakte fetaburgers met bacon, in roomboter gebakken aardappeltjes met oregano en een komkommersalade met olijven en feta. Natuurlijk hoorde hier een lekker glaasje wijn bij.
En tijdens het beantwoorden van deze vragen zit ik te genieten van een zebra sprits met een glaasje cola.
Als jij mag kiezen waar je uiteten wil, waar ga je dan naartoe?
Een Grieks restaurant. Helaas zijn er maar weinig goede Griekse restaurants naar mijn mening. Wat naar mijn mening wel een helemaal geweldig restaurant is, is Los Latinos. En niet alleen maar omdat ze er mijn favoriete digestief serveren. Ook de gerechten zijn er altijd spot on!
Wat lust je écht niet?
Zuurkool en erwtensoep. Dat vind ik zo onvoorstelbaar smerig. Het gekke is dat als ik de eters mag geloven ik wel een hele lekkere erwtensoep, wat wij dan weer snertesoep noemen, in elkaar kan draaien. Zuurkool vind ik zo smerig, dat weiger ik zelfs klaar te maken.
Om welk gerecht sta jij bekend?
Volgens mij is er niet één gerecht waar ik om “bekend” sta. Ik kook heel divers en vind het leuk om verschillende keukens en verschillende kooktechnieken uit te proberen dus ik tover altijd weer iets anders op tafel. Waar ik volgens mij wel om “bekend sta” is dat ik met kliekjes, restjes en leftovers complete maaltijden in elkaar kan draaien. Het nadeel van koken op die manier is dat een gerecht nooit reproduceerbaar is, maar dat zorgt er ook weer voor dat eten verrassend blijft. En dat is hoe het naar mijn idee hoort.
Chips of chocolade?
Ai… Ondanks dat ik meer van de hartige hap ben en ik zielsgelukkig wordt van ribbel chips met zelfgemaakte knoflookdip zou ik er niet aan moeten denken om mijn zelfgemaakte pindarotsjes met extra pure chocolade en gezouten pinda’s te moeten missen.
En voor één van deze jongens zou ik mijn neus ook niet ophalen want dan hoef ik écht niet te kiezen…
Wat eet jij het liefst in de bioscoop?
Nacho’s met kaasdip. Nog liever zou ik er guacamole bij eten, maar de kant-en-klaar meuk die ze in de bios bij je nacho’s meegeven waarvan ze zeggen dat het voor guacamole moet doorgaan zou ik nog niet aan mijn hond voeren.
Wat lustte je vroeger nooit, maar nu wel? En hoe komt dat?
Champignons. Dat vond ik zulke vieze slijmballen, daar maakte je me echt niet gelukkig mee. Inmiddels heb ik geleerd dat ze alleen slijmerig worden als je ze te lang bereidt en dat ze in combinatie met heel veel verschillende ingrediënten stiekem gewoon overheerlijk zijn en ook écht iets aan aan gerecht kunnen toevoegen. Champignons staan nu dus ook met regelmaat op mijn boodschappenlijstje en met gevulde pasta vind ik ze écht lekker.
Vis of vlees?
Doe dan maar een surf & turf. Biefstuk met shrimpies en scherpe of uitgesproken smaken zoals chili of koriander zijn ge-ni-aal.
Welke dingen zou je nog willen ‘leren’ eten of drinken?
Al zo lang als ik me kan herinneren heb ik een onvoorstelbare hekel aan botjes kluiven en vetranden aan mijn vlees. Hierdoor heb ik nogal eens de neiging om voor bekende en botloze opties te kiezen als ik keuze heb uit verschillende gerechten waarbij er vlees wat bot bevat binnen de keuze mogelijkheden valt. Dat is hardstikke zonde, want ik weet dat ik mezelf op die manier de kans ontzeg om nieuwe smaken te leren kennen. Zo heel af en toe neem ik dus een “walk on the wild side” en eet ik vlees wat bot bevat om het te leren eten, maar vaak doe ik dit alleen als ik het vanaf het bord van een ander kan proeven omdat ik het als een doodzonde beschouw om eten weg te moeten gooien.
Wat eet jij het liefst als ontbijt?
Het liefst eet ik geen ontbijt, telt dat ook? Maar als het echt moet maak je me wel heel blij met een schaaltje Chocopops met ijskoude melk. Is de melk niet ijskoud dan hoef ik de Chocopops ook niet.
Als je moest kiezen: alleen nog maar voorgerechten of hoofdgerechten eten?
Dat alleen maar voorgerechten. Van vrijwel ieder hoofdgerecht is een voorgerecht variant te maken, omgekeerd is dat iets moeilijker dus doe mij dan maar voorgerechtjes. Zo zal ik in een Grieks restaurant overigens ook altijd mijn maaltijd samenstellen; Een gemengde schotel met warme en koude voorgerechten als hoofdgerecht geserveerd krijgen maakt me een heel gelukkig meisje.
Je staat voor het snoepschap in de supermarkt. Welk snoepje kies je uit?
Vroeger kon ik me helemaal ziek eten aan de groene kikkertjes van Haribo. Van andere merken waren ze niet lekker. Nu ben ik niet meer zo’n snoeper, maar alleen al bij de gedachte aan zure matten loopt het water me in de mond. Die zouden dus op zeker in mijn winkelmandje verdwijnen.
Nieuwsgierig naar de antwoorden van Sergio? Lees zijn Something About Food Tag hier.
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie