Spinaziesalade was hét uitgelezen gerecht om op tafel te zetten toen een van mijn dochters had bedacht dat spinazie vies is. Ze kon me niet uitleggen waarom ze het vies vond, dus dan zijn we snel klaar, dan kun je het gewoon eten. Mijn jongste zoon had al een keer geroepen dat hij graag weer eens granaatappel wilde eten en aangezien dat perfect bij spinazie past hoefden we alleen nog maar naar de winkel om de overige ingrediënten voor een spinaziesalade te halen. Verzinnen wat er precies in moest konden ze, zoals gewoonlijk, weer fijn samen uitzoeken in de winkel als ze zagen wat er nog meer te krijgen was.
Zo gezegd, zo gedaan. In de supermarkt vonden ze veldsla. Omdat ze dat wel heel erg op spinazie vonden lijken zou dat vast wel bij elkaar passen. En omdat granaatappel fruit is kon er vast ook nog wel ander fruit in een salade gedaan worden. De keuze viel op peer, dus die verdwenen ook in het winkelmandje. Verder konden ze eigenlijk niets vinden waar ze zin in hadden, of waarover ze het eens konden worden, dus besloten we voor de rest van de ingredienten de (koel-)kast thuis door te neuzen.
Het blik met zachte witte kaas werd als eerste uit de koelkast gehaald. Daarbij vonden ze knoflookdip, dat staat écht bijna altijd in de koelkast, balsamico azijn en pitabroodjes. Meer hoefde niet, dus het werd deze reis een heel gemakkelijke salade.
Het grote saladebord werd weer tevoorschijn gehaald en hier werden de spinazie en de veldsla op gelegd. Hier overheen ging een in reepjes gesneden peer en de pitjes van een hele granaatappel. Als laatste werd de witte kaas over alles heen gekruimeld. De spinaziesalade maakten ze af met balsamico azijn als dressing. Simpel, snel en overheerlijk!
De pitabroodjes zijn zonder verdere poespas gebakken in een koekenpan en in “frietjes” gesneden. De broodfriet moest geserveerd worden met de knoflookdip en zo stond er in een handomdraai weer een heerlijke lunch op tafel die nog gezond was ook.
Je zou nu bijna gaan denken dat ik van die walgelijk perfecte kindjes heb die alleen maar gezonde dingen willen eten. Of nog erger, dat ik zo’n walgelijk perfecte moeder ben die haar kinderen nooit laat snoepen. Het is allebei verre van waar. Snoepen doen we hier met de regelmaat van de klok en bij tijd en wijlen moet ik ook heus de rem wel zetten op de schooierij om snoep en koek. Daar staat tegenover dat de kindjes ook gezonde dingen zien als snoepen en dat blijf ik natuurlijk stimuleren. Al moet ik wel heel eerlijk bekennen dat de volgende lunch een stukje minder gezond gaat zijn. Dan staan er namelijk zelfgemaakte donuts op de planning. Na zoveel variaties in salade moet dat ook gewoon een keer kunnen, toch?
Eet smakelijk!
Hoezo kinderen willen niet gezond eten?
- 1 zak verse spinazie
- 1 zak veldsla
- 1 stuks granaatappel
- 1 stuks peer
- witte kaas
- balsamico azijn
- 5 stuks pitabroodjes
- knoflookdip
- Verdeel de spinazie en de veldsla op een groot bord of in een schaal.
- Snijdt de peer in dunne reepjes en verdeel deze over de salade.
- Haal de pitjes uit de granaatappel en verdeel deze over de salade.
- Neem een hoeveelheid zachte witte kaas naar smaak en verdeel deze over de salade.
- Maak af met balsamico azijn.
- Bak de pitabroodjes in een koekenpan of broodrooster en snijdt ze in reepjes.
- Serveer de pitabroodjes met de knoflookdip naast de salade.
- Nadat ze salade op was bedachten we dat fijngehakte pistachenootjes waarschijnlijk heel erg lekker waren geweest bij deze salade voor een beetje extra crunch.
* Tip van de chef
Nadat ze salade op was bedachten we dat fijngehakte pistachenootjes waarschijnlijk heel erg lekker waren geweest bij deze salade voor een beetje extra crunch.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Vismagneet Jan zegt
Spinaziesalade en peren en granaatappel, weer zo´n origineel recept. Ik hou wel van alle produkten los dus ik neem aan dat ze bij elkaar ook superlekker zijn. Keep it up!
Linda zegt
Alle credits aan de kindjes in deze voor de combinatie van ingredienten hoor!