• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Tzaziki met munt en dille

Tzaziki met munt en dille

april 28, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Tzaziki_First

Tzaziki is er in net zoveel varianten als er Griekse eilanden zijn, en dat zijn er veel! Of het nu is voor bij de BBQ als het hartje zomer is, bij het gourmetten als het buiten guur en koud is of bij willekeurig welke maaltijd in welk seizoen dan ook, tzaziki is een een heerlijke side-dish die je zo klaarmaakt.

Op de bank met een schaal tzaziki en een stapel komkommerschijfjes om er heerlijk in te soppen tijdens het film kijken. Ik ben er gek op en de kindjes ook. Chippies dippen wat minder lekker in deze variant maar vooral in combinatie met andere soorten groenten is het een perfecte dip om jezelf gezonde snack gewoontes aan te leren of om je smaakpapillen gewoon eens te verwennen met iets anders.

De basis voor tzaziki is altijd yoghurt. Welke soort yoghurt je gebruikt is afhankelijk van hoe zuur de smaak van jou mag worden en hoe dik of hoe vloeibaar je de tzaziki graag eet. Als basis gebruik ik zelf het liefste, hoe kan het ook anders, Griekse yoghurt. Deze is niet altijd voorradig in iedere supermarkt dus Turkse yoghurt is een goed alternatief.

Dille is volgens sommige mensen wel, en volgens sommige mensen geen standaard ingrediënt voor tzaziki. Wat mij betreft hoort het zeker thuis in een goede tzaziki en ik gebruik het altijd redelijk scheutig. Wel is het zo dat de smaak van de dille gaat overheersen als je de tzaziki wat langer laat staan. Houdt hier dus rekening mee als je zelf de keuken in duikt.

Tzaziki_1Begin met het raspen van de komkommer. Snijdt de komkommer door de helft en verwijder de zaadlijsten vóór je de komkommer raspt. Anders wordt je tzaziki te vochtig.

Tzaziki_2

Voeg de yoghurt, knoflook, munt, dille en olijfolie toe en roer alles goed door elkaar. Proef voor en voeg peper en zout naar smaak toe.

Tzaziki_3

Zo simpel is het om zelf tzaziki te maken. Zoals je al eerder kon lezen is tasnift met tzaziki en ribbelchips hier wel een guilty pleasure en bij de BBQ staat het ook standaard op tafel. Waar serveer jij het als liefste bij?

Eet smakelijk!

Tzaziki
Print
Tzaziki met munt en dille
Voorbereidingstijd
5 min
Totale tijd
5 min
 

Geweldige Griekse dip.

Gang: Bijgerecht, Dip, Saus
Keuken: Grieks
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 250 gram dikke yoghurt
  • 1 komkommer
  • 2 tenen verse knoflook
  • 2 flinke eetlepels gedroogde of verse munt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel dille
  • peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
  1. Giet eventueel vocht van de yoghurt af en doe de yoghurt in een schaal.
  2. Verwijder de zaadlijst uit de komkommer, rasp de komkommer fijn en voeg deze bij de yoghurt.
  3. Pel de knoflook en snijdt deze fijn of gebruik een knoflookpers en voeg de knoflook toe aan de yoghurt met komkommer.
  4. Snijdt de verse munt fijn en voeg deze samen met de dille toe aan het yoghurtmengsel.
  5. Roer het geheel goed dooreen en je tzaziki is klaar.
Tip(s) van de chef
  • Ben je niet zo'n fan van een dikke tzaziki en wil je het meer een saus-structuur geven, gebruik dan een vloeibare yoghurt variant. Vind je dat de smaak dan te zuur wordt kun je ervoor kiezen om wel een dikke yoghurt te gebruiken en enkele eetlepels water toe te voegen tot je de gewenste structuur hebt.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Nomz, Side Nomz Tags: BBQ, Dip, Gourmet, Grieks, Side dish, Tzaziki, Yoghurt

Vorig bericht: « Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
Volgend bericht: Het Bolwerck in Dordrecht »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Poffertjes (Zonder gist) - Kiddielunch #14
    Poffertjes (Zonder gist) - Kiddielunch #14
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....