• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Dippable Nomz / Wannabe chutney met spek, ui en suiker

Wannabe chutney met spek, ui en suiker

oktober 19, 2015 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Spek_Ui_Suiker_First

Spek, ui en suiker… Deze wannabe chutney is iets wat ik al jaren maak en waarvan ik al niet eens meer weet hoe ik aan het recept kom. Als ik het me goed herinner is het van oorsprong iets Aziatisch, maar dat kan ook zomaar helemaal geen waar zijn hoor! Welke gek gooit die ingrediënten bij elkaar en hoe kun je dat in vredesnaam eten?! Of was dat niet wat je dacht toen je de ingredienten las? 😉

Ik kan je vertellen dat dit écht de enige ingrediënten zijn voor deze lekkernij en dat je het zo ongeveer overal bij kunt eten. Vooral met koud weer is het heerlijk bij bruine bonen met gekookte aardappelen, veel jus en verse worst of saucijsjes. Ook over je pannenkoeken, of je nu dunne pannenkoeken of dikke ontbijt pannenkoeken eet, is dit een geweldige topping. Of gril eens een stukje kip met deze wannabe chutney er overheen en serveer er gebakken aardappeltjes naast. Ik moet het nog proberen, maar ik denk dat deze vulling in bladerdeeg hapjes ook zomaar eens een geweldige ontdekking gaat blijken te zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos, al moet je wel even durven.

De bereiding is te simpel voor woorden. Je kunt een kleine portie maken om direct te serveren bij het gerecht waar je het bij wilt eten, of je maakt iets meer en doet het in een schoon potje en zet het in de koelkast om ook op een ander moment heerlijk te kunnen smullen.

Spek_Ui_Suiker_1

Begin met het snipperen van drie uien. Ze hoeven niet heel fijn gesnipperd te worden, zo lang je er maar geen grove brokken van snijd.

Spek_Ui_Suiker_2

Bak de spekjes uit in een koekenpan. Ze moeten niet keihard zijn uitgebakken. Zelf heb ik ze wel graag wat knapperiger omdat ik niet zo van een vettige vleesstructuur houd. Houd jij hier wel van bak je de spekjes gewoon wat korter. Het is wat je zelf het lekkerste vind!

Spek_Ui_Suiker_3
Als de spekjes zover zijn gebakken als jij ze lekker vind voeg je de gesnipperde uit toe. Bak de ui gedurende zo’n vier minuten mee met de spek tot ze mooi glazig zijn en bruinig kleuren. Het vet van het sprek is voldoende. De uien nemen de smaak van het spekvet goed op en dat moet je hebben.

Spek_Ui_Suiker_4

Voeg dan de suiker toe. Roer en schep het geheel goed door op een gemiddeld vuur. De suiker zal snel smelten en stroperig worden. Als de suiker volledig vloeibaar is, dit duurt een goede minuut, kun je de pan van het vuur halen en is je wannabe chutney klaar.

Spek_Ui_Suiker_5

Schep je wannabe chutney in een potje om het op te bergen (Laat het mengsel goed afkoelen voor je het in de koelkast zet!) of serveer het in een schaaltje op tafel bij het eten.

Wannabe Chutney
Print
Wannabe chutney met spek, ui en suiker
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
15 min
 

Smaakmaker bij verschillende gerechten.

Gang: BBQ, Bijgerecht
Keuken: Amerikaans, Engels, Fusion, Nederlands
Aantal: 300 Gram
Ingredienten
  • 3 uien
  • 300 gram spekblokjes
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
Bereidingswijze
  1. Snipper de uien.
  2. Bak de spekjes.
  3. Voeg de uien toe aan de spekjes en bak ze ongeveer vier minuten mee.
  4. Voeg de bruine basterdsuiker toe en schep het geheel goed door. Het duurt ongeveer een minuut voor de suiker mooi is gesmolten.
Tip(s) van de chef
  • Je hoeft geen boter of olie in de pan te doen als je de spek gaat bakken. De spekblokjes laten genoeg vet los om in te bakken.
  • Probeer dit gerecht niet met een andere soort suiker te maken dan donkerbruine basterdsuiker. Dat is écht de allerlekkerste suiker voor deze wannabe chutney.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Dippable Nomz, Nomz, Side Nomz Tags: Chutney, Spek, Suiker, Ui

Vorig bericht: « Appeltaart zoals omi hem maakte
Volgend bericht: Mise en place »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....