• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Wiznomz / Cheat sheets / Mise en place

Mise en place

oktober 22, 2015 By Sergio Reageer

Mise en place

Mise en place is wel één van de meest gehoorde termen in (en ook wel buiten) een keuken, maar wat is het nou eigenlijk? Moet je het opeten, drinken of gooi je het in een kastje om voor een tijd te vergeten dat je hebt? Een heel kort en bondig antwoord er op is dat het allemaal kan, mise en place is namelijk de voorbereiding van: soep, saus, groenten, vlees, vis en al dat alles. In een professionele keuken zorgen we er voor dat we voor dat de keuken open is alles klaarstaat wat we nodig hebben om te kunnen draaien. Denk hier bij aan alle soepen en sauzen in een pannetje of in de au bain marie, alle koude garnituren in bakken in een saladière en dat de friet al voorgebakken is. Als de mise en place niet (goed) gedaan is kan je er donder op zeggen dat je een zware avond tegemoet gaat.

Nou hoor ik iedereen al roepen “Ja da’s leuk Ser, maar eh wij doen niets in die zogenaamde professionele keuken dus wat moeten wij er mee?”.

Ook een goede mise en place thuis kan je helpen om je nomz sneller op tafel te krijgen. Neem als voorbeeld dat je visite krijgt en die visite blijft eten. Als je voor dat de visite komt al je groenten en je vlees of vis al gesneden hebt liggen in de koeling hoef je het alleen nog maar te bereiden tegen de tijd dat het etenstijd is. Zo heb je meer tijd om gezellig te kletsen.

Zoals met de meeste dingen vinden wij het ook leuk om jullie dingen te laten zien, dus hier onder vindt je een cheat sheet voor een mise en place van een etentje bij mij thuis voor zes personen.

MEP Cheat SheetVoor de opletters onder ons; Dit sheetsheet past bij het recept voor de Pittige Suf & Turf

Ook als je een drukke week hebt kan een mise en place je helpen om toch lekker, snel en gezond te eten. Als je een uurtje in de keuken hobbyt kun je er namelijk al voor zorgen dat je al je vlees of vis geportioneerd in de koeling of vriezer hebt liggen. Als je graag koude sauzen ergens bij eet kun je die ook al klaar maken en in de koeling zetten of een broccoli alvast in roosjes snijden en ga zo maar door.

“Okee klinkt logisch genoeg maar hoe kan je die mise en place dan het beste doen?”

Maak een lijstje van wat er gesneden moet worden (In alle recepten op Talknomztome en op andere blogs staat wel een receptsheet dus simpel genoeg om dat als lijst te gebruiken.)
Mocht je een aantal dagen vooruit willen werken houdt dan rekening met houdbaarheid van bepaalde producten, wij hebben hier ook een lijstje met richtlijnen dus mocht je het niet weten snuffel dan even rond.
Als je veel in je koeling hebt staan en je denkt dat je je overzicht kwijt raakt, plak er dan een stickertje op met wat het is en wanneer je het gemaakt hebt.

Signed_Sergio

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Cheat sheets, Nomzledge Tags: Cheat sheet, Mise en place, Voorbereiding

Vorig bericht: « Wannabe chutney met spek, ui en suiker
Volgend bericht: Nomzledge – Kip pluizen »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....