• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Budget Nomz / Pindarotsjes

Pindarotsjes

januari 18, 2016 By Linda 5 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Pindarotsjes_First
Pindarotsjes zijn zo’n heerlijke snack die je heel gemakkelijk zelf in elkaar kunt draaien. Je hebt er maar twee ingrediënten voor nodig en waarschijnlijk heb je die altijd wel in huis liggen. Daarbij heb je ze binnen 10 minuten gemaakt en als je heel veel haast hebt omdat je écht je chocolate-fix moet hebben kun je met het koelen nog smokkelen door de pindarotsjes in de vriezer te laten koeken in plaats van in de koelkast. Een ideaal recept voor een Blue Monday dus!

Pindarotsjes_1
Heel toepasselijk gebruikte ik een overgebleven chocoladeletter voor de pindarotsjes. Het maakt eigenlijk niet uit wat voor chocolade je gebruikt en je kunt zelfs verschillende soorten chocolade door elkaar gebruiken. Dus of je nu de overblijfselen van Sinterklaas, Kerst, Pasen, een verjaardag of gewoon een overvoorraad chocolade uit je (kelder-)kast wilt opruimen, dit recept helpt je daarbij.

Pindarotsjes_2

Breek de chocolade in stukken. Zo smelt hij gemakkelijker én sneller zodat je eerder kunt snoepen.

Pindarotsjes_3 Smelt de chocolade. Doe dit het liefst au bain marie zodat de chocolade niet aanbrandt. Natuurlijk kun je de bak met chocolade ook gewoon even in de magnetron zetten. Zet hem wel op een lage stand, want ook in de magnetron kan de chocolade verbranden. De chocolade hoeft niet warm gemaakt te worden. Als hij smelt is het voldoende. Hoe warmer de chocolade, hoe langer het duurt voor je pindarotsjes zijn teruggekoeld.

Pindarotsjes_4

Voeg de pinda’s toe aan de gesmolten chocolade. Zelf vind ik gezouten pinda’s het allerlekkerst om pindarotsjes te maken. Ze geven net die extra bite en het haalt de smaak van de pinda’s én van de chocolade helemaal op.

Pindarotsjes_5

Schep de pinda’s goed door de gesmolten chocolade heen. De pinda’s hoeven maar net een beetje bedekt te zijn met chocolade. Als je het gevoel hebt dat er teveel chocolade tussen de pinda’s door sijpelt kun je wat extra pinda’s toevoegen, maar mijn ervaring is dat de verhouding van ingrediënten in dit recept zo perfect is.

Pindarotsjes_6

Schep met een theelepel hoopjes van het pinda-chocolademengsel op een stuk bakpapier. Je wilt de pindarotsjes niet te groot maken, want ze moeten natuurlijk wel gewoon in één keer in je mond passen 😉

Zet de pindarotsjes in de koelkast om de chocolade weer hard te laten worden. Hoe lang ze nodig hebben is een beetje afhankelijk van hoe koud je koelkast staat en hoe ver je de chocolade hebt verwarmd. Ga uit van ongeveer een half uurtje.

Pindarotsjes_7

Et voila. Heerlijk bij de koffie of thee. Je instant chocolade-fix en je hebt meteen die vervelende feestdagenrestjes op kunnen maken en dus opgeruimd zodat deze Blue Monday iets minder blue voelt. Goed bezig!

Eet smakelijk!

Pindarotsjes
Print
Pindarotsjes
Voorbereidingstijd
5 min
Totale tijd
5 min
 
Ingredienten
  • 100 gram chocolade
  • 125 gram gezouten pinda's
Bereidingswijze
  1. Breek de chocolade en smelt deze in een kom of schaal.
  2. Voeg de pinda's toe en schep alles goed door zodat de pinda;s helemaal zijn bedekt met chocolade.
  3. Schep met een theelepel kleine hoopjes van het pinda-chocolademengsel op een stuk bakpapier.
  4. Zet de pindarotsjes in de koelkast om de chocolade weer hard te laten worden.

* Tip van de chef

Deze pindarotsjes zijn ook heel handig om snel te maken als je onverwachts visite krijgt. Zet de pindarotsjes dan in de vriezer om de chocolade uit te laten harden.

Hou je niet zo van pinda’s of heb je nog andere nootjes in huis de je op wilt maken, gebruik dan die nootjes. Het maakt niet uit of je één soort of meerdere soorten nootjes door elkaar gebruikt. Als je de nootjes lekker vind, maakt de chocolade het alleen maar beter 😉

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Naughty Nomz, Nomz Tags: Blue Monday, Chocolade, Pinda's, Pindarotsjes

Vorig bericht: « Enchiladas
Volgend bericht: Horecava 2016 – We were there! »

Lees Interacties

Reacties

  1. Fleur zegt

    februari 9, 2016 om 16:38

    Dat ziet er lekker uit! Ik heb ze eigenlijk nog nooit zelfgemaakt, terwijl dat dus heel simpel is. Het recept doet met denken aan cornflakes cakes, vrijwel hetzelfde alleen met cornflakes ipv pinda’s (en een klein beetje boter bij de chocola).

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 9, 2016 om 20:21

      Dat is inderdaad hetzelfde principe. Het leuke is dat je hiermee kunt blijven experimenteren. Je kunt ook ontbijtgranen, gedroogd fruit of fijngesneden repen zoals Twix, Bros of Snickers gebruiken. De kindjes verzinnen hier iedere keer iets anders, zo leuk!

      Beantwoorden
  2. Esmeralda zegt

    februari 13, 2016 om 14:25

    Oh wat is dat simpel om te maken! Snel een keer doen. Je bent trouwens favoriet van de het vorige Keeping up with the bloggers blogfeestje!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 13, 2016 om 20:23

      Oeh, leuk! *ego-boost momentje*

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Keeping up with the bloggers #3 - Save the Mama schreef:
    februari 13, 2016 om 12:33

    […] Talk nomz to me – pindarotsjes […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Poffertjes (Zonder gist) - Kiddielunch #14
    Poffertjes (Zonder gist) - Kiddielunch #14
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Broodje zalm
    Broodje zalm

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....