In 25 vragen mijn visie op lekker eten delen. Hier zie ik wel een uitdaging in. Vaak ben ik kort van stof, maar nog veel vaker kan ik helemaal doorslaan in mijn enthousiasme en door blijven ratelen over eten en alles wat ermee te maken heeft.
Wat is je favoriete ontbijt?
Ontbijt is zo’n maaltijd die voor mij niet zo nodig hoeft. Natuurlijk moet ik met vier kinderen het goede voorbeeld geven, dus als het moet eet ik het liefste een schaaltje Chocopops met ijskoude melk.
De paar keer per jaar dat uitgebreid ontbijten erbij hoort, zoals met Pasen of Kerst wil ik wel graag ontbijten met alles erop en eraan, al komt het dan meer in de buurt van een brunch. Denk aan pain au chocolat, croissants, vers fruit, verse jus, scrambled eggs, bacon, gerookte zalm, beschuitjes, granaatappelsap, Ardenner boterhamworst, rookvlees, rosbief en verzin nog maar veel meer van dat soort lekkers.
Als ik met helemaal niemand rekening hoef te houden en ik heb het geluk dat er restjes zijn, of als ik de puf heb om ’s ochtends vroeg al met potten en pannen te rammelen maak je me heel gelukkig met een stuk koude lasagne, een koud stuk pizza of warme pasta met gesmolten kaas en sambal. (Erg, ik weet het :’))
Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Mijn lievelingsbroodje is in ieder geval een zo donker mogelijk, hard broodje met veel zaden en pitten. Het beleg mag alle kanten op varieren, maar roomkaas met zalm, carpaccio met alles erop en eraan, brie met een pittige relish of geitenkaas met walnoten en honing zijn wel ultieme favorieten.
Hoe drink je je koffie?
Koffie drinken? Sorry, maar ik ga liever gewoon dood. Ieuw!!
Bron: theroasterie.com
Soep of salade?
Ai, gewetensvraag. Vooral in de zomer maak je me een heel gelukkig meisje met een salade. Of daar nu pasta, rivierkreeftjes, mozzarella, (rauwe) biefstuk of noedels als basis voor gebruikt worden maakt me niet uit. Als het salade is eet ik het.
Zodra het richting herfst gaat vind ik het vooral tussen de middag lekker om mijn maal te doen met soep. Chinese tomatensoep is een favoriet, evenals groentensoep met letter vermicelli zoals omi hem maakte of een fluweelzachte pompoensoep met hete paprika of kokosmelk en seroendeng.
Wat is jouw favoriete kookboek?
Een favoriet kookboek heb ik niet. Mijn smaak is zo breed en er zijn zoveel dingen die ik lekker vind en nog wil uitproberen dat ik iedere keer weer naar een ander kookboek uit mijn collectie grijp. Soms heeft een van mijn boeken van Jamie Oliver de voorkeur, de andere keer is het een typisch kookboek van vroeger waarin nog wordt beschreven hoe je “vleesch” voor gebruik moet “waschen” omdat daar toevallig een perfect marinade recept in staat.
Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Waarom kiezen? Heb je enig idee hoe gruwelijk lekker zoute chips met pure chocolade is? Of wat te denken van walnoten gecoat met bruine suiker en cayenne peper? Nee hoor, hier ga ik niet intrappen. Je hebt het één nodig om het ander ook optimaal te kunnen waarderen. (Dat en eten is gewoon te lekker om een keuze te maken ;))
Welke keuken(land) is jouw favoriet?
Als ze gerechten hebben met pittige en/of uitgesproken smaken is iedere keuken favoriet! Hollandse kost doe je me niet echt een plezier mee, maar de Aziatische, Griekse, Arabische, Surinaamse en Zuid-Amerikaanse keuken hebben allemaal zo hun charme. Om maar te zwijgen over alle keukens die ik nog niet heb opgenoemd.
Wat is je favo foodfilm?
Foodfilms? Kookprogramma;s zijn één ding, maar foodfilms? Geldt Hook met Robin Williams ook? Daar zit een food-fight scene in met fantasie voedsel in hele gezellige kleuren.
Wat is je meest guilty pleasure?
Het is te gemakkelijk om hier “Nomz” als antwoord te geven zeker?
Creme doublies en vanille batons zijn wel favoriete koekjes, maar daar kan ik ook zomaar maanden geen zin in hebben. Bolognaise chippies evenals Kettle chippies met azijn zijn favoriete chippies al kan ik ook hier gewoon maanden geen zin in hebben.
Een een goed pittige chorizo, olijfjes een lekker stukje kaas met een goede mosterd. Chocolade in diverse varianten, ijs met allerlei toegevoegd lekkers, afhankelijk van mijn bui kan ik met aan zo ongeveer alles wat eetbaar is bezondigen.
Oh, wat misschien een echte guilty pleasure is: Als we klaar zijn met eten en we blijven lang natafelen of als de pannen in de keuken worden gezet met nog wat overgebleven lekkers snaak ik in de loop van de avond alles schoon op :$
Wie is je grootste inspiratiebron?
De grootste inspiratie haal ik uit mijn ingredienten. Het ene moment heb je zin in suikerzoet en ga je voor een lekkere rabarbertaart die je beste vriendin je serveerde toen je er de laatste keer op de thee ging terwijl je het volgende moment over de markt loopt en bij de visboer de meest perfecte garnalen ziet liggen en je zin hebt in pittig en gaat proberen het recept van die spicy shrimps die je favoriete chef je laatst serveerde probeert te recreeren. Inspiratie vind je overal!
Thuis koken of uit eten gaan?
Uit eten gaan resultaat zo vaak in teleurstelling dat ik meestal het liefste de keuken in duik. Daarbij is thuis koken extra leuk als je dat samen met iemand doet omdat het zomaar kan zijn dat je samen de keuken in duikt met de gedachte om verse pasta met een goede gevulde groentesaus te maken en dat er uiteindelijk chimichanga’s met homemade tortilla’s op tafel komen omdat de basisingrediënten toch hetzelfde zijn en het leuk is om weer eens iets nieuws te proberen.
Toch is uit eten gaan af en toe wel leuk om kennis te maken met nieuwe gerechten of nieuwe bereidingswijzen. De voorkeur gaat dan wel uit naar kleine achteraf restaurantjes omdat je daar vaak nog authentiek en met passie bereidt eten te eten krijgt voor een eerlijke prijs.
High end of low profile?
High end is vaak een groot bord gebakken lucht met interessant klinkende gerechten die weinig om het lijf hebben. Dat wil niet zeggen dat er geen high end restaurants zijn waar je naar mijn mening waar krijgt voor je geld, maar ik ben geen grote fan. De smaken zijn naar mijn mening vaak afgevlakt, wat dan subtiel wordt genoemd, om een groter publiek aan te kunnen spreken. En zelf ben ik nu juist zo gek op uitgesproken smaken!
Bij low profile ga je al snel richting de eerder genoemde achteraf restaurantjes, en dan liefst nog huiskamer restaurantjes als het even kan waar moeders kok is en de kinderen bediening lopen, waar het eten smaakt alsof je het zelf gemaakt hebt. Heerlijk!
Wat is je lievelingsrestaurant?
Uit eten gaan doe ik niet heel vaak zoals je na vorige vraag waarschijnlijk al had gegokt 😉 Een van mijn favoriete restaurants waar we vroeger heel veel kwamen is De Blauwe Hoek in de Steenstraat in Arnhem. Vooral het brood met knoflooksaus en rode kaas wat als appetizer geserveerd wordt is niet te versmaden!
Boodschappen doe ik bij…
Degene die de beste/mooiste/lekkerste producten heeft voor een normale/eerlijke prijs. Lidl, Albert Heijn, de markt, de toko, de (islamitische) slager, if it’s good food I’m buying it!
Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb:
Wat een vraag, pfff… Laatst ben ik op een beurs geweest waar ik voor het eerst pata negra heb mogen proeven. Die smaak kan ik nu nog terughalen. Wat was dat verrukkelijk. Maar de sigara boregi bij de Blauwe Hoek vond ik ook altijd fantastisch. Of wat te denken van die keer in Milaan toen ik een echte, verse, Italiaanse carpaccio kreeg. Weet je, ook hier kies ik gewoon niet. Ik heb al zoveel lekkere dingen gegeten en ik ben nog lang niet klaar met nieuwe smaken en smaakcombinaties te leren kennen.
Wat is je favo cocktail?
Nu ben ik meer een straight up Vodka drinker, maar Sour Apfel met Campari en Sprite zeg ik ook geen nee tegen.
Koffie met George Clooney of Heston Blumen?
Al kwam Vin Diesel, Nicolas Cage, Denzel Washington, Jeff Goldblum of Ryan Reynolds me koffie brengen; I.DON’T.DO.COFFEE
Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Muziek! (Die had je niet verwacht he ;))
Mijn favo snack is:
Mag ik hier het antwoord op schuldig blijven omdat ik anders eerlijk moet toegeven dat ik een klein pedaalemmertje kan zijn?
Wat zit er op jouw pizza?
Dat ligt aan wat voor bodem ik krijg. Bij een Amerikaanse bodem heb ik graag pittige salami, paprika, jalepenos en (veel) kaas die van die heerlijke draden trekt.
Krijg ik een Italiaanse bodem zal het stuivertje wisselen zijn tussen (nadat de pizza gebakken is met tomatensaus en kaas) verse rucola met grove vlokken Parmezaanse kaas en Parma ham of een pizza (wederom na het bakken met tomatensaus en kaas) belegd met carpaccio met verse veldsla, pijnboompitjes, kappertjes en wederom grove vlokken Parmezaanse kaas.
Wat lust je echt niet?
Met zuurkool kun je me het land uit jagen. Dat vind ik zo onvoorstelbaar vies dat ik het zelfs weiger klaar te maken.
Mijn favoriete foodblog is…
Ieder blog wat in zijn recepten ruimte laat voor eigen interpretatie en zichzelf niet te serieus neemt. Eten is fun en dat moet koken ook zijn!
Het gekste dat ik ooit heb gegeten
Volgens de mensen om me heen is het raarste wat ik ooit heb gegeten, en nog steeds eet als ik de kans krijg, een mexicano met stoofvlees als we een keer bij een snackbar komen die beiden serveert.
En daarbij hoort natuurlijk een frietje met stoofvlees, tartaarsaus en maggi, maar dat is gewoon lekker.
Wat staat er op je food bucket list?
(Bijna) Alles wat ik nog nooit eerder heb geproefd.
Ik kan niet leven zonder…
Good food and good company!
Nieuwsgierig naar de antwoorden van Sergio? Lees zijn antwoorden op de 25 food vragen hier.
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie