Wat is je favoriete ontbijt?
Nu ben ik zelf niet echt een ontbijt persoon (ja ik weet het shame on me belangrijkste maaltijd van de dag and all) maar als ik dan echt moet kiezen een verse croisant met vers geperste jus of een koude pizza punt.
Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Een lekker vers gebakken broodje met carpaccio, pijnboom pitjes, rucola, olijfolie, kappertjes en natuurlijk een boat load parmezaan. Nom!
Hoe drink je je koffie?
Zwart met suiker. Niks meer en niks minder, ben niet zo’n fan van al die speciale koffies met 34 dingen er doorheen.
Soep of salade?
Dat hangt heel erg af van het weer, in de zomer kan ik ontzettend blij worden van een salade Caprese met verse tomaten (het liefst nog licht geroosterd in de oven), goede mozzarella en een lekkere balsamico en zodra het kouder begint te worden mag je me echt wel een goed gevulde verse groentesoep voorschotelen of nog beter… Pompoensoep! Dus mijn stem gaat voor soep én salade.
Wat is jouw favoriete kookboek?
Nu heb ik al een aardige collectie met kookboeken liggen (kan ook bijna niet anders in my line of work) maar om hier nu één specifiek boek uit te moeten kiezen? Nee dat gaat me echt niet lukken.
Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Aaargh deze is gemeen! Ik ben niet een enorme zoetekauw, maar er zijn wel een paar dingen waar je me ’s nachts (bijna) voor kan wakker maken, met hartig precies hetzelfde. Ik hou te veel van eten om hier een keuze over te maken, haha.
Welke keuken(land) is jouw favoriet?
Mediterraans, Zuid Amerikaans dat moeten toch echt wel “mijn” keukens zijn, genoeg diversiteit er in en wat niet geheel onbelangrijk is… Er zit pit in.
Wat is je favo foodfilm?
Zijn die er dan? Geen idee “foodfilms” staan eigenlijk nooit op mijn to watch lists. Als je nu iets over kook programma’s gevraagd had… Tja dan was het anders geweest.
Wat is je meest guilty pleasure?
Ha! Heb je even? Hier heb ik er helaas iets te veel van… Koekjes met een goede laag pure chocolade, pak open en met een beetje pech vijf minuten later leeg, oh ik heb nog wat koude pasta in de pan (wat eigenlijk voor de dag erop bewaard zou worden) * snatch * eind van de avond pan leeg, olijven hoppa lever maar in die dingen. En zo zijn er nog wel een aantal.
Wie is je grootste inspiratiebron?
Heb ik niet, haal mijn inspiratie overal wel vandaan, dat kan een top chef, de marktkoopman(vrouw) of een vriend(in) zijn.
Thuis koken of uit eten gaan?
Lastig, ik heb een enorme voorliefde voor uit eten gaan, helaas gebeurt het tegenwoordig steeds vaker dat je te weinig krijgt (aan kwaliteit, aandacht, sfeer etc.) voor wat je uiteindelijk moet betalen, en dan uiteindelijk weg gaat met het idee “dat had ik thuis veel beter kunnen doen”. Gelukkig zijn er altijd uitzonderingen op de regel en als ik dan eens een “pareltje” vind ben ik er ook wel met enige regelmaat te vinden. Thuis koken vind ik heel leuk met de juiste mensen om me heen, wat meestal resulteert in een dolle boel in de keuken en dankbare eters aan tafel. So again I say: Both!
High end of low profile?
Weer zoiets, ik ken het allebei en high end dining heeft echt wel een zekere charme maar is het dat prijskaartje ook waard? Ik vind van niet. Doe mij maar lekker low profile, het eten is er meestal net zo goed.
Wat is je lievelingsrestaurant?
Net als met kookboeken is dit ook weer zoiets… Er zijn een aantal restaurants waar ik graag ga eten het hangt maar met af van waar ik zin in heb. Top drie is toch wel: Los Latino’s in Roosendaal (kwijlt nu al over het idee van een goede steak), Portugalia in Amsterdam (huiselijke sfeer en lekker eten) en La Iguana in Breda (feels like summer all year long).
Boodschappen doe ik bij…
Eh de supermarkt net als iedereen? Soms haal ik het een en ander op de markt en bij de slager op de hoek.
Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb:
Ja eh… ehm… dus… Heb al zoveel lekkere dingen op dat het onmogelijk is om hier iets zinnigs op te zeggen.
Wat is je favo cocktail?
Mojito! Of nee Caipirinha! Of…. Nah één van die twee is wel goed.
Koffie met George Clooney of Heston Blumen?
Heston Blumen? Wie? Oh, je bedoelde Blumenthal (get your chef’s right!) Maar koffie met Heston natuurlijk, no contest there. Weet je hoeveel ideeën ik van hem kan jatten? Eh… ik bedoel op doen!
Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Goede messen en een snijplank.
Mijn favo snack is:
Chips? Nee… Kaasplankje dan? Nee ook niet… Bakje olijven misschien? Nah… Heel eerlijk vind veel te veel lekker om te snacken en niets komt in aanmerking om het label “favoriet” te krijgen het is maar net hoe mijn hoofd staat denk ik.
Wat zit er op jou pizza?
Kaas! Heel veel kaas en dan als het even kan verschillende soorten kaas, oh en pittige salami en jalepeños en kaas natuurlijk en olijven en had ik kaas al gezegd?
Wat lust je echt niet?
Zuurkool *yuk* hou dat maar lekker ver bij me uit de buurt en stokvis *gruwel* mag ook op kilometers afstand blijven.
Mijn favoriete foodblog is…
Talk nomz to me haha. Die was te simpel, maar ik heb niet echt een favoriet foodblog. Mijn ideeen vis ik overal wel vandaan en geef er een eigen draai aan.
Het gekste dat ik ooit heb gegeten
Hands down, gefrituurde sprinkhaan een hele aparte ervaring en daar laat ik het bij.
Wat staat er op je food bucket list?
Pfff… voornamelijk echt authentieke dingen als ik in een bepaald land ben denk ik.
Ik kan niet leven zonder…
Goed gezelschap en lekker eten!
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie