Met appelfriet eet je een appel eens anders. En het is mama’s manier om ons een beetje te pesten als we te veel om snoep vragen. We pesten haar dan gewoon meteen terug omdat we fruit allemaal lekker vinden. Ze had al eens eerder een dipsaus gemaakt met pindakaas en yoghurt die we ook erg lekker vonden. Dus toen ik weer een keer iets wilde klaarmaken heb ik van dingen die ik al kende een combinatie gemaakt die me wel lekker leek en nog een beetje meer. Als je friet eet hoor je daar zout (en maggi) overheen te doen. Omdat dat bij appel niet zo lekker is heb ik zout gemaakt van geraspte chocolade.
Gezond eten is soms wel saai, maar als je op deze manier gezond eet is het eigenlijk meer snoepen. En dat snoepen kunnen we heel erg goed. Stiekem krijgen we bij mama best vaak snoep (en dat moet zo blijven!). Het is nooit veel snoep en ik denk dat we dat ook alleen maar krijgen omdat we zoveel groenten en fruit eten. Ook houden mijn zusjes en broertje van snoepen, of het nu gezond of ongezond is. En appelfriet is ook een gezonde variant van iets ongezonds. Of zoiets…
Zo maak je appelfriet met pindakaas yoghurt dip
Begin met het maken van de dip. Hiervoor doe je de pindakaas en de yoghurt in een kom en roer je het goed door elkaar. Daarna doe je de dip in een bakje zodat het er mooi uitziet als je alles op tafel zet.
Snijdt de appel in plakken en daarna in repen. Zo kun je het klokhuis er gemakkelijk afsnijden en heb je wel rechte frietjes.
Leg de appelfrietjes op een bord en zet het schaaltje met pindakaas yoghurt dip in het midden. Rasp pure chocolade over alles heen alsof het zout is en je kunt het bord op tafel zetten.
Snoep smakelijk!
Snack tijd!
- 4 theelepels pindakaas
- 4 theelepels Griekse yoghurt
- 4 appels
- 1 stukje chocolade om te raspen
- Doe de pindakaas en de yoghurt bij elkaar in een schaal en roer goed door elkaar.
- Doe de dip in een schaaltje en zet in het midden van een groot bord.
- Snijdt de appel in plakjes en daarna in repen, net als wanneer je friet snijdt.
- Haal het klokhuis tussen de reepjes uit.
- Strooi de appelfriet op het bord om het schaaltje dip heen.
- Rasp de chocolade over de appelfriet en de dipsaus heen.
- In plaats van chocolade kun je ook kaneelsuiker gebruiken. Dat is ook superlekker met zoete(re) appels.
- Als je de chocolade niet over alles heen wilt raspen, of als je alleen hagelslag in huis hebt, kun je ook een bakje hagelslag neerzetten. Dan doop je je appelfriet eerst in de dipsaus en daarna in de hagelslag.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie