• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / In de media / Op de Secoya campus bij Tribes

Op de Secoya campus bij Tribes

februari 20, 2017 By Linda Reageer

Tribes/Secoya Utrecht

Twee keer per jaar organiseert Tribes/Secoya inspiratiedagen en afgelopen donderdag, 16 februari, was het tijd voor de eerste editie van 2017. Voor ons een extra speciale editie omdat wij waren uitgenodigd om samen met Mark van Rootz Kitchen een specifieke serie gerechten gebaseerd op de Secoya stam uit Ecuador neer te zetten.

Een eerste indruk van de dag;

Het was zaak om niet zomaar wat gerechten neer te zetten. Het moest een inspirerend geheel vormen. Na een hoop research kwamen we er achter dat het vrij lastig was om gerechten te vinden die heel specifiek toegeschreven konden worden aan de Secoya stam. De Secoya stam bewoont een gebied met een van de grootste verzamelingen aan biodiversiteit ter wereld diep in de regenwouden van de Amazone. Grote biodiversiteit betekent een ruime keuze in voedingsmiddelen en dus gezond en lekker eten. Het is moeilijk om specifieke gerechten voor de regio te pinpointen, dus hebben wij gekozen voor een diversiteit aan typisch Ecuadoraanse gerechten. En omdat je in het regenwoud nu eenmaal niet aan een gedekte tafel gaat zitten is onze keuze gevallen op Ecuadoraans streetfood. Hiermee kun je veel kanten op en kun je zowel voor gezonde keuzes als de wat meer guilty pleasures gaan. Divers en als je goed kiest een mooie balans tussen goed voor jezelf zorgen en jezelf een beetje verwennen. Voor ons is dat hoe voeding hoort te zijn. Niet alle gerechten die wij wilden presenteren waren mogelijk, en de uiteindelijke keuze is gevallen op onderstaande gerechten;

Secoya / Tribes

  • Carne en palito (Meat on a stick)
    Zeer dun gesneden vlees, gemarineerd in sinaasappelsap met knoflook, komijn en kurkuma, bereid op de grill. Wordt geserveerd met een salsa van tomaat en rode ui.
  • Ceviche de chochos
    Ceviche van kikkererwten met sap van diverse citrusvruchten, tomaat, rode ui en koriander.
  • Choclos asados
    Gegrilde maiskolf.
  • Salsa de queso
    Witte kaassaus met koriander en limoensap.
  • Curtido de cebolla y tomate
    Simpele salsa met tomaat, rode ui en koriander.

Het idee van deze combinatie aan gerechten is een wandeling door Ecuador met typisch Ecuadoraanse gerechten en smaken. Combineer deze gerechtjes tot een maaltijd en waan jezelf op vakantie. Net als een van de grotere burgerketens al eens deed. Maar dan vers, gezond en een klein beetje guilty pleasure. De ideale mini-vakantie…euh…maaltijd dus, zodat je na de lunch weer vol inspiratie aan de slag kunt.

Marc is het “opperhoofd” van de Secoya Tribe in Utrecht en vanzelfsprekend is hij ook gaan zitten voor de lunch op deze inspirerende dag. Wat Marc van de gerechten vond;

Voor ons is het ook een bijzondere en inspirerende dag geweest. In een keuken weten we heel snel de weg te vinden en ook in dit geval zaten we direct op ons plek en voelden we ons thuis. Wat er gebeurt als we het naar ons zin hebben in de keuken en dan opeens het gevoel krijgen dat we serieus moeten doen;

Je kunt zeggen wat je wilt; Zelfs als we onszelf voornemen om niet zo gek te doen als we altijd doen tegen elkaar komen we er niet aan onderuit dat we echt altijd onszelf zijn. Waar we staan en wie we ook voor ons hebben. Wij vinden onze inspiratie in de keuken, in elkaar en dankzij Tribes/Secoya en Rootz Kitchen weten we nu ook heel zeker dat de ruimte buiten de keuken net zo inspirerend kan zijn.

* Dank aan BuzzPR voor het beeldmateriaal

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: In de media Tags: Ecuador, Inspiring Tribality Day, Rootz Kitchen, RTLZ, Secoya, Tribes Utrecht

Vorig bericht: « Appelfriet met pindakaas-yoghurt dip – Kiddiesnack #3
Volgend bericht: Carne en palito (Meat on a stick) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Pão Caseiro (Portugees brood)
    Pão Caseiro (Portugees brood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....