• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Botermais (Lekker mét en zonder BBQ)

Botermais (Lekker mét en zonder BBQ)

september 8, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Botermais

Botermais is een bijgerecht wat zo simpel te maken is dat het eigenlijk bijna schandalig is er een recept voor te delen. Toch deel ik ons recept voor deze heerlijke lekkernij omdat wij hem nét iets anders klaarmaken dan de meeste mensen en omdat het altijd in de smaak valt. Misschien wel omdat de smaak zo dicht in de buurt komt van hoe maiskolfjes in veel restaurants geserveerd worden.

De truc zit hem in de boter. De meeste mensen koken hun maiskolven, en grillen ze daarna eventueel, en smeren er dan gesmolten boter overheen. Heel lekker, alleen de volle smaak van de boter zit aan de buitenzijde van de maiskolf. En wij hebben een maiskolf het liefste doordrenkt met die romige botersmaak! Hoe we dat voor elkaar krijgen? Heel simpel, als de maiskolven worden gekookt voegen we een flinke klont roomboter toe aan het water en dat laten we lekker zachtjes pruttelen.

BotermaisIs dat alles? Yep. dat is echt alles. Ik zei toch al dat het bijna schandalig was er een recept voor te delen… Het is eigenlijk meer een bereidingstrucje. Hoe je het ook noemt, als het maar lekker is, toch? 😉

Zo maak je botermais:

Doe je maiskolven in een pan met zoveel water dat ze onder staan. Je kunt de kolven in zijn geheel koken of je kunt ze in kleine stukken snijden zodat ze gemakkelijker te eten zijn.

Voeg wat zout toe aan het kookwater en een flinke klont roomboter. Breng het water aan de kook en laat de mais een half uurtje zachtjes pruttelen.

Als de mais klaar is kun je hem direct serveren. Ook kun je maiskolven op deze manier voorkoken als je ze op de BBQ of in een grillpan wilt bereiden. Grill de maiskolf dan in circa 5 minuten rondom en besmeer hem eventueel met nog wat gesmolten boter.

Eet smakelijk!

Botermais
Print
Botermais (Lekker mét en zonder BBQ)
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
30 min
Totale tijd
35 min
 
Gang: BBQ, Bijgerecht, Side Dish
Keuken: Amerikaans, Fusion, Mexicaans
Aantal: 2 personen
Ingredienten
  • 2 maiskolven
  • Een flinke klont roomboter
Bereidingswijze
  1. Snijdt de maiskolven eventueel in kleine(re) stukken.
  2. Doe de maiskolven in een pan met zoveel water dat ze nét onder staan.
  3. Voeg een flinke klont roomboter toe en breng het geheel aan de kook.
  4. Laat de maiskolven ongeveer een half uur op laag vuur zachtjes koken.
Tip(s) van de chef
  • Als je deze botermais voor meer personen wilt klaarmaken gebruik je simpelweg meer maiskolven en iets meer boter. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat de maiskolven tijden het koken volledig onder water staan.
  • De botermais is overheerlijk met een klein beetje zeezout en een snuif versgemalen peper nadat je ze uit het water hebt gehaald.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

 

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

 

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Nomz, Side Nomz Tags: BBQ, Boter, Mais, Maiskolf

Vorig bericht: « Groene salade met gerookte kip – Kiddielunch #8
Volgend bericht: Regenboogrijst »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....