• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Regenboogrijst

Regenboogrijst

september 12, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Regenboogrijst_First

Regenboogrijst is een projectje wat al een tijdje geleden op de planning stond. Het kleuren van voeding met kleurstoffen heb ik geen problemen mee. Niemand in huis is allergisch en aangezien we over het algemeen heel gezond en afwisselend eten kunnen we best een keer gek doen. En omdat niet iedereen altijd zin heeft in Unicorn droppings (Lees; Mama heeft niet altijd zin om ze te maken.) is het ook wel een uitdaging om eens een ander soort rainbowfood op tafel te toveren.

Zoals gezegd worden er kleurstoffen gebruikt om deze rijst te maken. Mocht je zelf geen kleurstoffen willen, kunnen of mogen eten, of het gebruik ervan simpelweg afkeuren, is dit recept helaas niet geschikt voor jou. Er zijn manieren om eten te kleuren met natuurlijke kleurstoffen, denk bijvoorbeeld aan kurkuma of bietensap, maar je bent dan beperkter in je kleurkeuze en wij gaan voor fel en opvallend.

Zo maak je regenboogrijst

Regenboogrijst
Kies het aantal kleuren rijst dat je wilt maken en zet even zoveel bakjes (met deksel!) neer. In ieder bakje gaat azijn en kleurstof. Meng dit goed door elkaar tot je een egaal gekleurde vloeistof krijgt.

Regenboogrijst_2

Voeg aan ieder bakje met gekleurde azijn ongekookte rijst toe. Doe het deksel op het bakje en schud alles door elkaar tot de rijst egaal gekleurd is.

Regenboogrijst_3

Leg de gekleurde rijstkorrels uitgespreid op een stuk bakpapier en laat de rijst drogen.

Regenboogrijst_4

Hussel alle rijstkorrels door elkaar wanneer ze droog zijn en je regenboogrijst is klaar! Doe ze in een mooie pot of mason jar en zet in je keuken. Ziet er supervrolijk uit.

Regenboogrijst_5

Als je regenboogrijst wilt eten kook je de rijst gewoon zoals je normaal zou doen. Serveer de rijst in een mooie schaal of in kleine timbaaltjes. Succes gegarandeerd.

Eet smakelijk!

Regenboogrijst
Print
Regenboogrijst
Voorbereidingstijd
1 uur
 

Somewhere over the rainbow, we've got rice.

Gang: Bijgerecht
Keuken: Disney, Nederlands
Aantal: 600 gram
Ingredienten
  • 6 eetlepels azijn
  • 6 verschillende kleuren kleurstof
  • 600 gram ongekookte rijst
Bereidingswijze
  1. Zet zes bakjes met deksel neer.
  2. Doe in ieder bakje één eetlepel azijn.
  3. Voeg in ieder bakje azijn één kleur kleurstof toe. De hoeveelheid kleurstof die je nodig hebt is afhankelijk van het soort kleurstof dat je gebruikt. Wees zuinig! Één of enkele druppels of een mespuntje poeder of pasta is al meer dan voldoende.
  4. Voeg vervolgens aan ieder bakje 100 gram rijst toe.
  5. Doe het deksel op het bakje en schud de rijst met de gekleurde azijn goed door elkaar tot de rijst egaal gekleurd is.
  6. Spreid de gekleurde rijst uit op een stuk bakpapier en laat de rijst drogen.
  7. Als de rijst droog is kun je kleuren mengen en de rijst gebruiken en bereiden zoals je normaal zou doen.
Tip(s) van de chef
  • Het is van belang dat je de rijst met de gekleurde azijn in een afgesloten bakje schud. Als je de rijst wilt omroeren met de azijn om alles te kleuren lukt het niet (goed) om de regenboogrijst egaal gekleurd te krijgen.
  • Wanneer je de rijst kookt zullen de kleuren iets teruglopen omdat een deel van de kleurstoffen loskomt. Kies dus ook kleuren die bij elkaar passen.
  • Je kunt natuurlijk ook slechts één of twee kleuren rijst maken en geen kleuren mengen. Zo zullen de kleuren na het koken ook wat feller blijven.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

 

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Festive Nomz, Nomz Tags: Azijn, DIY, Fun, Kleurstof, Regenboogrijst, Rijst

Vorig bericht: « Botermais (Lekker mét en zonder BBQ)
Volgend bericht: Suikerrandjes voor een feestelijk glas »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....