• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Bread Nomz / Broodje Parmaham en Manchego

Broodje Parmaham en Manchego

augustus 20, 2015 By Linda 2 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Parmaham_Manchego_First
“Manchego? Gezondheid.” “Nee muts, dat is een soort kaas.” Dus… Dat is zo ongeveer het gesprek wat we enkele weken geleden hadden toen we op jacht gingen naar vulling voor een kaasplankje. Nu ben ik zelf een echt kaasmonster te noemen, maar buitenlandse kazen heb ik, euh, weinig kaas van gegeten zullen we maar zeggen. Gelukkig kan ik zeggen dat ik daar aardig mijn leven in aan het beteren ben en dat levert weer leuke resultaten op met experimenteren in de keuken. Een broodje ham/kaas is leuk, maar een beetje Nomztertje gaat toch op zoek naar mogelijkheden om een nieuwe draai te geven aan een broodje wat eigenlijk iedereen wel kent.

Spaans en Italiaans

Manchego is een Spaanse kaas gemaakt van schapenmelk met een zoutige smaak. Nu ben ik zelf een liefhebber van zoutig en hartig dus ik hoefde niet lang te verzinnen op welke ham er wel eens heerlijk bij zou kunnen combineren; Parmaham! Deze Italiaanse ham heeft ook een zoutige smaak dus 1+1 was heel vlug 2. Gelukkig zijn deze internationale ingredienten tegenwoordig gewoon in de supermarkt te verkrijgen. Instant vakantiegevoel in je eigen keuken dus!

Zo maak je dit broodje Parmaham met Manchego

Parmaham_Manchego_1

Een heerlijk knapperig vers meergranen stokbroodje als basis kun je niet mee mis gaan.

Parmaham_Manchego_2

Beleg het broodje met sla. In dit geval kies ik graag voor gemengde sla. Niet alleen vanwege de kleur, maar ook vanwege de subtiele smaakverschillen.

Parmaham_Manchego_3Dan de Parmaham. Je zou ervoor kunnen kiezen om het broodje dik met Parmaham te beleggen, maar daar heeft deze naar mijn mening de structuur niet voor. Daarbij wil je de andere smaken die nog aan het broodje worden toegevoegd straks ook kunnen onderscheiden, dus in dit geval is less echt more.

Parmaham_Manchego_4

De Manchego krijgt daarna een plaatsje op het broodje. Ook hier hoef je weer geen dikke laag op het broodje te leggen. Het is niet altijd de kunst om zoveel mogelijk tussen een broodje te krijgen. Wel is het een kunst om de hoeveelheden zo op elkaar af te stemmen dat je alle verschillende smaken en structuren bij iedere hap kunt onderscheiden. Zo kun je zelfs de simpelste gerechten bijzonder maken!

Parmaham_Manchego_5

De finishing touch zijn verse basilicumblaadjes. Je vroeg je vast al af waarom er geen dressing of saus op het broodje ging en het antwoord is heel simpel; Door vers brood te gebruiken en verse basilicum toe te voegen heeft dit broodje helemaal niets extra’s nodig.

Snel en simpel

Eigenlijk is het een kwestie van simpel ingredienten stapelen en een recept is misschien wat overbodig maar wie net zijn draai in de keuken probeert te vinden wordt blij van simpele uitleg dus maak gerust gebruik van dit handig uit te printen receptsheet.

Met een glaasje wijn ernaast, of water met bubbels, is dit broodje een heerlijke lunch of een lekker lichte avond maaltijd op een warme zomeravond.

Eet smakelijk!

Broodje Parmaham & Manchego
Print
Broodje Parmaham en Manchego
Voorbereidingstijd
5 min
Totale tijd
5 min
 

Een heerlijk broodje voor een zomerse lunch of als avondmaaltijd naast een lichte soep.

Gang: Lunch
Keuken: Italiaans, Spaans
Aantal: 2 broodjes
Ingredienten
  • 1 heel meergranen stokbrood
  • 1 handje sla (Fijngesneden of gemengde sla uit een zak)
  • 4 plakken Parmaham
  • 8 plakken Manchego
  • 8 blaadjes verse basilicum
Bereidingswijze
  1. Snijdt het stokbrood door de helft en open.

  2. Beleg de gehalveerde stokbroden met de sla.

  3. Leg op ieder broodje twee plakken Parmaham.

  4. Geef de Manchego een plekje bovenop de Parmaham.
  5. Maak de broodjes af met blaadjes verse basilicum.

  6. Leg de bovenkant op het stokbroodje en eet smakelijk!
Tip(s) van de chef
  • Natuurlijk hoef je niet perse stokbrood te gebruiken. Ook een Turks brood (pide) of bijvoorbeeld een kampioentje smaakt heerlijk met deze ham en kaas.
  • Tijdens een borrelavondje is dit broodje heel gemakkelijk om te toveren in heerlijk fingerfood. Maak het broodje op een stokbrood zoals hierboven beschreven en snijdt het over de breedte in repen van zo'n 2 cm breed. Steek de broodjes vast met een prikker en leg ze op een schaal.
    (Natuurlijk kun je ook plakjes stokbrood allemaal apart beleggen. Dat kost je wel meer tijd en gaat ten koste van de gezelligheid ;))

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Vijf of minder | TalkNomzToMe.nl

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bread Nomz, Lunch, Meaty Nomz, Nomz Tags: Brood, Kaas, Lunch, Manchego, Parmaham, Vijf of minder

Vorig bericht: « Nomztertje is geboren!
Volgend bericht: Het koksmes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Pippi zegt

    augustus 20, 2015 om 18:06

    Ziet er verrukkelijk uit! Nou sta ik zelden in de keuken, maar dit belegde broodje moet lukken.

    Beantwoorden
  2. Linda zegt

    augustus 21, 2015 om 08:20

    Als het goed is gaan wij er met “onze recepten” voor zorgen dat je vaker succesvol de keuken in gaat duiken. En anders kom je maar gewoon een keer eten 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Tortilla Pan Pizza (Pizza zonder oven!)
    Tortilla Pan Pizza (Pizza zonder oven!)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....