• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Diner / Cajun fries (Spicy potato wedges)

Cajun fries (Spicy potato wedges)

oktober 1, 2015 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Cajun_Fries_First

Cajun fries zijn een variant zelfgemaakte frietjes die ik uit zelfbescherming niet te vaak klaarmaak. Hier kan ik van blijven eten en als ik ze als bijgerecht maak zal ik ook vaak een dubbele portie maken omdat ik ze zelfs koud overheerlijk vind. In aanloop naar de Burgerweek die voor volgende week gepland staat op TNTM deel ik dus mijn recept voor cajun fries omdat ze zo heerlijk bij hamburgers passen. En zo kun je ook meteen je zelfgemaakte cajun kruiden gebruiken 😉 Ook als volledige maaltijd zijn deze cajun fries wat mij betreft overheerlijk. Het is weer eens iets anders als “Friet van Piet”, maar je moet er dan wel zelf de keuken voor in.

Mijn vader was vroeger de friet-o-loog in huis en wij aten eigenlijk altijd zelf geschilde frietjes. Het zal je dus ook niet verbazen dat ik liever zelf geschilde frietjes eet dan dat ik een zak voorgebakken friet haal of naar de snackbar ga. Ook heb ik geen hekel aan de geur van frituren in huis. Als je de afzuigkap aan zet en zorgt dat je in schoon vet frituurt is de geur van frituren net zo snel weg als willekeurig welk kook-geurtje.

Frietjes kun je in allerlei formaten snijden; Dunne Franse frietjes, het normale formaat zoals je bij de meeste cafetaria’s krijgt, dikke Vlaamse frieten of, mijn favoriet voor de Cajun variant die ik zo graag eet, in dikke wedges.

Zet de frituurpan aan en verwarm het vet tot ongeveer 130 graden. Heb je geen frituurpan, zet dan een pan met zonnebloem olie (daar frituur ik het liefste in) op middel hoog vuur.

Cajun_Fries_1

Boen ondertussen drie aardappelen van normaal formaat schoon en snijdt de pitten er uit.

Cajun_Fries_2

Snijdt de aardappelen over de lengte door de midden en de helften die overblijven daarna in plakken van ongeveer een centimeter dik.

Cajun_fries_3
Frituur de wedges tot ze licht goudgeel van kleur zijn en ze net onder het oppervlak van de olie komen te drijven. Schep ze uit het vet en zet de pan op 175 graden of het vuur op hoog.

Cajun_Fries_4
Bak als de olie op temperatuur is de wedges voor de tweede keer tot ze mooi goudbruin zijn en goed drijven in de olie. Schep de wedges uit de pan.

Cajun_Fries_5

Bestrooi de wedges met een goede theelepel cajun kruiden, schud de wedges een paar keer om zodat de kruiden goed verspreiden en eet smakelijk!

Cajun Fries
Print
Cajun fries (Spicy potato wedges)
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
20 min
 
Ingredienten
  • 3 aardappelen
  • 1 theelepel cajun kruiden
Bereidingswijze
  1. Verwarm de frituurpan voor op 130 graden.
  2. Boen de aardappelen en snijd pitten er uit.
  3. Snijd de aardappelen door de helft en daarna in parten zodat je wedges krijgt.
  4. Frituur de wedges goudgeel tot ze net onder het oppervlak drijven en haal ze uit het vet.
  5. Verwarm de frituurpan tot 175 graden.
  6. Frituur de wedges goudbruin tot ze goed drijven en haal ze uit het vet.
  7. Bestrooi de wedges als ze nog warm zijn met de cajun kruiden.

* Tip van de chef

Als je niet van wedges houd kun je natuurlijk ook gewone frietjes snijden en bestrooien met cajun kruiden.

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Diner, Nomz, Side Nomz Tags: Cajun kruiden, Friet, Pittig, Side dish

Vorig bericht: « Homemade Cajun Kruiden
Volgend bericht: Citroen mayonaise met munt »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Molho de piri piri
    Molho de piri piri
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....