Champignonsoep, de meest bekende variant komt uit een zakje, kokend water erover heen en *presto* soep!.. Niet bij ons op het blog. Vandaag in de budget week gaan we zelf champignonsoep maken. Om in de lijn van de budget week te blijven houden we het makkelijk en goedkoop natuurlijk, want goed en gezond koken hoeft niet duur te zijn. En al helemaal niet moeilijk. Net zoals de hele recepten reeks die we hier willen neerzetten kan je ook met dit recept voor champignonsoep lekker experimenteren en andere restjes erbij doen om je soep verder te vullen.
De basis voor champignonsoep, je raadt het al; champignons, deze zwammen snijdt je in ringen van ongeveer een halve centimeter breed. De steeltjes heb ik er af gehaald en apart gesneden.
Zet een pan op het vuur en laat hier een klontje boter in smelten. Doe de champignons in de pan en bak ze licht bruin. Giet het water en de room met een half bouillonblokje in de pan breng het geheel aan de kook en laat je champignonsoep binden.
Zodra je soep gebonden is kan je hem direct serveren breng hem eventueel nog wat verder op smaak met wat zout en peper. Wat ook nog een lekkere toevoeging is aan deze soep zijn de knoflook croutons!
- 1/2 bakje champignons
- 1/2 flesje kookroom 125 ml
- 250 ml water
- 1/2 bouillonblokje
- Bloem
- Boter
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Verwarm wat boter in een pan
- Bak de champignons licht aan
- Voeg de kook room en het water toe
- Breng het geheel aan de kook en laat het binden
- Indien de soep dun blijft in een aparte pan een gelijke hoeveelheid boter en bloem onder verhitting mengen en dit mengsel door de soep roeren
- Op smaak brengen met een half bouillonblokje en eventueel zout en peper
- Mocht je soep niet willen binden dan maak je in aparte pan roux.
Kosten van dit recept
Champignons €0.38
Kookroom €0.25
Bouillonblokje €0.05
Boter €0.06
Bloem €0.01
Kruiden €0.15
Totale kosten €0.88
NIET VERGETEN
Bewaar de helt van de champignons. Hier maken we later deze week een heerlijke gevulde pasta mee.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Marie zegt
Dit recept is wel lekker maar niet om je maag te vullen toch? daar mag echt nog wel een flinke maaltijd achteraan.
Linda zegt
We hebben de recepten zelf natuurlijk uitgeprobeerd om te kijken of het voldoende was en voor ons was het een prima maaltijd. Als je bang bent dat de soep niet voldoende vult kun je hem wat verder laten indikken of aanzetten met meer roux zodat hij meer vult.
En red je het met dit recept echt niet als avondmaaltijd maak je er gewoon een heerlijk lunchrecept van 😉