• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomzledge / Chef @ work #4 – Over concepten en kantoorwerk

Chef @ work #4 – Over concepten en kantoorwerk

mei 7, 2017 By Sergio Reageer

Chef @ Work #4 | TalkNomzToMe.nl

Welkom bij weer een nieuwe Chef @ Work! Mijn leven bestaat niet alleen uit lekker achter het fornuis staan om lekkere gerechten voor de gasten te maken, er komt ook een aardig deel kantoorwerk bij kijken (Helaas, haha). Dus vandaag mogen jullie mee naar mijn andere “hok”om mee te helpen met de administratie.

Er komt soms heel wat bij kijken om mijn deel van de wereld draaiende te houden. Zo moet er besteld worden en dat zijn altijd wel iets meer dingen dan een paar kroppen sla. Dit komt ook nog eens een keer bij verschillende leveranciers vandaan, die er allemaal een apart bestelsysteem op na houden. Hiep hoi. Dit doe ik gelukkig niet in mijn eentje, mijn collega’s helpen hier bij door op te schrijven wat er bijna op is of door zelf te bestellen als ik er niet ben. Dat scheelt mij weer een hoop tijd met alle opslagruimtes na lopen met de bestellijsten. Dit verhaaltje doe ik bijna iedere dag wel, voornamelijk omdat ik verse producten wil hebben, dat kookt toch echt het fijnste :).

Als de bestellingen er zijn dan moet het uiteraard opgeruimd worden, logisch natuurlijk, maar wat heel veel mensen niet weten (waaronder sommige koks) is dat het enorm belangrijk is om je bestelling als die binnen is goed te controleren. Voornamelijk of al je spullen er wel bij zitten (Niet nader te noemen groothandels hebben er nog wel eens een handje van om dingen gewoon niet te leveren…). Klopt de houdbaarheidsdatum wel van de dingen die je geleverd hebt gekregen? Zijn er dingen kapot gegaan tijdens het transport? Wat ook wel heel belangrijk is, klopt de temperatuur van de producten? Het is namelijk gevaarlijk als je kip op 7 graden aangeleverd wordt in plaats van onder de 4 graden. Als dit allemaal klopt heb ik een makkelijke dag, klopt het niet komt het standaard bel rondje om er voor te zorgen dat ik of nieuwe spullen krijg, of dat ze de verkeerd/niet geleverde spullen gaan crediteren, want betalen voor iets wat er niet is of slecht is doen we natuurlijk niet aan.

Alles wat besteld is zal ook nog een keer betaald moeten worden. Alle pakbonnen worden bewaard en ingescand om te kunnen controleren of de facturen wel kloppen. Wanneer de facturen akkoord zijn op basis van de pakbonnen worden ze geaccordeerd voor betaling. Een heel fijn klusje wat me op weekbasis aardig wat tijd kost die ik echt liever in de keuken doorbreng. Helaas ben ik de chef dus de enige met toestemming om dat te doen.

Chef @ Work #4 | TalkNomzToMe.nl

Roostertje maken hoort er natuurlijk ook bij, easy peasy toch? Soms wel ja, meestal niet. Er zijn altijd wel een paar dingen die het lastig kunnen maken. Vrije dagen en vakantie aanvragen kunnen een behoorlijk dilemma opleveren om een gat op te vullen. Maar wat meestal het vervelendste is, is om er voor te zorgen dat niemand veel overuren maakt. Gelukkig zijn de dingen die we op voorhand weten qua drukte een goede leidraad om te roosteren. Al die informatie krijgen we op de zogenaamde function sheets. Hier staat alleen zoveel voor de keuken niet relevante informatie op dat ik een aangepaste versie ophang in de keuken. Maar ja dan moet ik ze dus eerst wel “even” aanpassen.

Zo gaat de lijst nog wel even verder met de administratieve taken. Gelukkig is er ook een vorm van kantoorwerk die ik een stuk leuker vind om te doen;

Chef @ Work #4 | TalkNomzToMe.nl

Nieuwe menukaarten en concepten ontwikkelen! Ook hier gaat veel tijd in zitten; bedenken welke producten je wilt gaan gebruiken, met een paar mensen je globale idee doornemen en kijken wat voor feedback zij hebben, prijsvergelijking, concept kaar maken, nog meer feedback inwinnen, concept kaart nummer twee, recepten uitwerken, calculaties voor marge, het uitwerken van een layout, proef maken en daarna nog wat verder tweaken. Maar zodra dit allemaal gedaan is en het geheel draait geeft het heel veel voldoening.

Nu zul je je vast afvragen of ik er dan thuis niet helemaal beu van ben om daar ook de administratie te moeten doen. Dat klopt helemaal en dat heb ik dus lekker op Linda haar bord geschoven. En het koken thuis, 99 van de 100 keer ook haar ding. Gelukkig gaat het leven van een chef heel af en toe wel over rozen 😉

Dit keer geen tip van de chef maar wel iets anders:

Disclaimer van de chef:

Om de privacy van de gasten en klanten te waarborgen kunnen bepaalde delen van foto’s onzichtbaar gemaakt zijn.

Signed Sergio

©Talk Nomz To Me. De standpunten en meningen op deze website, zijn de persoonlijke mening van Talk Nomz To Me en staan los van eventuele officiële standpunten van Regardz. Talk Nomz To Me is niet verantwoordelijk voor de inhoud van uitlatingen en reacties van derden op de hier gepubliceerde stukken.

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Chef @ Work, Nomzledge Tags: Behing the scenes, Chef, Horeca, Work

Vorig bericht: « Een appelzwaan snijden (Mijn eerste filmpje)
Volgend bericht: De eetgewoonten van Sergio »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Molho de piri piri
    Molho de piri piri
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....