• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Dippable Nomz / Citroen mayonaise met munt

Citroen mayonaise met munt

oktober 5, 2015 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Citroen_Mayonaise_Munt_First

Citroen mayonaise is al een geweldige uitvinding. Citroen mayonaise met munt is daar de overtreffende trap van! We trappen onze Burgerweek af met een simpel te maken mayonaise variant die geweldig samen gaat met de Minty Lamsburger die morgen op het blog verschijnt.

Zelf mayonaise maken kan een crime zijn, wat een hele goede reden is om het niet zelf te doen. Als je het jezelf gemakkelijk wilt maken kun je namelijk ook willekeurig welke “gewone” mayonaise gebruiken als basis voor wat voor mayonaise je dan ook zelf wilt maken. Lekker koken hoeft niet altijd from scratch te gebeuren en zelfs wij als kook-enthousiastelingen maken het onszelf ook wel eens graag gemakkelijk. Al maken we onze mayonaise vaak genoeg ook wel helemaal zelf hoor 😉

De grootste truc in het zelf maken van sauzen is toch wel de saus een dag van tevoren maken zodat de smaken goed mengen en vol tot hun recht komen in de combinatie die je mixt. Dit geldt vooral voor sauzen op basis van mayonaise omdat deze dikker zijn qua structuur. Heb je geen tijd om van tevoren een saus te maken is dit natuurlijk ook geen probleem. Maak je saus volgens recept en proef gewoon voor. Vind je een bepaalde smaak niet sterk of overheersend genoeg, voeg je van dat specifieke ingredient gewoon iets extra toe tot de smaak is zoals je hem wilt hebben. Koken hoef je nu eenmaal niet moeilijker te maken dan het in onze ogen toch al niet is.

Zoals met alle Burger sauzen die we deze week gaan maken (Woensdag volgt een Smokey BBQ saus en vrijdag voor alle liefhebbers van spicy een Jalapeno Chili Knoflooksaus!) is deze citroen mayonaise met munt zo simpel te maken dat er geen stap voor stap foto-verslag voor nodig is. Het is een kwestie van ingrediënten mengen, en klaar.

Citroen_Mayonaise_Munt_1

Neem twee eetlepels mayonaise van jouw keuze, voeg hier de fijngesneden blaadjes van drie takjes munt aan toe, het sap van een halve citroen en een snufje peper. Mengen, et voila, je citroen mayonaise met munt is klaar!

Citroen Mayonaise met Munt
Print
Citroen mayonaise met munt
Voorbereidingstijd
5 min
Totale tijd
5 min
 

Zomers genot.

Gang: Dip, Saus
Keuken: Frans, Fusion, Vlaams
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 takjes munt alleen de blaadjes. Fijngesneden.
  • 1/2 citroen alleen het sap
  • Snufje peper
Bereidingswijze
  1. Geen ingewikkelde receptuur hier. Meng alle ingrediënten en serveer in een mooi schaaltje of bakje met een blaadje verse munt als garnering of gebruik als saus voor je favoriete burger.
Tip(s) van de chef
  • Geen verse munt? Gebruik een theelepel gedroogde munt en je hebt hetzelfde resultaat. Laat de saus dan wel even vijf minuutjes staan vóór je hem gebruikt of serveert zodat de gedroogde muntblaadjes zacht kunnen worden.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Dippable Nomz, Nomz Tags: Burgerweek, Citroen, Dip, Dipsaus, Mayonaise, Munt, Witte Saus

Vorig bericht: « Cajun fries (Spicy potato wedges)
Volgend bericht: Minty Lamsburger »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Suikerrandjes voor een feestelijk glas
    Suikerrandjes voor een feestelijk glas
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....