Citroen mayonaise is al een geweldige uitvinding. Citroen mayonaise met munt is daar de overtreffende trap van! We trappen onze Burgerweek af met een simpel te maken mayonaise variant die geweldig samen gaat met de Minty Lamsburger die morgen op het blog verschijnt.
Zelf mayonaise maken kan een crime zijn, wat een hele goede reden is om het niet zelf te doen. Als je het jezelf gemakkelijk wilt maken kun je namelijk ook willekeurig welke “gewone” mayonaise gebruiken als basis voor wat voor mayonaise je dan ook zelf wilt maken. Lekker koken hoeft niet altijd from scratch te gebeuren en zelfs wij als kook-enthousiastelingen maken het onszelf ook wel eens graag gemakkelijk. Al maken we onze mayonaise vaak genoeg ook wel helemaal zelf hoor 😉
De grootste truc in het zelf maken van sauzen is toch wel de saus een dag van tevoren maken zodat de smaken goed mengen en vol tot hun recht komen in de combinatie die je mixt. Dit geldt vooral voor sauzen op basis van mayonaise omdat deze dikker zijn qua structuur. Heb je geen tijd om van tevoren een saus te maken is dit natuurlijk ook geen probleem. Maak je saus volgens recept en proef gewoon voor. Vind je een bepaalde smaak niet sterk of overheersend genoeg, voeg je van dat specifieke ingredient gewoon iets extra toe tot de smaak is zoals je hem wilt hebben. Koken hoef je nu eenmaal niet moeilijker te maken dan het in onze ogen toch al niet is.
Zoals met alle Burger sauzen die we deze week gaan maken (Woensdag volgt een Smokey BBQ saus en vrijdag voor alle liefhebbers van spicy een Jalapeno Chili Knoflooksaus!) is deze citroen mayonaise met munt zo simpel te maken dat er geen stap voor stap foto-verslag voor nodig is. Het is een kwestie van ingrediënten mengen, en klaar.
Neem twee eetlepels mayonaise van jouw keuze, voeg hier de fijngesneden blaadjes van drie takjes munt aan toe, het sap van een halve citroen en een snufje peper. Mengen, et voila, je citroen mayonaise met munt is klaar!
Zomers genot.
- 2 eetlepels mayonaise
- 3 takjes munt alleen de blaadjes. Fijngesneden.
- 1/2 citroen alleen het sap
- Snufje peper
- Geen ingewikkelde receptuur hier. Meng alle ingrediënten en serveer in een mooi schaaltje of bakje met een blaadje verse munt als garnering of gebruik als saus voor je favoriete burger.
- Geen verse munt? Gebruik een theelepel gedroogde munt en je hebt hetzelfde resultaat. Laat de saus dan wel even vijf minuutjes staan vóór je hem gebruikt of serveert zodat de gedroogde muntblaadjes zacht kunnen worden.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie