• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Enchiladas

Enchiladas

januari 17, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Enchiladas_First

Enchilladas maakte ik voor het eerst toen ik als jong meisje ging kijken naar welke middelbare school ik wilde. Tijdens een open dag waarbij je mocht deelnemen aan de lessen wilde ik natuurlijk de keuken in. En het recept is al die jaren blijven hangen. Al moet ik dan weer wel eerlijk bekennen dat ik enchilladas inmiddels op veel meer verschillende manieren klaarmaak.

De échte enchilladas maak je met zachte tortillas die je vult, oprolt en in de oven bakt. Vandaag ga ik op de Hollandse toer door de overgebleven pannenkoeken van gisteren te gebruiken en voor de vulling gebruik te maken van de chili con carne waar we eergisteren een ruime portie van over hadden. Ook heb ik op het moment geen oven tot mijn beschikking, dus de enchilladas maken we gewoon in de koekenpan. Sommige dingen hoef je niet moeilijk te maken. Deze budget 14-daagse in samenwerking met Dina schrijft heeft ons ook laten zien dat we nog veel creatiever kunnen zijn met leftovers dan we al waren. We sluiten dus af met een ultiem budget-gerecht wat écht uit kliekjes bestaat en wat je voor €0.45 op tafel zet.

Begin met de pannenkoeken. Die gebruik je koud. Zet de pannenkoeken klaar op een groot bord zodat je ze gemakkelijk kunt oprollen als je er straks de vulling op legt.

Neem je chili con carne en bak deze op in een koekenpan. Zorg ervoor dat hij goed warm is. Zo kun je de vulling gemakkelijk verdelen op de pannenkoek en het helpt de kaas die we over de enchilladas heen gaan smelten sneller smelten.

Enchiladas_1

Leg een pannenkoek op een bord. Schep in het midden van de pannenkoek over de gehele lengte een mooie hoeveelheid chili con carne.

Enchiladas_2
Rol de chili con carne in de pannenkoek en leg opzij. Herhaal deze stappen met de andere drie pannenkoeken.

Leg de enchilladas in een koekenpan en strooi de geraspte kaas over de bovenzijde heen. Zet de koekenpan op een laag vuur met een deksel op de pan. In ongeveer 10 minuten is de kaas gesmolten en zijn je de pannenkoeken, die je koud gebruikte, ook heerlijk op temperatuur samen met de vulling.

Enchiladas_3
Zo simpel kan het zijn om een op de Mexicaanse keuken geïnspireerd gerecht in een Nederlands jasje te stoppen.

Eet smakelijk!

Enchiladas
Print
Enchiladas
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
 

Ultiem restjes management

Gang: Diner, Lunch
Keuken: Budget, Mexicaans
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 4 koude pannenkoeken
  • kliekjes chili con carne
  • handje geraspte kaas
Bereidingswijze
  1. Leg een pannenkoek op een bord.
  2. Bak de chili con carne op.
  3. Leg over de lengte van de pannenkoek een laag chili con carne in het midden.
  4. Rol de pannenkoek op met de vulling.
  5. Leg de rollen in een koekenpan en bestrooi met de geraspte kaas.
  6. Laat met het deksel op de pan gedurende ongeveer 10 minuten de kaas smelten.
Tip(s) van de chef
  • Wil je de enchilladas in de oven maken, volg dan dezelfde stappen maar leg de enchilladas in een ovenschaal. Bak ze in 10 tot 12 minuten in de oven op 175 graden. Wil je de chili con carne koud in de pannenkoeken rollen en de schaal helemaal koud in de oven schuiven, bak de enchilladas dan 15 tot 20 minuten op 175 graden. Houdt wel in de gaten dat de geraspte kaas dan niet verbrandt.

Kosten van dit recept;

Pannenkoeken €0.00
Chili con Carne €0.00
Geraspte kaas €0.30
Kruiden €0.15

Totale kosten €0.45

 

NIET VERGETEN

Hopelijk hebben we in de afgelopen twee weken kunnen laten zien dat je meer uit je boodschappen kunt halen dan je in eerst instantie zou denken. Zoals we al in het inleidende artikel aangaven viel de uitdaging ons meer tegen dan we hadden verwacht. Veel boodschappen bederven redelijk snel en het is moeilijk om creatieve en diverse maaltijden op tafel te zetten als je veel van dezelfde ingrediënten in een week moet opmaken.

Of je nu budget kookt omdat je graag wilt sparen, of omdat je simpelweg geen andere keuze hebt, met kliekjes en dingen doordraaien kun je een heel eind komen. Als jullie tips, trucs, op- of aanmerkingen hebben op onze take op budget koken horen we ze graag. Door alle enthousiaste en soms ook kritische feedback die we hebben gekregen zijn we geïnspireerd geraakt en alweer volop bezig met een nieuwe budget uitdaging.

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Nomz Tags: Budget, Budget week, Chili con carne, Dina schrijft, Enchilladas, Pannenkoeken

Vorig bericht: « Pannenkoeken
Volgend bericht: Pindarotsjes »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....