• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / French Toast roll-ups met aardbeien

French Toast roll-ups met aardbeien

mei 18, 2017 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken
French Toast Roll Up | TalkNomzToMe.nl
French Toast roll-ups, weer zo’n heerlijk culinaire naam voor iets wat doodsimpel is. De kindjes noemen het broodrolletjes en als je het iets meer onderbouwd wilt benoemen zijn het eigenlijk wentelteefjes of tosti’s met een identiteitscrisis. Wentelteefjes hebben geen vulling en tosti’s rol je niet op, dus je kunt kiezen. Wij kozen de Amerikaanse benaming. Klinkt toch weer net wat leuker dan broodrolletjes dachten we zo.

Hoefde je als kind nooit je broodkorstjes op te eten en baal je er van dat je nu als volwassene het goede voorbeeld moet geven? Dit recept is gemaakt voor jou, want je snijd namelijk de kostjes van het brood af omdat je die niet gebruikt. Niet de korstjes weggooien natuurlijk! Daar kun je lekkere croutons van maken voor in de soep. Of je voert ze aan de vogeltjes. Die mogen ook wel eens verwend worden. En als je buiten gaat zitten met dit ontbijtje maakt een stralend zonnetje en fluitende vogels het vakantiegevoel zeker te weten compleet.

French Toast Roll Up | TalkNomzToMe.nl

Handig om te pinnen!

Zo maak je French Toast roll-ups met aardbeien

Begin met (vierkante) plakken witbrood waar je de korst van afsnijd. Of gebruik als je dat kunt vinden bij de supermarkt tramezzini brood. Hier is de korst al vanaf en dan hoef je er enkel nog vierkanten van te snijden.

Als je de korten van het brood hebt afgesneden gebruik je een deegroller om het brood plat te rollen. Hoe verser je brood, hoe gemakkelijker het plat is te rollen en hoe platter het blijft. Met brood van enkele dagen oud kun je dit recept beter niet proberen te maken. Dat brood is meer geschikt voor wentelteefjes. Besmeer het platgerolde brood met roomkaas. Leg hier aan de lengte zijde in stukken gesneden aardbei op en rol de aardbeien op in het brood.

Zet alvast een bord klaar met hierop kaneelsuiker en zet een koekenpan op het vuur. Laat een goede klont roomboter smelten en de koekenpan en bak de broodrolletjes rondom bruin. Neem de French Toast roll-ups uit de pan en rol ze direct door de kaneelsuiker. Serveer als ze nog warm zijn met extra verse aardbeien en eventueel een toef slagroom.

Eet smakelijk!

French Toast Roll Up | TalkNomzToMe.nl
Print
French Toast roll-ups met aardbeien
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
5 min
Totale tijd
15 min
 

Want wie houdt er nu niet van aardbeien?

Gang: Brunch, Dessert, Lunch, Ontbijt
Keuken: Amerikaans, Frans
Ingredienten
  • 12 sneden vers witbrood
  • 150 gram roomkaas
  • 15 stuks aardbeien
  • Enkele eetlepels kanaalsuiker
Bereidingswijze
  1. Snijdt de korsten van de sneden brood af en gebruik de korsten voor iets anders.
  2. Maak de aardbeien schoon en snijdt ze in kleine blokjes.
  3. Rol het brood plat met een deegroller.
  4. Besmeer het platgerolde brood met de roomkaas.
  5. Leg aan een zijde van het brood een schepje aardbeiblokjes en rol de aardbei op in het brood.
  6. Maak zo twaalf rolletjes.
  7. Strooi de kaneelsuiker op een bord en zet het bord klaar.
  8. Laat een ruime klont boter smelten in een koekenpan en bak de broodrolletjes rondom bruin.
  9. Rol de broodrolletjes direct uit de pan door de kaneelsuiker.
  10. Serveer met verse aardbeien en slagroom.
Tip(s) van de chef
  • Als je van zoet houd kun je de roomkaas mengen met poedersuiker voor je het brood besmeert.
  • Heb je geen verse aardbeien, of wil je nog sneller een lekker ontbijtje op tafel toveren, gebruik dan aardbeienjam met stukjes aardbei.

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Dit recept verscheen in een andere artikelvorm reeds eerder op Relatieplanet.nl

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bread Nomz, Brunch, Dessert, Lunch, Nomz, Ontbijt Tags: Aardbeien, Kaneelsuiker, Luxe, Ontbijt, Roomkaas, Wit brood

Vorig bericht: « Rijst noodles (Gepimpte bamisoep of wannabe Ramen)
Volgend bericht: Lounge 8 in Roosendaal »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....