Hoefde je als kind nooit je broodkorstjes op te eten en baal je er van dat je nu als volwassene het goede voorbeeld moet geven? Dit recept is gemaakt voor jou, want je snijd namelijk de kostjes van het brood af omdat je die niet gebruikt. Niet de korstjes weggooien natuurlijk! Daar kun je lekkere croutons van maken voor in de soep. Of je voert ze aan de vogeltjes. Die mogen ook wel eens verwend worden. En als je buiten gaat zitten met dit ontbijtje maakt een stralend zonnetje en fluitende vogels het vakantiegevoel zeker te weten compleet.
Zo maak je French Toast roll-ups met aardbeien
Begin met (vierkante) plakken witbrood waar je de korst van afsnijd. Of gebruik als je dat kunt vinden bij de supermarkt tramezzini brood. Hier is de korst al vanaf en dan hoef je er enkel nog vierkanten van te snijden.
Als je de korten van het brood hebt afgesneden gebruik je een deegroller om het brood plat te rollen. Hoe verser je brood, hoe gemakkelijker het plat is te rollen en hoe platter het blijft. Met brood van enkele dagen oud kun je dit recept beter niet proberen te maken. Dat brood is meer geschikt voor wentelteefjes. Besmeer het platgerolde brood met roomkaas. Leg hier aan de lengte zijde in stukken gesneden aardbei op en rol de aardbeien op in het brood.
Zet alvast een bord klaar met hierop kaneelsuiker en zet een koekenpan op het vuur. Laat een goede klont roomboter smelten en de koekenpan en bak de broodrolletjes rondom bruin. Neem de French Toast roll-ups uit de pan en rol ze direct door de kaneelsuiker. Serveer als ze nog warm zijn met extra verse aardbeien en eventueel een toef slagroom.
Eet smakelijk!
Want wie houdt er nu niet van aardbeien?
- 12 sneden vers witbrood
- 150 gram roomkaas
- 15 stuks aardbeien
- Enkele eetlepels kanaalsuiker
- Snijdt de korsten van de sneden brood af en gebruik de korsten voor iets anders.
- Maak de aardbeien schoon en snijdt ze in kleine blokjes.
- Rol het brood plat met een deegroller.
- Besmeer het platgerolde brood met de roomkaas.
- Leg aan een zijde van het brood een schepje aardbeiblokjes en rol de aardbei op in het brood.
- Maak zo twaalf rolletjes.
- Strooi de kaneelsuiker op een bord en zet het bord klaar.
- Laat een ruime klont boter smelten in een koekenpan en bak de broodrolletjes rondom bruin.
- Rol de broodrolletjes direct uit de pan door de kaneelsuiker.
- Serveer met verse aardbeien en slagroom.
- Als je van zoet houd kun je de roomkaas mengen met poedersuiker voor je het brood besmeert.
- Heb je geen verse aardbeien, of wil je nog sneller een lekker ontbijtje op tafel toveren, gebruik dan aardbeienjam met stukjes aardbei.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Dit recept verscheen in een andere artikelvorm reeds eerder op Relatieplanet.nl
Geef een reactie