• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Lunch / Rijst noodles (Gepimpte bamisoep of wannabe Ramen)

Rijst noodles (Gepimpte bamisoep of wannabe Ramen)

mei 15, 2017 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Rijst noodles | TalkNomzToMe.nl
Rijst noodles zijn een variatie bamisoep waarvan ik tot voor kort eerlijk gezegd niet wist dat hij bestond. Als je mij ook volgt via The Happy Housewife dan heb je een paar weken gelden vast al langs zien komen dat er opeens een heleboel dozen met lekkers werden neergezet. Fan als we hier allemaal zijn van bamisoep waren we ook heel erg blij dat er de nodige dozen bamisoep bij zaten. En toen kwam ik ook nog tot de ontdekking dat er een rijst noodles variant van bamisoep tussen de dozen zat. Tijd om te experimenteren!

Normaliter staat bamisoep hier als lunch op het menu. Zonder poespas of toevoegingen. Gewoon zakje open, zakjes met kruiden en olie erbij, water erop schenken en klaar. Onlangs las ik bij Thomas op zijn blog een recept voor Japanse ramen. Natuurlijk niet helemaal vergelijkbaar, maar het gaf wel de inspiratie om eens iets bij de bamisoep in te gooien. Of in dit geval de rijst noodles. En omdat die toch al meer smaak opnemen dan de “gewone” bamisoep was het weer eens tijd om lekker te experimenteren.

Rijst noodles | TalkNomzToMe.nl

Handig om te pinnen!

Zo maak je rijst noodles

Voor de rijst noodles volg je gewoon de normale bereidingswijze. Deze is gelijk aan bamisoep. De noodles doe je met de inhoud van de overige zakjes die in een verpakking zitten in een kom. Zet een pan water op om straks over de noodles heen te gieten.

Terwijl je het water aan de kook brengt snijd je de biefstuk in kleine stukjes. Schenk hier wat sojasaus en olie op en voeg een fijngesneden teentje knoflook toe. Zet het even opzij zodat het iets kan marineren. (Je wilt de smaak niet te extreem hebben vanwege de smaak die al aan de noodles zitten door de zakjes die je daarbij doet.

Kluts een ei en bak deze als omelet in een aparte koekenpan. Rol de omelet op en snijdt deze in reepjes. Ondertussen is ook je water aan de kook geraakt en kun je dit over je noodles heen gieten.

Terwijl je noodles garen bak je de biefstuk blokjes aan in een koekenpan. Omdat je olie in de marinade hebt gebruikt hoef je geen extra olie in de pan te doen. Bak de biefstuk zo ver door als je zelf lekker vind. Wij houden van rood vlees, dus de biefstuk ligt hier niet heel erg lang in de pan.

Hussel de noodles even door, schep hier de biefstuk blokjes op en maak af met wat van de slierten omelet die je hebt gesneden.

Eet smakelijk!

Rijst noodles | TalkNomzToMe.nl
Print
Rijst noodles (Gepimpte bamisoep of wannabe Ramen)
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
5 min
Totale tijd
10 min
 

Voor wie zich nog even student wil voelen

Gang: Lunch
Keuken: Aziatisch
Aantal: 2 personen
Ingredienten
  • 100 gram biefstuk
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 2 zakjes rijst noodles of bamisoep
Bereidingswijze
  1. Zet een pannetje water op.
  2. Kluts het ei en bak een omelet.
  3. Rol de omelet op en snijdt hem in reepjes.
  4. Snijdt de biefstuk en de teen knoflook in kleine stukjes.
  5. Voeg de sojasaus en de knoflook toe en roer om.
  6. Doe de rijst noodles of bamisoep in een kom en voeg alle zakjes die erbij zitten toe.

  7. Giet het inmiddels kokende water over de rijst noodles of bamisoep.
  8. Bak de biefstuk stukjes op in een koekenpan.
  9. Schep de biefstuk op de rijst noodlesof bami soep.
  10. Leg de omelet reepjes op de rijst noodlesof bami soep.
Tip(s) van de chef
  • In plaats van biefstuk kun je ook kipfilet gebruiken.
  • Andere toevoegingen zoals wat vers gesneden ringetjes bosui of een paar stukjes champignon zijn ook erg lekker!
  • Ben je meer van de dikkere slierten? Gebruik dan eens Udon noodles

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Diner, Lunch, Meaty Nomz, Nomz, Quick Nomz Tags: Bamisoep, Biefstuk, Ei, Omelet, Rijst noodles

Vorig bericht: « Vegetarische wrapwich met Libanees brood – Kiddielunch #15
Volgend bericht: French Toast roll-ups met aardbeien »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Molho de piri piri
    Molho de piri piri
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....