• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Budget Nomz / Gebakken aardappelen met boontjes en spek

Gebakken aardappelen met boontjes en spek

januari 13, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Gebakken_Aardappelen_Boontjes_Spek_FirstGebakken aardappelen met boontjes en spek als éénpansgerecht. Snel, simpel en het vult goed. Helemaal een éénpansgerecht is het ook niet moet ik eerlijkheidshalve bekennen, want je moet de aardappelen wel voorkoken. De boontjes kook je ook voor als je dit gerecht op een ander moment maakt, maar in dit geval maken we gebruik van de boontjes die je extra kookte bij de gebraden kip met aardappelen waar we deze budget 14-daagse mee aftrapten.

De combinatie van boontjes en spek is met recht een klassieke combinatie te noemen en (in roomboter) gebakken aardappelen hebben vaak toch ook wel een gevoel van luxe. Niet iedereen heeft altijd tijd of zin, nee wij ook niet ;), om de klassieke rolletjes met boontjes en spek te maken. Op deze manier krijg je dezelfde smaak in een fractie van de tijd. Ook bij kinderen valt dit gerecht vaak in de smaak en zo weet je zeker dat ze hun groenten opeten.

Gebakken_Aardappelen_Boontjes_Spek_1

Begin met een ui in ringen snijden. Als je van de smaak van gebakken ui houdt kun je er voor kiezen om een tweede ui of een wat grotere ui te gebruiken. Let dan wel op je kosten. Het toevoegen van een tweede ui maakt dit recept €0.04 duurder.

Gebakken_Aardappelen_Boontjes_Spek_2

Boen de aardappelen schoon en snijdt ze in blokjes. Als je niet van aardappelen met een jasje houd schil je ze natuurlijk gewoon. Je kunt de aardappelen al een dag van tevoren koken zodat ze goed afgekoeld zijn, maar je kunt de aardappelen na het koken ook naspoelen met koud water om ze af te laten koelen. Zou je de aardappelen straks warm in de pan gooien om ze te bakken zullen ze uit elkaar vallen en krijg je meer een aardappelbrij in plaats van lekkere blokjes. En dat wil je niet!

Gebakken_Aardappelen_Boontjes_Spek_3

Bak de uien licht aan en voeg dan de spek toe om de spek uit te bakken. Hoe ver je de spek uitbakt is een kwestie van smaak. Hoe knapperiger de spekjes zijn, hoe lekkerder ik ze vind, maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen.

Als je spekjes bijna perfect zijn voeg je de aardappelblokjes en de boontjes toe. Waarschijnlijk heb je genoeg bakvet door het vet van de spekjes. Mocht dit niet het geval zijn voeg je een klein klontje boter of een scheutje olie toe.
Voeg peper, zout, knoflook en een gulle hoeveelheid zoet paprikapoeder toe en bak de aardappelblokjes in een kleine 10 minuten mooi goudbruin van kleur.

Gebakken_Aardappelen_Boontjes_Spek_4

Serveer je eenpansgerecht eventueel met een saus erbij. Wat ons betreft hoeft dat niet omdat het gerecht zelf al voor een ware smaakexplosie zorgt door de verschillende smaken en structuren.

Eet smakelijk!

Gebakken Aardappelen met Boontjes en Spek
Print
Gebakken aardappelen met boontjes en spek
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
20 min
 

Weinig afwas met deze eenpanshap.

Gang: Diner
Keuken: Budget, Nederlands
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 3 aardappelen
  • 250 gram boontjes
  • 125 gram spekblokjes
  • knoflook
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • zoet paprika poeder naar smaak
Bereidingswijze
  1. Boen de aardappelen schoon en snijdt ze in blokjes.
  2. Doe de aardappelen in ruim water en kook ze beetgaar.
  3. Giet de aardappels af en spoel ze eventueel met koud water om ze te laten afkoelen.
  4. Bak de ui en spekjes uit.
  5. Voeg de aardappelen en de boontjes toe en bak dit mee
  6. Breng op smaak met knoflook, zout, peper en zoet paprika poeder
Tip(s) van de chef
  • Het is voor dit gerecht het lekkerste om één of twee geplette knoflookteentjes te gebruiken in plaats van knoflookpoeder. De verse knoflook zal een iets zoetige smaak geven, terwijl knoflookpoeder juist een iets bittere smaak zal geven.
  • Heb je aan het einde van de maaltijd nog eten over, al is maar enkele schepjes? Niet weggooien. Gooi het morgen voor de lunch in een pan en schenk er, afhankelijk van de hoeveelheid die over is, één of twee gekluste eieren overheen. Bak het ei zoals je verder normaal ook zou doen, strooi er eventueel wat kaas overheen en zo heb je een heerlijke fritatta.

Kosten van dit recept

Aardappelen €0.22
Boontjes €0.45
Spekreekjes €0.68
Kruiden €0.15

Totale kosten €1.49

 

NIET VERGETEN

Van dit gerecht hoef je niets over te houden voor volgende gerechten in de budgetweek.

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (15 stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 5)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Nomz Tags: Aardappelen, Boontjes, Budget week, Budgetweek, Dina schrijft, Eenpansgerecht, Spek, Uitgebakken spek

Vorig bericht: « Champignonsoep
Volgend bericht: Gevulde pasta met champignon roomsaus »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Salada com fejão frade e atúm
    Salada com fejão frade e atúm

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....