• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Budget Nomz / Gevulde pasta met champignon roomsaus

Gevulde pasta met champignon roomsaus

januari 14, 2016 By Sergio Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Gevulde_Pasta_Tomaat_Champignon_Roomsaus_First

Gevulde pasta met tomaat-champignon roomsaus, het volgende hoofdstuk in de budget week die we samen met Dina schrijft doen. Snel, simpel, lekker, voedzaam en goedkoop zijn de kern woorden van dit recept. Deze gevulde pasta met champignons staat binnen een kwartier op tafel dus leent zich prima voor een dag in de week dat je weinig tijd hebt of gewoon weinig zin hebt om te koken (en ja ook ik heb daar wel eens last van ;)). Mocht je op een ander moment andere restjes groenten en dergelijke over hebben kan je dit recept altijd als uitgangspunt gebruiken om zo van nog meer restjes af te komen wat ook gelijk heel erg budget verantwoord is.

Gevulde_Pasta_Tomaat_Champignon_Roomsaus_1Om te beginnen snipper je een uitje om de saus net wat meer smaak te geven.

Gevulde_Pasta_Tomaat_Champignon_Roomsaus_2Snijd de champignons in plakjes van iets minder dan een halve centimeter.

Gevulde_Pasta_Tomaat_Champignon_Roomsaus_3Zet een koekenpan op het vuur, doe hier een halve eetlepel (olijf-)olie in en verwarm dit. Zodra de olie begint te walmen doe je de gesnipperde ui in de pan en bak ze glazig. Zodra de uien glazig zijn voeg je de champignons toe. Zet in de tussentijd een pan met water (met een snufje zout) op voor de gevulde pasta. Zodra de champignons goud bruin zijn voeg je de kook room en de tomaten puree toe. Inmiddels zal het water voor de gevulde pasta koken, deze kook je volgens de instructies op het pak.

Gevulde_Pasta_Tomaat_Champignon_Roomsaus_4Meng de room en tomaten puree goed door elkaar heen en laat het een beetje indikken tot er een gladde saus ontstaat.

Gevulde_Pasta_Tomaat_Champignon_Roomsaus_5Giet de gevulde pasta af, serveer het en garneer het geheel af met geraspte kaas en mocht je het in huis hebben een beetje oregano.

Eet smakelijk!

Gevulde Pasta met Tomaat Champignon Roomsaus
Print
Pasta met champignons
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
15 min
 

Snel, makkelijk en budget!

Gang: Diner, Lunch
Keuken: Budget, Italiaans
Aantal: 2
Ingredienten
  • 250 gr. verse gevulde pasta
  • 125 ml. kook room
  • 125 gr. champignons
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook of een halve theelepel knoflook poeder
  • 1 tl. geconcentreerde tomaten puree
  • 1/4 zakje geraspte kaas
  • 10 gr gedroogde oregano als je het in huis hebt
  • Zout
  • Peper
Bereidingswijze
  1. Snijd de champignons in plakjes
  2. Snipper de ui en knoflook
  3. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking
  4. Fruit in een koekenpan de ui
  5. Voeg zodra de ui glazig is de champignons toe en bak ze licht bruin
  6. Voeg de knoflook toe (als je poeder gebruikt sla je deze stap over)
  7. Voeg de kookroom en tomaten puree toe in de koekenpan en roer alles goed door tot er een egale saus vormt
  8. Smaak af met zout, peper (en knoflook poeder als je geen verse gebruikt)
  9. Pasta afgieten en serveren maar
Tip(s) van de chef
  • Mocht je saus te veel indikken gebruik dan een scheutje water om het te verdunnen.

Kosten van dit recept;

Pasta €1.29
Tomatenpuree €0.10
Champignons €0.38
Ui €0.04
Kookroom €0.25
Kruiden €0.15
Geraspte kaas €0.30

Totale kosten €2,50

 

 

NIET VERGETEN:

Bij dit recept hoef je geen rekening te houden met de vervolg recepten uit de budget week.

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Sergio

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Nomz, Quick Nomz, Veggie Nomz Tags: Budget week, Budgetweek, Champignons, Dina schrijft, Pasta

Vorig bericht: « Gebakken aardappelen met boontjes en spek
Volgend bericht: Chili con Carne »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....