Gevulde pasta met tomaat-champignon roomsaus, het volgende hoofdstuk in de budget week die we samen met Dina schrijft doen. Snel, simpel, lekker, voedzaam en goedkoop zijn de kern woorden van dit recept. Deze gevulde pasta met champignons staat binnen een kwartier op tafel dus leent zich prima voor een dag in de week dat je weinig tijd hebt of gewoon weinig zin hebt om te koken (en ja ook ik heb daar wel eens last van ;)). Mocht je op een ander moment andere restjes groenten en dergelijke over hebben kan je dit recept altijd als uitgangspunt gebruiken om zo van nog meer restjes af te komen wat ook gelijk heel erg budget verantwoord is.
Om te beginnen snipper je een uitje om de saus net wat meer smaak te geven.
Snijd de champignons in plakjes van iets minder dan een halve centimeter.
Zet een koekenpan op het vuur, doe hier een halve eetlepel (olijf-)olie in en verwarm dit. Zodra de olie begint te walmen doe je de gesnipperde ui in de pan en bak ze glazig. Zodra de uien glazig zijn voeg je de champignons toe. Zet in de tussentijd een pan met water (met een snufje zout) op voor de gevulde pasta. Zodra de champignons goud bruin zijn voeg je de kook room en de tomaten puree toe. Inmiddels zal het water voor de gevulde pasta koken, deze kook je volgens de instructies op het pak.
Meng de room en tomaten puree goed door elkaar heen en laat het een beetje indikken tot er een gladde saus ontstaat.
Giet de gevulde pasta af, serveer het en garneer het geheel af met geraspte kaas en mocht je het in huis hebben een beetje oregano.
Eet smakelijk!
Snel, makkelijk en budget!
- 250 gr. verse gevulde pasta
- 125 ml. kook room
- 125 gr. champignons
- 1 ui
- 1 teen knoflook of een halve theelepel knoflook poeder
- 1 tl. geconcentreerde tomaten puree
- 1/4 zakje geraspte kaas
- 10 gr gedroogde oregano als je het in huis hebt
- Zout
- Peper
- Snijd de champignons in plakjes
- Snipper de ui en knoflook
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking
- Fruit in een koekenpan de ui
- Voeg zodra de ui glazig is de champignons toe en bak ze licht bruin
- Voeg de knoflook toe (als je poeder gebruikt sla je deze stap over)
- Voeg de kookroom en tomaten puree toe in de koekenpan en roer alles goed door tot er een egale saus vormt
- Smaak af met zout, peper (en knoflook poeder als je geen verse gebruikt)
- Pasta afgieten en serveren maar
- Mocht je saus te veel indikken gebruik dan een scheutje water om het te verdunnen.
Kosten van dit recept;
Pasta €1.29
Tomatenpuree €0.10
Champignons €0.38
Ui €0.04
Kookroom €0.25
Kruiden €0.15
Geraspte kaas €0.30Totale kosten €2,50
NIET VERGETEN:
Bij dit recept hoef je geen rekening te houden met de vervolg recepten uit de budget week.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie