Salsa, tequila lalala la, eh ja, altijd fijn als je een liedje in je hoofd hebt als je wat wilt schrijven… Jullie raden het al vandaag staat er guacamole op het menu. Dit groene goedje is heerlijk bij (Je raad het al) nachos, tacos en tortillas, ach wat zeg ik het kan bij zowat alles wat Mexicaans (Of wat breder Zuid-Amerikaans) is. En ja, ook van guacamole zijn er -tig potjes te koop in de supermarkt en het loopt als een tierelier, terwijl dit zo makkelijk zelf te maken is.
Zelf ben ik wel een beetje klaar met al die chemische rotzooi die als guacamole verkocht wordt, dus ben ik maar eens een keer gaan kijken of ik een heerlijke verse avocado dip kon maken die ook bij de andere mensen in de smaak zou vallen (Lees; niet al te pittig maar toch met een bite). Na het nodige experimenteren (De avocado telers zullen blij geweest zijn met me, haha.) en de nodige feedback van gasten is het me gelukt om een lekkere verse guacamole te maken die zo op tafel staat en ook jullie visite zal laten kwijlen ;).
Hier mijn ideale guacamole recept. Het is het lekkerste om alles op de hand te snijden zoals in het recept beschreven, maar als je echt een lui kook-momentje hebt kun je alle ingredienten ook kort samen pulseren in een keukenmachine.
Maak naast deze guacamole ook eens onze tomatensalsa om bij je gerechten te serveren. Dit vult elkaar geweldig aan. Binnenkort delen we hier een recept voor een uitgebreide nachos schotel waar je deze recepten ook zeker bij nodig hebt!
Eet smakelijk!
Ai caramba.
- 2 avocado's
- 2 tomaten
- 1 ui
- 2 eetlepels limoensap
- 2 tenen knoflook
- 1/2 chili peper
- 2 eetlepels verse koriander
- Snipper de ui
- Snijdt de tomaat in kleine stukjes
- Snijdt de chili peper fijn
- Pers of snijdt de knoflook
- Schil de avocado's
- Doe de avocado's in een kom en prak ze tot er een bijna gladde massa ontstaat
- Alles wat zojuist gesneden is, in de kom er bij en goed mengen samen met het limoen sap.
- De makkelijkste manier om een avocado te schillen is de avocado halveren en de pit er uit te draaien met het lemmet van een koksmes (dus niet de punt of een aardappelschilmesje) en daarna het vrucht vlees er in één keer uit te lepelen.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie