• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Horeca & Food inspiratie Gorinchem

Horeca & Food inspiratie Gorinchem

december 21, 2015 By Linda Reageer

Food_Inspiratie_Gorinchem_First

Dit jaar hebben we voor de tweede keer de Horeca & Food inspiratie vakbeurs in Gorinchem bezocht. De beurs had een vernieuwde opzet, en we waren vorig jaar al aangenaam verrast, dus we waren heel benieuwd naar de verschillen met het voorgaande jaar. De recreatiebranche was meer dan ruimschoots vertegenwoordigd en voor wat betreft de foodkant waren er naar ons idee te weinig kleine ondernemers met ambachtelijke producten, maar oh wat hebben we ons ogen weer uitgekeken en leuke ideeën opgedaan.

Food_Inspiratie_Gorinchem_1

Dat begon eigenlijk al direct toen we langs de stand van Chaupain liepen. Deze leverancier van brood en gebak voor de horeca presenteerde zich met een werkelijk schitterend gedekte tafel vol met gebak, petit fours, koeken, bonbons en broden waar je alleen al door te kijken honger van kreeg.

Food_Inspiratie_Gorinchem_2

Op deze stand werden we gastvrij ontvangen en spotten we onder andere kleine breekbroodjes waar we zo onvoorstelbaar veel lekkere ideeën mee hebben dat we hopen jullie binnenkort op een aantal simpele en heerlijke recepten te kunnen trakteren.

Food_Inspiratie_Gorinchem_3

Bij Metropoli kon Italiaans schepijs geprobeerd worden waarbij je jezelf direct in Italie zou wanen. De zeven verschillende smaken waar je uit kon kiezen zagen er allemaal even lekker uit en gelukkig wilde de dame achter de balie ook graag kleinere bolletjes scheppen zodat we meer smaken konden proeven. Uiteindelijk zijn we gegaan voor de Berlin (Swarzwalder/kersen), Londen (met noga), Salzburg (met chocolade en pistache) en Milano (met cookie dough) gegaan.

Vooral de Salzburg viel in de smaak en ik hoop dat deze smaak komende zomer ook hier in de buurt verkrijgbaar zal zijn.

Food_Inspiratie_Gorinchem_4

Bij de stand van Salomon, waar een heel groot reclamebord met een hamburger stond verwachtten we geen dim sum aan te treffen. Natuurlijk lieten we ons de kans niet voorbij gaan om te proeven en we waren meer dan aangenaam verrast. Dim sum kan op meerdere manieren worden bereid, maar wij zijn eigenlijk alleen bekend met de smaak van stomen of shallow fryen en tijdens de beurs werden de dim sums bereid in de oven. We verwachtten dus deegpakketjes met een harde buitenkant in plaats van de zachte en plooibare buitenkant die we allebei gewend zijn. De verrassing was dan ook groot toen de dim sums nog steeds een relatief zachte buitenzijde bleken te hebben én dat ieder soort hapje ook écht een eigen smaak had.

Food_Inspiratie_Gorinchem_5

Hekos is bij de meeste mensen in de horeca alleen bekend om hun spekkoek, die ze hebben in een originele variant, een pandan variant en een variant met rum. Wij hebben gezien, en geproefd :D, dat je bij Hekos ook terecht kunt voor een uitgebreid assortiment aan Aziatische hapjes en snacks om bijvoorbeeld je borrelplateu weer eens een andere twist te kunnen geven. De samosa’s zijn om je vingers bij af te likken en de eend loempia’s willen we eigenlijk gewoon liever niet delen zodat we ze allemaal zelf op kunnen eten.

Food_Inspiratie_Gorinchem_6

De Yakitori’s zijn in twee formaten te verkrijgen waarbij het kleinste formaat in mixdoosjes met drie verschillende smaken te verkrijgen is en de smaken in het grootste formaat allemaal apart te bestellen zijn zodat je helemaal kunt inspelen op de vraag van je klanten.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook diverse andere loempia’s te verkrijgen in verschillende formaten en met diverse vullingen, mini broodjes bao pao, mini pasteitjes, verschillende soorten garnalen hapjes maar bijvoorbeeld ook Hollandse kaasloempia’s. We hadden er heel de dag kunnen staan en we waren tonnetje rond naar huis gegaan.

Dankjewel Ashley voor de meer dan gastvrije ontvangst bij jullie stand. We horen graag wanneer we voor de rondleiding mogen komen 😉

Food_Inspiratie_Gorinchem_7

Walnootenolie met de namen van de Brabantse en Zeeuwse gemeenten en streken waar de walnoten vandaan komen vonden we bij Van Agtmaal. Het was bijna bizar om het verschil in smaak van de diverse oliën te proeven terwijl er hemelsbreed maar enkele tientallen kilometers tussen de verschillende streken zitten.

Als Zeeuws meisje ging mijn smaakvoorkeur (natuurlijk) uit naar de olie van de walnoten uit de gemeente Reimerswaal al moet ik eigenlijk gewoon toegeven dat ik alle vier de varianten graag in mijn keuken zou hebben staan. Of je nu een sladressing wilt maken, of dat je nu ciabatta’s wilt bakken, deze walnoot oliën voegen zoveel toe aan je gerecht dat ze eigenlijk gewoon een must zijn.

Food_Inspiratie_Gorinchem_8

Natuurlijk hebben we nog veel meer stands bezocht en nog heel veel meer dingen gezien en geproefd. Heerlijke salades in diverse varianten, slush, gedroogde ham en worst variaties, geweldig softijs met yoghurtsiroop, heerlijke vers gebakken frietjes die écht bijna smaakten alsof je ze net zelf had geschild en niet te vergeten, overheerlijke oesters.

Food_Inspiratie_Gorinchem_9

De oesters die we proefden, aten we bij Zilt en Zalig. De oesters en de beleving er omheen waren zo geweldig dat we daar in een apart artikel op terugkomen.

Al met al was de beurs in Gorinchem wat ons betreft ook dit jaar weer een succes. Er zitten mooie trends aan te komen in Horeca Nederland en het aanbod van producten is kwalitatief veelbelovend. We kunnen niet wachten tot volgend jaar.

Signed_Sergio
Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Nomz, Nomz Weetjes, Wiznomz Tags: Beurs, Chaupain, Gorinchem, Hekos, Horeca, Metropoli, Salomon, Vakbeurs, Van Agtmaal, Zilt en zalig

Vorig bericht: « 25 food vragen aan Linda
Volgend bericht: Broodje Nomztertje »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Tortilla Pan Pizza (Pizza zonder oven!)
    Tortilla Pan Pizza (Pizza zonder oven!)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....