Dit jaar hebben we voor de tweede keer de Horeca & Food inspiratie vakbeurs in Gorinchem bezocht. De beurs had een vernieuwde opzet, en we waren vorig jaar al aangenaam verrast, dus we waren heel benieuwd naar de verschillen met het voorgaande jaar. De recreatiebranche was meer dan ruimschoots vertegenwoordigd en voor wat betreft de foodkant waren er naar ons idee te weinig kleine ondernemers met ambachtelijke producten, maar oh wat hebben we ons ogen weer uitgekeken en leuke ideeën opgedaan.
Dat begon eigenlijk al direct toen we langs de stand van Chaupain liepen. Deze leverancier van brood en gebak voor de horeca presenteerde zich met een werkelijk schitterend gedekte tafel vol met gebak, petit fours, koeken, bonbons en broden waar je alleen al door te kijken honger van kreeg.
Op deze stand werden we gastvrij ontvangen en spotten we onder andere kleine breekbroodjes waar we zo onvoorstelbaar veel lekkere ideeën mee hebben dat we hopen jullie binnenkort op een aantal simpele en heerlijke recepten te kunnen trakteren.
Bij Metropoli kon Italiaans schepijs geprobeerd worden waarbij je jezelf direct in Italie zou wanen. De zeven verschillende smaken waar je uit kon kiezen zagen er allemaal even lekker uit en gelukkig wilde de dame achter de balie ook graag kleinere bolletjes scheppen zodat we meer smaken konden proeven. Uiteindelijk zijn we gegaan voor de Berlin (Swarzwalder/kersen), Londen (met noga), Salzburg (met chocolade en pistache) en Milano (met cookie dough) gegaan.
Vooral de Salzburg viel in de smaak en ik hoop dat deze smaak komende zomer ook hier in de buurt verkrijgbaar zal zijn.
Bij de stand van Salomon, waar een heel groot reclamebord met een hamburger stond verwachtten we geen dim sum aan te treffen. Natuurlijk lieten we ons de kans niet voorbij gaan om te proeven en we waren meer dan aangenaam verrast. Dim sum kan op meerdere manieren worden bereid, maar wij zijn eigenlijk alleen bekend met de smaak van stomen of shallow fryen en tijdens de beurs werden de dim sums bereid in de oven. We verwachtten dus deegpakketjes met een harde buitenkant in plaats van de zachte en plooibare buitenkant die we allebei gewend zijn. De verrassing was dan ook groot toen de dim sums nog steeds een relatief zachte buitenzijde bleken te hebben én dat ieder soort hapje ook écht een eigen smaak had.
Hekos is bij de meeste mensen in de horeca alleen bekend om hun spekkoek, die ze hebben in een originele variant, een pandan variant en een variant met rum. Wij hebben gezien, en geproefd :D, dat je bij Hekos ook terecht kunt voor een uitgebreid assortiment aan Aziatische hapjes en snacks om bijvoorbeeld je borrelplateu weer eens een andere twist te kunnen geven. De samosa’s zijn om je vingers bij af te likken en de eend loempia’s willen we eigenlijk gewoon liever niet delen zodat we ze allemaal zelf op kunnen eten.
De Yakitori’s zijn in twee formaten te verkrijgen waarbij het kleinste formaat in mixdoosjes met drie verschillende smaken te verkrijgen is en de smaken in het grootste formaat allemaal apart te bestellen zijn zodat je helemaal kunt inspelen op de vraag van je klanten.
Daarnaast zijn er natuurlijk ook diverse andere loempia’s te verkrijgen in verschillende formaten en met diverse vullingen, mini broodjes bao pao, mini pasteitjes, verschillende soorten garnalen hapjes maar bijvoorbeeld ook Hollandse kaasloempia’s. We hadden er heel de dag kunnen staan en we waren tonnetje rond naar huis gegaan.
Dankjewel Ashley voor de meer dan gastvrije ontvangst bij jullie stand. We horen graag wanneer we voor de rondleiding mogen komen 😉
Walnootenolie met de namen van de Brabantse en Zeeuwse gemeenten en streken waar de walnoten vandaan komen vonden we bij Van Agtmaal. Het was bijna bizar om het verschil in smaak van de diverse oliën te proeven terwijl er hemelsbreed maar enkele tientallen kilometers tussen de verschillende streken zitten.
Als Zeeuws meisje ging mijn smaakvoorkeur (natuurlijk) uit naar de olie van de walnoten uit de gemeente Reimerswaal al moet ik eigenlijk gewoon toegeven dat ik alle vier de varianten graag in mijn keuken zou hebben staan. Of je nu een sladressing wilt maken, of dat je nu ciabatta’s wilt bakken, deze walnoot oliën voegen zoveel toe aan je gerecht dat ze eigenlijk gewoon een must zijn.
Natuurlijk hebben we nog veel meer stands bezocht en nog heel veel meer dingen gezien en geproefd. Heerlijke salades in diverse varianten, slush, gedroogde ham en worst variaties, geweldig softijs met yoghurtsiroop, heerlijke vers gebakken frietjes die écht bijna smaakten alsof je ze net zelf had geschild en niet te vergeten, overheerlijke oesters.
De oesters die we proefden, aten we bij Zilt en Zalig. De oesters en de beleving er omheen waren zo geweldig dat we daar in een apart artikel op terugkomen.
Al met al was de beurs in Gorinchem wat ons betreft ook dit jaar weer een succes. Er zitten mooie trends aan te komen in Horeca Nederland en het aanbod van producten is kwalitatief veelbelovend. We kunnen niet wachten tot volgend jaar.
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie