Kaassaus, het is en blijft één van mijn favoriete dingen om te maken en te eten, al is het alleen maar omdat je er zoveel verschillende variaties mee kan maken, van schimmel kaas tot harde kaas tot “oh ik heb nog wat kaas waar ik van af wil saus”
Kaassaus is ook weer een heel leuk voorbeeld van dat lekker koken echt niet moeilijk hoeft te zijn, vandaar dat ik vandaag een kaas saus deel met jullie die ik zelf wel heel erg lekker vind en makkelijk is om te maken.
Kaassaus met oude kaas en grano padano, twee wat zwaardere, zoutere kaas soorten die er voor zorgen dat je een volle romige saus krijgt die ook nog eens een keer bij heel veel verschillende gerechten past. Bijvoorbeeld bij een biefstukje en als je de saus een beetje laat afkoelen heb je een heerlijke dip waarmee je je eigen cheesedippers kan maken. Deze saus heb je binnen vijf minuten op tafel gezet dus het is een lekkere quick nom!
Vul de pan met 250 mililiter kook room. Maakt niet uit welk merk je gebruikt zo kan je het zo budget vriendelijk mogelijk houden. Breng de room tegen het kookpunt aan, maar laat hem niet koken!
Voeg aan de room ongeveer 55 gram geraspte oude kaas toe (mocht je toevallig een blok hebben liggen kan je het hier heel mooi van af raspen en anders gewoon voorgeraspt uit een zakje).
Voeg ongeveer 30 gram Grano Padano, mijn voorkeur gaat uit naar vers geraspte Grano Padano omdat de smaak er veel beter uit komt dan de kant en klaar vlokken die je kan halen. Roer alles met een garde goed door tot alle kaas gesmolten is en je een egale gladde saus hebt. Smaak de kaassaus af met een snufje peper en direct uit de pan serveren.
Eet smakelijk!
There is no such thing as too much cheese
- 250 ml kookroom
- 55 gram oude kaas
- 30 gram Grano Padano
- Peper
- Breng de room tegen de kook aan
- Voeg de kazen toe
- Roer door met een garde tot er een gladde saus is
- Smaak af met peper
- Mocht je niet van de zoute smaken zijn probeer dan een jong belegen kaas variant in plaats van oude kaas. Zodra je de kaas aan de room hebt toegevoegd begin dan gelijk met roeren zo voorkom je dat de kaas naar de bodem zakt en verbrand.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie