• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Bread Nomz / Knoflookcroutons uit de pan

Knoflookcroutons uit de pan

december 31, 2015 By Sergio Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Croutons_FirstKnoflookcroutons zijn heel gemakkelijk zelf te maken van brood of broodrestanten. De kontjes van een brood zijn heerlijk om supervers op de eten met een dikke laag roomboter, of om te gebruiken als een soort luxe broodje in plaats van een écht luxe broodje. Helaas zijn er ook heel veel mensen die de kontjes weggooien omdat ze vaak wat dikker zijn en dat vind niet iedereen even lekker. En vaak zijn de kontjes van een brood het laatste wat over blijft van een brood omdat je brood gewoon langer vers blijft als je de kontjes in de broodzak laat zitten. Tegen de tijd dat je aan de laatste stukjes toe bent is het vaak oud brood geworden en dat smaakt ook niet heel bijster lekker.

Eten weggooien is natuurlijk hardstikke zonde, en voor de mensen die de kontjes van een brood weggooien hebben we vandaag een heerlijk recept voor zelfgemaakte knoflookcroutons. Natuurlijk kun je ook gewoon oud brood gebruiken voor dit recept. Het maakt niet uit of het gewoon brood, stokbrood, kampioentjes, kaiserbroodjes of wat voor soort brood dan ook is. Iedere variant brood kun je veranderen in zelfgemaakte croutons en je kunt ook verschillende soorten brood door elkaar gebruiken. Als je de croutons na het maken opbergt in een luchtdichte bak blijven ze nog best even goed en kun je heel gemakkelijk een extra twist geven aan je soepen en salades.

Voor dit recept gebruikte ik twee overgebleven kontjes van een witbrood na het bakken van een hele stapel tosti’s. De hoeveelheid boter of olie en kruiden die je moet gebruiken is heel erg afhankelijk van de hoeveelheid brood die je gebruikt, dus het is écht een schaal-één-op-het-blote-oog recept.

Croutons_1

Snijdt, of knip als het brood al behoorlijk oud en stug is, het brood in blokjes van ruim een centimeter.

Smelt een flinke klont boter in een koekenpan en voeg hier een geplette knoflookteen, of twee als je gek bent op knoflook, aan toe. Gooi de broodblokjes er op, voeg een goede theelepel gedroogde bieslook toe en schep voortdurend om.Croutons_2

Blijf alles omscheppen en roeren tot je croutons mooi goudbruin kleuren. Je kunt meer boter toevoegen om ze extra knapperig te bakken, maar kijk uit dat je croutons niet te vet worden. Je wilt ze zo droog mogelijk bakken zodat je ze als het nodig is wat langer kunt bewaren.

Croutons_3

Als de croutons mooi goudbruin zijn haal je de geplette knoflook uit de pan. Serveer de knoflookcroutons in een schaaltje bij de maaltijd of voeg ze vlak voor het serveren toe aan je soep of salade.

Eet smakelijk!

Croutons
Print
Croutons
Voorbereidingstijd
2 min
Bereidingstijd
3 min
Totale tijd
5 min
 

Oud brood? Dit kun je er mee doen.

Gang: Bijgerecht
Keuken: Budget, Frans, Nederlands, Vegetarisch, Vlaams
Aantal: 1 Persoon
Ingredienten
  • 2 sneetjes oud brood
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde bieslook
Bereidingswijze
  1. Snijdt de sneetjes brood in blokjes van ongeveer een centimeter.
  2. Pel en plet de tenen knoflook.
  3. Smelt een flinke klont boter in de koekenpan.
  4. Voeg de geplette knoflook, broodblokjes en de gedroogde bieslook toe en bak alles onder voortdurend roeren en omscheppen mooi goudbruin van kleur.
Tip(s) van de chef
  • Als je de croutons niet wilt bewaren, maar direct op wilt eten kun je ook verse bieslook gebruiken. Dit geeft een frissere smaak aan de croutons.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

 

Signed_SergioVia Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bread Nomz, Budget Nomz, Nomz, Side Nomz Tags: Brood, Budget, Croutons, Left overs

Vorig bericht: « Broodje Nomztertje
Volgend bericht: Budgetweek – De boodschappen »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....