Een lunchburger is hier in huis een uitgelezen kans voor de jongste om kaasburgers te eten. Gewone hamburgers wil hij weinig van weten, maar als er een plak hamburgerkaas op mag zou hij er het liefst mee ontbijten, lunchen én er zijn avondeten van maken. Het is natuurlijk niet altijd feest, al is iedere dag weer reden voor een feestje. Heel veel excuses om een hamburger met kaas te maken hebben we dus niet nodig. En zo werd de lunchburger geboren.
Tijdens een supermarkt tripje spotte ik mini hamburgerbroodjes. Waar een “normaal” hamburgerbroodje zo tussen de 70 en de 80 gram weegt, wegen deze broodjes circa 25 gram en hebben dus een leuk formaat om tussen de middag een keer gek te doen met een niet al te ongezonde lunch. Daarbij zijn deze kleine broodjes ook een stuk beter te verhapstukken voor kleine(re) kinderen. Meer redenen om de keuken in te duiken hadden we niet nodig 😉
Als eerste hebben we de broodjes getoast in een koekenpan. Als je een koekenpan op middelhoog vuur zet en warm hebt laten worden leg je de broodjes ongeveer een minuut per kant in de pan. Zo karameliseren de suikers in de broodjes en krijg je die mooie goudbruine kleur.
Vervolgens sneden we een ui in ringen en bakten deze lekker op in een scheut olie. Omdat een eitje volgens de kinderen ook niet mag ontbreken op een burger bakten we nog een klutsei en sneden we ijsbergsla fijn. Bij gebrek aan augurken, die mama niet lust en die dus eigenlijk ook zelden in huis zijn, maakten we de keuze in vulling af met komkommer in dunne plakjes.
De burgers zelf maakten we van gehakt met ei, paneermeel, knoflookpoeder, kerriepoeder, gerookt paprikapoeder, peper en zout.
Omdat iedereen hier fan is van het built-your-own principe mocht iedereen vervolgens zijn eigen lunchburger stapelen. Dat iedereen gewoon dezelfde burger stapelt vergeten we voor het gemak even. Alles wat je zelf maakt smaakt het allerlekkerste en wat je zelf stapelt heb je ook zélf gemaakt, toch? 😉
Saus is er voor deze burgers niet aan te pas gekomen, waardoor de burgers eigenlijk een normale en niet ongezonde maaltijd zijn. Kindjes blij, en mama blij. Soms kan het leven zo gemakkelijk zijn.
Eet smakelijk!
Voor wanneer je geen zin het in de burgers van de bekende ketens...
- 4 mini hamburgerbroodjes
- 125 gram rundergehakt
- Flinke hand gesneden ijsbergsla
- 1 ui
- 1/4 komkommer
- 2 eieren
- 4 plakken cheddar
- Paneermeel
- Knoflookpoeder, kerriepoeder, gerookt paprikapoeder, peper en zout naar smaak
- Meng het gehakt met het ei en zoveel paneermeel dat een stevige vleesmassa ontstaat.
- Voeg naar smaak knoflookpoeder, kerriepoeder, gerookt paprikapoeder, peper en zout toe en vorm vier hamburgers van het vlees.
- Toast je hamburgerbroodjes in een warme koekenpan.
- Snijdt de ui in halve maantjes en bak de uien mooi goudbruin in een ruime scheut olie.
- Kluts het ei met een klein beetje water, bak een klutsei en snijdt in vieren.
- Snijdt de ijsbergsla in reepjes.
- Snijdt de komkommer in plakjes.
- Bak de hamburgers in een koekenpan of grillpan tot de gewenste roodheid, of helemaal gaar.
- Leg de onderkant van de hamburgerbroodjes neer en stapel hier de ijsbergsla, gebakken ui, het ei, de hamburger, de hamburgerkaas, de komkommer en de bovenkant van het hamburgerbroodje op.
- Ben je een iets grotere eter, maak dan met wat extra sla, komkommer en gekookt ei een simpele salade om naast deze lunchburger te serveren.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie