• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Lunchburger

Lunchburger

februari 4, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Lunchburger_FirstEen lunchburger is hier in huis een uitgelezen kans voor de jongste om kaasburgers te eten. Gewone hamburgers wil hij weinig van weten, maar als er een plak hamburgerkaas op mag zou hij er het liefst mee ontbijten, lunchen én er zijn avondeten van maken. Het is natuurlijk niet altijd feest, al is iedere dag weer reden voor een feestje. Heel veel excuses om een hamburger met kaas te maken hebben we dus niet nodig. En zo werd de lunchburger geboren.

Tijdens een supermarkt tripje spotte ik mini hamburgerbroodjes. Waar een “normaal” hamburgerbroodje zo tussen de 70 en de 80 gram weegt, wegen deze broodjes circa 25 gram en hebben dus een leuk formaat om tussen de middag een keer gek te doen met een niet al te ongezonde lunch. Daarbij zijn deze kleine broodjes ook een stuk beter te verhapstukken voor kleine(re) kinderen. Meer redenen om de keuken in te duiken hadden we niet nodig 😉

Lunchburger_1

Als eerste hebben we de broodjes getoast in een koekenpan. Als je een koekenpan op middelhoog vuur zet en warm hebt laten worden leg je de broodjes ongeveer een minuut per kant in de pan. Zo karameliseren de suikers in de broodjes en krijg je die mooie goudbruine kleur.

Lunchburger_2

Vervolgens sneden we een ui in ringen en bakten deze lekker op in een scheut olie. Omdat een eitje volgens de kinderen ook niet mag ontbreken op een burger bakten we nog een klutsei en sneden we ijsbergsla fijn. Bij gebrek aan augurken, die mama niet lust en die dus eigenlijk ook zelden in huis zijn, maakten we de keuze in vulling af met komkommer in dunne plakjes.

Lunchburger_3De burgers zelf maakten we van gehakt met ei, paneermeel, knoflookpoeder, kerriepoeder, gerookt paprikapoeder, peper en zout.

Lunchburger_4

Omdat iedereen hier fan is van het built-your-own principe mocht iedereen vervolgens zijn eigen lunchburger stapelen. Dat iedereen gewoon dezelfde burger stapelt vergeten we voor het gemak even. Alles wat je zelf maakt smaakt het allerlekkerste en wat je zelf stapelt heb je ook zélf gemaakt, toch? 😉

Saus is er voor deze burgers niet aan te pas gekomen, waardoor de burgers eigenlijk een normale en niet ongezonde maaltijd zijn. Kindjes blij, en mama blij. Soms kan het leven zo gemakkelijk zijn.

Eet smakelijk!

Lunchburger
Print
Lunchburger
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
20 min
 

Voor wanneer je geen zin het in de burgers van de bekende ketens...

Gang: Hapjes, Lunch
Keuken: Amerikaans, Nederlands
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 4 mini hamburgerbroodjes
  • 125 gram rundergehakt
  • Flinke hand gesneden ijsbergsla
  • 1 ui
  • 1/4 komkommer
  • 2 eieren
  • 4 plakken cheddar
  • Paneermeel
  • Knoflookpoeder, kerriepoeder, gerookt paprikapoeder, peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
  1. Meng het gehakt met het ei en zoveel paneermeel dat een stevige vleesmassa ontstaat.
  2. Voeg naar smaak knoflookpoeder, kerriepoeder, gerookt paprikapoeder, peper en zout toe en vorm vier hamburgers van het vlees.
  3. Toast je hamburgerbroodjes in een warme koekenpan.
  4. Snijdt de ui in halve maantjes en bak de uien mooi goudbruin in een ruime scheut olie.
  5. Kluts het ei met een klein beetje water, bak een klutsei en snijdt in vieren.
  6. Snijdt de ijsbergsla in reepjes.
  7. Snijdt de komkommer in plakjes.
  8. Bak de hamburgers in een koekenpan of grillpan tot de gewenste roodheid, of helemaal gaar.
  9. Leg de onderkant van de hamburgerbroodjes neer en stapel hier de ijsbergsla, gebakken ui, het ei, de hamburger, de hamburgerkaas, de komkommer en de bovenkant van het hamburgerbroodje op.
Tip(s) van de chef
  • Ben je een iets grotere eter, maak dan met wat extra sla, komkommer en gekookt ei een simpele salade om naast deze lunchburger te serveren.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 3,00 van de 5)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bread Nomz, Hapjes, Lunch, Nomz Tags: Cheddar, Hamburger, Lunchburger

Vorig bericht: « Pittige rijst
Volgend bericht: Talk Nomz To Me op Website4Mama.nl »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....