Maille mosterdsoep; het is koud en guur buiten, je wil makkelijk en toch warm lunchen wat doe je dan? Precies een stevige soep naar binnen werken. Vandaag op het blog dus Maille mosterdsoep, waarom specifiek Maille mosterd? Nou ze hebben een hele leuke win actie waarmee je een reis naar Londen kan winnen (Om bijvoorbeeld fish and chips te gaan eten). Wil je ook mee doen? Kijk dan even hier.
Terug naar het soep recept. Deze soep is licht pittig van smaak, wat je in eerste instantie niet zou verwachten met de behoorlijke hoeveelheid mosterd die er doorheen gaat, en lekker stevig vanwege de room en de spekjes die er door heen gaan. De bosui die ik gebruik geeft het geheel net iets meer pit en crunch, iets waar ik zelf helemaal gek op ben.
Begin met het snipperen van een sjalotje en een teen knoflook, ik doe dit altijd met een koksmes maar met een schilmesje of een officemes kan dit natuurlijk ook en als je het liefst een knoflook pers gebruikt, by all means gebruik die dan, als alles maar klein en fijn gesneden is 😉
Smelt een klein klontje boter in een pan, zet hierin de sjalot aan tot dat deze glazig is, voeg daarna de knoflook toe en roer alles goed door tot het licht bruinig is.
Voeg de room en het water toe en breng dit geheel tegen de kook aan (dus niet laten borrelen).
Voeg de mosterd toe aan het water/room mengsel en meng alles goed door met een garde. Zodra alles goed gemengd is laat je het zachtjes koken om alles te binden. Bak in de tussentijd je spekjes uit en snijd de bosui in ringen van ongeveer één centimeter breed. Breng je soep op smaak met een flinke snuf zout en peper. (Mocht je de voorkeur geven aan een bouillonblokje voeg je een half blokje toe).
Zodra je soep gebonden is kan je hem af garneren met de uitgebakken spekjes en de bos ui ringen en direct serveren.
Eet smakelijk!
Geweldige opwarmer met gure dagen
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 250 ml room
- 225 ml water
- 3 el grove mosterd
- 1/2 bosui
- 1 bakje spekblokjes
- Peper
- Zout
- Boter
- Snipper de ui en knoflook
- Zet de sjalot en de knoflook aan in een beetje boter
- Voeg water en room toe breng dit tegen de kook aan
- Voeg de mosterd toe en meng alles goed door met een garde
- Snijd de bosui in ringen
- Bak de spekjes uit
- Breng op smaak met peper en zout
- Serveer het geheel
- Dit gerecht leent zich er natuurlijk ook heel goed voor om vegetarisch te maken, haal in dat geval de spekblokjes uit het recept en probeer er eens wat tofu in te verwerken.
- Het kan gebeuren dat je soep te dik inbindt dit kan je het makkelijkste oplossen door er nog een extra scheut water in te doen.
- Geen fan van crunch? Vervang de grove mosterd door een gladde variant.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie