• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Wiznomz / De irritaties van de keuken delen met een chef

De irritaties van de keuken delen met een chef

januari 28, 2016 By Linda 4 Reacties

Voor wie denkt dat alles koek en ei, of aardbeien en champagne, is als Sergio en ik de keuken in duiken; You’re wrong. We zitten over het algemeen heel erg op één lijn als het op eten aankomt, maar we hebben over en weer ook de nodige irritatie momentjes en kunnen ons soms groen en geel ergeren aan, of verbazen over bepaalde gewoontes waar het de bereiding van voedsel betreft.

Om de lol er in te houden, en elkaar een beetje op de kast te jagen, leek het ons leuk om onze irritaties over en weer eens op een rijtje te zetten. Jullie kunnen er vast om lachen en wij hebben weer iets waarover we kunnen zeuren tegen elkaar als we in de keuken staan…

Minion

Met stip op 1…

Het is duidelijk dat Sergio als chef gewend is minions (keukenhulpjes) te hebben die het opruimwerk voor hun rekening nemen. Heeft hij voor een recept een halve paprika nodig, kun je er donder op zeggen dat de andere helft keurig op de hoek van de snijplank blijft liggen. Een stukje vershoudfolie er omheen en in de koelkast leggen? Echt niet, dat gebeurt op magische wijze vanzelf. Toch?

En afwassen? Ik verdenk hem ervan dat je hem met een afwaskwast het land uit kunt jagen. Al moet ik dan weer wel heel eerlijk toegeven dat je dat bij mij met een theedoek voor elkaar krijgt en juist Sergio niet wegrent voor die theedoek. Ik denk dus dat ik over die afwas maar niet te hard ga zeuren.

Wat mij het meest verbaast…

Is de manier waarop gedroogde kruiden worden toegevoegd aan een recept. Zelfs wanneer de kruiden worden toegevoegd aan ingrediënten die nog moeten worden gekneed, door de keukenmachine moeten of minimaal 3 uur moeten mee sudderen in een pan waarvan de inhoud nog honderd keer moet worden omgeschept worden ze vol liefde langzaam strooiend toegevoegd. Ikzelf kiep gewoon mijn lepeltje om. Zo, toegevoegd… Klaar!

24KitchenWaarin Sergio op tv-koks lijkt…

Schaal één-op-het-blote-oog is de manier waarop we over het algemeen allebei koken. Ook koken we allebei graag hoog op smaak wat betekent dat we niet vies zijn van scheutig zijn met kruiden, peper en zout. Tv-koks koken vooral waar het de toevoeging van zout betreft ook uit de losse pols. Je ziet ze vaak een greep nemen uit een bakje met zout of peper en dit aan een gerecht toevoegen waarbij ze roepen “Een half theelepeltje is genoeg”. Dat de hoeveelheid die je ze ziet toevoegen meer in de buurt komt van een volle eetlepel mag de pret niet drukken. Ja, Sergio zou zo aan de slag kunnen bij 24Kitchen.

Wat het schattigst is…

Als je jaren op school hebt doorgebracht om te leren hoe het hoort en je in verschillende klassiek georiënteerde keukens onder een chefkok (Lees; Dictator) hebt gestaan, dan heb je een behoorlijk duidelijk idee van hoe dingen moeten gebeuren, hoe ze horen te zijn of welke combinaties van ingrediënten absoluut wél of juist niet samen horen. Ondergetekende heeft met al dat alles nooit van doen gehad, dus ik doe wat ik gemakkelijk of lekker vind. En dat wil niet altijd in even goede aarde vallen.

Wat het engste is…

Het is al met enige regelmaat voorgekomen dat ik die keuken in wilde duiken om te koken (of te bakken) en Sergio mee wilde koken omdat hij iets nieuws wilde leren en hij wat ik ging klaarmaken nog niet kende of nog nooit had gemaakt. Pardon? Ík moet nu aan jóu gaan uitleggen hoe iets werkt? Euh…

Appel

Waar ik het hardst om kan lachen…

Is de manier waarop Sergio tegen het eten en het keukengerei praat als hij aan het koken is. Als iets niet blijft liggen, iets verkeerd is weggelegd of hij iets niet kan vinden kan hij er serieus tegen lopen mopperen alsof hij een reactie verwacht. Ik voorzie een klein luidsprekertje wat in verbinding staat met een microfoontje wat ik in mijn buurt heb…

Wat het meest bijzonder is…

Ondanks onze heel verschillende achtergronden, en het feit dat ik qua kennis lichtjaren achterloop op Sergio hebben we over veel dingen vaak dezelfde ideeën. Binnenkort gaan we dat omzetten in een nieuwe categorie hier op het blog. We zullen jullie laten weten of dat ervoor zorgt dat de messen worden geslepen of dat we elkaars onhebbelijkheden in de keuken een beetje beter leren velen 😉

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Wiznomz Tags: Chef, Fun, Humor, Irritaties, Keuken

Vorig bericht: « Maille mosterdsoep
Volgend bericht: De irritaties van de keuken delen met een leek »

Lees Interacties

Reacties

  1. Fabiangijze zegt

    januari 28, 2016 om 22:04

    Wat een leuke blogpost heb je geschreven. Ik ben dan geen kok, maar als ik in de keuken staat doe ik altijd wel als of ik het ben haha. Bij mij mag juist niemand in de keuken komen als ik kook. Vond het oprecht een hele leuke blog 🙂

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 29, 2016 om 12:05

      Dankjewel! Als ik in de keuken sta is iedereen welkom, zo lang ze niet voor mijn voeten lopen 😉 Dat ik geen kok ben weet ik, maar ook ik doe graag alsof. En als ik de échte kok niet het bloed onder zijn nagels vandaan haal trapt hij er af en toe in :’)

      Beantwoorden
      • Sergio zegt

        januari 29, 2016 om 17:35

        Ik schijn er steeds vaker in te trappen :’)

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          januari 30, 2016 om 11:07

          Goed bezig! Wie van ons twee er precies goed bezig is laat ik in het midden (A)

          Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....