• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Bread Nomz / Minty Lamsburger

Minty Lamsburger

oktober 6, 2015 By Sergio Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Minty_Lamsburger_First

Lamsburger? Say what?! Over uitgesproken smaak gesproken… Dat is helemaal waar, lamsvlees heeft een sterke smaak en is daarom niet voor iedereen weggelegd of mensen zijn huiverig om het te proberen. Maar wij van Talk Nomz To Me zouden ons niet zijn als we jullie niet laten kennis maken met dit ontzettend malse, smakelijke vlees.

Dus in het kader van de Burger Week hier op het blog vandaag de Minty lamsburger! Natuurlijk met ook een lekker sausje erbij, wij hebben gekozen voor een citroen mayonaise met munt waar we gisteren het recept al voor online plaatsten. Je kunt je afvragen of een lamsburger de meest voor de hand liggende keus is om met dit soort vlees te doen, want zeg nu eerlijk een lamsrack is bekendere vlees keuze. Ook dat klopt, maar juist omdat bijna iedereen dat al kent lijkt het ons leuker om te laten zien wat je nog meer met lamsvlees kunt doen, dus vandaar dat de keus is gevallen op een lamsburger.

Daarbij is variatie in de keuken ook leuk én er zijn mensen die van mening zijn dat lamsvlees een gezondere keuze is als rundvlees. Dus als je een cheat meal nodig hebt waarbij je iets minder wilt cheaten kan dit zomaar je nieuwe go-to stukje vlees worden.

Minty_Lamsburger_1

Doe het lamsgehakt in een mengkom met alle kruiden, het ei en de paneermeel.

Minty_Lamsburger_2

Meng dit allemaal goed door elkaar en vorm er burgers van met een dikte van ongeveer anderhalve centimeter. Ik vorm de hamburgers met de hand, maar als je wilt kun je natuurlijk ook gebruik maken van een hamburgerpers. Die dingen zijn écht niet alleen maar handig als je gaat BBQ-en 😉

Minty_Lamsburger_4

Bak de lamsburger in een koekenpan, of als je die hebt op de grillplaat, op hoog vuur ongeveer tweeënhalve minuut per kant als je je burger medium wilt en ongeveer vier minuten per kant als je jouw burger liever helemaal gaar eet.

Toast je hamburger broodje, beleg het met (boter-)sla, leg hier de burger op en maak af met een paar ringetjes vers gesneden rode ui en de citroen mayonaise met munt.

Eet smakelijk!

Minty Lamsburger
Print
Lamsburger
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
5 min
Totale tijd
15 min
 

Perfect voor op de BBQ

Gang: BBQ, Diner, Hapjes, Luch
Keuken: Amerikaans, Fusion
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 300 gram lamsgehakt
  • 1/2 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 takjes verse munt alleen de blaadjes
  • 6 koriander toppen
  • 1/2 theelepel knoflook poeder
  • 1 theelepel groene tabasco
Bereidingswijze
  1. Doe het gehakt in een mengschaal.
  2. Snijd de munt en de koriander fijn.
  3. Voeg alle kruiden, ei en paneermeel toe aan het gehakt.
  4. Kneed alles goed dooreen tot een egale massa ontstaat.
  5. Vorm de burgers op de hand of met een hamburgerpers met een dikte van ongeveer anderhalve centimeter.
  6. Bak of grill de burgers tot ze de voor jou gewenste gaarheid hebben. Ga uit van tweeenhalve minuut per kant voor medium en vier minuten per kant voor well done.
  7. Toast ondertussen de hamburger broodjes en beleg deze met sla.
  8. Leg de burger op je broodje en maak af met rode uien ringen en citroen mayonaise met munt.
Tip(s) van de chef
  • Omdat lamsvlees nog al sterk van smaak is, is de grootste truc met het kruiden van dit vlees dat je kruiden gebruikt die de smaak verzachtten in dit geval kies ik voor munt en koriander voor de frisheid. Maar net als met alles is het recept een richtlijn en absoluut geen must, dus als je niet gecharmeerd ben van koriander, probeer dan peterselie.
  • Is lamsvlees écht niet jouw ding, probeer hem dan eens met kipgehakt. Ook dit gaat goed samen met munt en koriander.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

 

Signed_Sergio

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bread Nomz, Diner, Meaty Nomz, Nomz Tags: Burger, Burgerweek, Hamburger, Lam, Lamsvlees, Munt, Rode ui, Tabasco

Vorig bericht: « Citroen mayonaise met munt
Volgend bericht: Smokey BBQ saus »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Suikerrandjes voor een feestelijk glas
    Suikerrandjes voor een feestelijk glas
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....