Lamsburger? Say what?! Over uitgesproken smaak gesproken… Dat is helemaal waar, lamsvlees heeft een sterke smaak en is daarom niet voor iedereen weggelegd of mensen zijn huiverig om het te proberen. Maar wij van Talk Nomz To Me zouden ons niet zijn als we jullie niet laten kennis maken met dit ontzettend malse, smakelijke vlees.
Dus in het kader van de Burger Week hier op het blog vandaag de Minty lamsburger! Natuurlijk met ook een lekker sausje erbij, wij hebben gekozen voor een citroen mayonaise met munt waar we gisteren het recept al voor online plaatsten. Je kunt je afvragen of een lamsburger de meest voor de hand liggende keus is om met dit soort vlees te doen, want zeg nu eerlijk een lamsrack is bekendere vlees keuze. Ook dat klopt, maar juist omdat bijna iedereen dat al kent lijkt het ons leuker om te laten zien wat je nog meer met lamsvlees kunt doen, dus vandaar dat de keus is gevallen op een lamsburger.
Daarbij is variatie in de keuken ook leuk én er zijn mensen die van mening zijn dat lamsvlees een gezondere keuze is als rundvlees. Dus als je een cheat meal nodig hebt waarbij je iets minder wilt cheaten kan dit zomaar je nieuwe go-to stukje vlees worden.
Doe het lamsgehakt in een mengkom met alle kruiden, het ei en de paneermeel.
Meng dit allemaal goed door elkaar en vorm er burgers van met een dikte van ongeveer anderhalve centimeter. Ik vorm de hamburgers met de hand, maar als je wilt kun je natuurlijk ook gebruik maken van een hamburgerpers. Die dingen zijn écht niet alleen maar handig als je gaat BBQ-en 😉
Bak de lamsburger in een koekenpan, of als je die hebt op de grillplaat, op hoog vuur ongeveer tweeënhalve minuut per kant als je je burger medium wilt en ongeveer vier minuten per kant als je jouw burger liever helemaal gaar eet.
Toast je hamburger broodje, beleg het met (boter-)sla, leg hier de burger op en maak af met een paar ringetjes vers gesneden rode ui en de citroen mayonaise met munt.
Eet smakelijk!
Perfect voor op de BBQ
- 300 gram lamsgehakt
- 1/2 ei
- 4 eetlepels paneermeel
- 2 takjes verse munt alleen de blaadjes
- 6 koriander toppen
- 1/2 theelepel knoflook poeder
- 1 theelepel groene tabasco
- Doe het gehakt in een mengschaal.
- Snijd de munt en de koriander fijn.
- Voeg alle kruiden, ei en paneermeel toe aan het gehakt.
- Kneed alles goed dooreen tot een egale massa ontstaat.
- Vorm de burgers op de hand of met een hamburgerpers met een dikte van ongeveer anderhalve centimeter.
- Bak of grill de burgers tot ze de voor jou gewenste gaarheid hebben. Ga uit van tweeenhalve minuut per kant voor medium en vier minuten per kant voor well done.
- Toast ondertussen de hamburger broodjes en beleg deze met sla.
- Leg de burger op je broodje en maak af met rode uien ringen en citroen mayonaise met munt.
- Omdat lamsvlees nog al sterk van smaak is, is de grootste truc met het kruiden van dit vlees dat je kruiden gebruikt die de smaak verzachtten in dit geval kies ik voor munt en koriander voor de frisheid. Maar net als met alles is het recept een richtlijn en absoluut geen must, dus als je niet gecharmeerd ben van koriander, probeer dan peterselie.
- Is lamsvlees écht niet jouw ding, probeer hem dan eens met kipgehakt. Ook dit gaat goed samen met munt en koriander.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie