Smokey BBQ saus is super gemakkelijk in elkaar te draaien met ingrediënten die niet iedereen standaard in huis zal hebben, maar die als je dit recept hebt geprobeerd waarschijnlijk wel een vast plaatsje in de kruidenkast gaan krijgen.
Bij een burgerweek horen sauzen die anders zijn dan anders en deze Smokey BBQ is er daar één van. Ketchup of curry op een burger is redelijk standaard, al houdt daar de keuze in niet-witte-sauzen ook heel snel op. Zonde, omdat het juist de witte sauzen, op basis van olie en ei, zijn die een burger al vlug ongezond(er) maken terwijl een burger absoluut geen ongezonde maaltijd hoeft te zijn! Ook je chicken wings, kipkluifjes en zelfs spareribs zijn gek op deze Smokey BBQ saus en het mooie is dat deze saus ook als marinade te gebruiken is!
De meeste van de ingrediënten zijn redelijk standaard. Het geheime ingrediënt van deze saus is het gerookte paprikapoeder. Dit is helaas niet overal even gemakkelijk te krijgen. Supermarkten hebben het niet in het assortiment, maar bij vrijwel iedere toko kun je het krijgen. Heb je geen toko in de buurt? Stuur een mailtje, dan regelen we wat omdat je deze saus simpelweg een keer geproefd moét hebben.
Omdat er weinig kunst is aan het maken van deze saus geen compleet foto-verslag. Alleen een foto met het eindresultaat.
Meng in een kom drie eetlepels curry, de lekkerste is wat ons betreft die van Hela, met één theelepel gerookt paprikapoeder, één theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel zoet paprikapoeder, een snufje zout en het sap van een halve limoen.
Voila, simpeler dan dat wordt het niet.
Zoals de meeste sauzen is ook deze saus het lekkerst als je hem een dag van tevoren maakt. De smaken trekken dan goed door elkaar en vormen echt een geheel. Als jij nu alvast de saus maakt geven we je morgen het recept voor overheerlijke Smokey Worcestershire Kipburgers, probeer dat maar eens uit te spreken zonder over je tong te struikelen ;), waar deze Smokey BBQ saus meer dan perfect bij past.
De ultieme rook smaak.
- 3 eetlepels curry
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel gewoon paprikapoeder zoet
- snufje zout
- sap van een halve limoen
- Geen ingewikkelde receptuur hier. Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles goed door elkaar.
- Mag de saus naast heerlijk smokey van jou ook nog pittig zijn? Voeg enkele druppels Worcesthershire Tabasco toe aan je Smokey BBQ saus voor die heerlijke extra kick.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie