• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomziquette

Nomziquette

Hoe hoort het eigenlijk? De etiquette regels van vroeger worden al heel lang niet meer toegepast. En met alle wereldkeukens die tegenwoordig de standaard zijn in er inmiddels heel veel verandert in “hoe het hoort” en zijn er veel meer gebruiken en gewoonten waar je rekening mee moet houden als je een etentje organiseert of uit eten gaat.

Hoeveel mensen leggen op zondag nog een damasten tafellaken neer? Hoe hoor je de tafel te dekken bij verschillende gangen. En weet jij wat de dresscode precies inhoudt als je een uitnodiging krijgt voor een white tie of een cocktail party?

Ben je wel zo netjes als je bij de Chinees gaat eten en je eetstokjes na het breken langs elkaar wrijft en hoe zit het nu eigenlijk met de volgorde waarin je de sushi bestelt? En hoe zit het met de tafelmanieren in andere landen?

Wie behoort de wijn te bestellen en is het nog wel van deze tijd dat de wijn voorgeproefd wordt? En als de wijn inderdaad wordt voorgeproefd, wie krijgt dan deze verantwoordelijkheid en op welke wijze hoort dit gedaan te worden.

Wat zegt de manier waarop je je bestek neerlegt over wat je van de maaltijd vind? Wil je nog meer, of beledig je de chef of de gastheer/gastvrouw zonder het te weten? En weet je eigenlijk zelf wel hoe je een goede gastheer of gastvrouw moet zijn als je zelf een etentje organiseert?

Al deze vragen, en nog veel meer gaan we beantwoorden in deze rubriek. Ga je binnenkort met vakantie en wil je weten wat de gewoonten zijn in het land waar je naartoe gaat, of misschien je geboren in een ander land en wil je graag aan ons vertellen hoezeer je hebt moeten wennen aan onze tafelmanieren omdat je zelf heel anders bent opgevoed, stuur een mailtje met jouw vraag of input naar feedme[at]talknomztome.com en we breiden de nomziquette graag verder uit!

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Frango Piri Piri
    Frango Piri Piri

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça