Voor de Foodblogswap van november mochten we koken van het blog Cuisine van Sabine. Sabine kookt heerlijk divers en we hebben de nodige gerechten gespot die we hier thuis zeker ook een keer gaan bereiden. Op de Over mij pagina vertelt Sabine wat meer over haar achtergrond en hoe ze foodblogger is geworden en dat bevestigt voor ons dat ze zeker weten Good company is. Good food is ook geen probleem met al het lekkers en de diversiteit op haar blog. Het is dus zeker aan te raden er een keer een kijkje te nemen (Of het blog meteen aan je favorietenlijstje toe te voegen) want je vind er voor ieder wat wils!
In ons geval viel ons oog meteen op haar recept voor de pittige oude kaassalade. Hier in huis is dat ook een guilty pleasure en ondanks de nodige voornemens om het ook eens zelf te maken is dat er op de één of andere manier nog niet van gekomen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen dus!
Zo maak je oude kaassalade met Zaanse venkelsambal
Je begint met het fijnsnijden van de bleekselderij. Probeer deze zo fijn mogelijk te snijden zodat hij goed door de salade heen mengt. Vervolgens voeg je geraspte oude kaas, mayonaise, Griekse yoghurt, Zaanse venkelsambal en peper en zout naar smaak toe.
Roer alles goed dooreen en je oude kaassalade is klaar. Je maakt deze salade binnen 5 minuten. Hij is heerlijk op (zoute) crackertjes en ook overheerlijk op de boterham. Als je nu nog eens zin hebt in toastjes als je ´s avonds op de bak zit hoef je niet meer naar de supermarkt te rennen. Zo mis je niets van je favoriete film of serie én kun je lekker weer eens iets anders snacken.
Eet smakelijk!
- 120 gram geraspte oude kaas
- 1 stengel bleekselderij (circa 40 gram)
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 3 eetleepels Zaanse mayonaise
- 1 theelepel Zaanse venkelsambal
- Peper en zout naar smaak
- Snijdt de bleekselderij in kleine blokjes.
- Meng alle ingredienten in een kom.
- Serveer met crackertjes.
- Wees voorzichtig met de sambal. Deze geeft een behoorlijke kick.
- Als je nog kaasrestanten in de koelkast hebt liggen kun je deze raspen en gebruiken voor de salade.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie