Pastasalade met tonijn, een heerlijk zomerse maaltijd die gelukkig ook goed smaakt als het geen écht zomers weer is buiten. Op 1 juli is het de dag van de pastasalade, dus dit recept is wel heel toepasselijk. Daarnaast ben ik gék op tonijn en vind ik dat ik eigenlijk te weinig vis eet, dus ik kon niet anders dan het recept voor deze salade uitkiezen op het blog van Ellouisa voor onze allereerste deelname aan de foodblogswap.
Het was nog een hele uitdaging om een keuze te maken uit alle overheerlijke recepten die Ellouisa al heeft gedeeld. De harira viel ook direct op en staat zeker nog een keer op het menu en zodra ik weer een oven tot mijn beschikking heb ga ik me ook zeker wagen aan haar kaneelbrood. Het loont zeker de moeite om eens heerlijk te gaan zitten met een kopje thee en haar blog af te struinen als je eetspiratie wilt opdoen. Wel een waarschuwing op voorhand; Je krijgt gegarandeerd honger van vaar recepten!
Het leuke van de foodblogswap is dat je helemaal je eigen draai aan een recept mag geven. In dit geval dubbel leuk voor mij omdat ik een eenpersoons maaltijd salade maak en ik stiekem helemaal niet van rauwe tomaat houd. Natuurlijk eet ik ze wel omdat ik de kinderen ook het goede voorbeeld moet geven, maar in dit geval heb ik ze lekker weggelaten en de salade helemaal naar mijn smaak gemaakt.
Zo maak je pastasalade met tonijn
(En het kan op nog 1001 andere manieren ;))
Begin met het koken van de pasta en de eieren en laat alles schrikken om de ingredienten te koelen. Ondertussen snijd je de rest van de ingredienten voor de salade.
Snijdt de ijsbergsla in reepjes, de komkommer in halve maantjes en de paprika in dunne reepjes. Maak een dressing door wat dikke yoghurt te mengen met olijfolie, knoflook en munt.
En dan is het tijd om de pastasalade te stapelen.
Natuurlijk kun je alle ingredienten ook lekker door elkaar husselen in een kom en daarna de dressing over de salade heen gieten. Het is maar net wat je zelf wilt. Voor mezelf maakte ik deze salade als hoofdmaaltijd en dan houd ik van een brod waarop de salade mooi is opgestapeld zodat je een “verrassing” hebt als je je vork in de salade prikt en de onderste lagen tevoorschijn komen. Als ik deze salade als sidedish zou serveren zou ik inderdaad voor de gehusselde variant kiezen met het ei in kleine blokjes gesneden. Varieren met eten is zo leuk en gemakkelijk 🙂
Eet smakelijk!
Zomerse favoriet.
- 50 gram pasta ongekookt
- 1/4 krop ijsbergsla
- 1/4 komkommer
- 1/3 rode paprika
- 1 blikje tonijn
- 2 eieren
- 4 eetlepels yoghurt
- 2 theelepels olijfolie
- 1 teen knoflook
- 7 blaadjes munt
- Je kunt deze salade ook met zalm uit blik maken. Of gebruik eens tricolore pasta zodat de salade er extra feestelijk uitziet!
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie