Pindarotsjes zijn zo’n heerlijke snack die je heel gemakkelijk zelf in elkaar kunt draaien. Je hebt er maar twee ingrediënten voor nodig en waarschijnlijk heb je die altijd wel in huis liggen. Daarbij heb je ze binnen 10 minuten gemaakt en als je heel veel haast hebt omdat je écht je chocolate-fix moet hebben kun je met het koelen nog smokkelen door de pindarotsjes in de vriezer te laten koeken in plaats van in de koelkast. Een ideaal recept voor een Blue Monday dus!
Heel toepasselijk gebruikte ik een overgebleven chocoladeletter voor de pindarotsjes. Het maakt eigenlijk niet uit wat voor chocolade je gebruikt en je kunt zelfs verschillende soorten chocolade door elkaar gebruiken. Dus of je nu de overblijfselen van Sinterklaas, Kerst, Pasen, een verjaardag of gewoon een overvoorraad chocolade uit je (kelder-)kast wilt opruimen, dit recept helpt je daarbij.
Breek de chocolade in stukken. Zo smelt hij gemakkelijker én sneller zodat je eerder kunt snoepen.
Smelt de chocolade. Doe dit het liefst au bain marie zodat de chocolade niet aanbrandt. Natuurlijk kun je de bak met chocolade ook gewoon even in de magnetron zetten. Zet hem wel op een lage stand, want ook in de magnetron kan de chocolade verbranden. De chocolade hoeft niet warm gemaakt te worden. Als hij smelt is het voldoende. Hoe warmer de chocolade, hoe langer het duurt voor je pindarotsjes zijn teruggekoeld.
Voeg de pinda’s toe aan de gesmolten chocolade. Zelf vind ik gezouten pinda’s het allerlekkerst om pindarotsjes te maken. Ze geven net die extra bite en het haalt de smaak van de pinda’s én van de chocolade helemaal op.
Schep de pinda’s goed door de gesmolten chocolade heen. De pinda’s hoeven maar net een beetje bedekt te zijn met chocolade. Als je het gevoel hebt dat er teveel chocolade tussen de pinda’s door sijpelt kun je wat extra pinda’s toevoegen, maar mijn ervaring is dat de verhouding van ingrediënten in dit recept zo perfect is.
Schep met een theelepel hoopjes van het pinda-chocolademengsel op een stuk bakpapier. Je wilt de pindarotsjes niet te groot maken, want ze moeten natuurlijk wel gewoon in één keer in je mond passen 😉
Zet de pindarotsjes in de koelkast om de chocolade weer hard te laten worden. Hoe lang ze nodig hebben is een beetje afhankelijk van hoe koud je koelkast staat en hoe ver je de chocolade hebt verwarmd. Ga uit van ongeveer een half uurtje.
Et voila. Heerlijk bij de koffie of thee. Je instant chocolade-fix en je hebt meteen die vervelende feestdagenrestjes op kunnen maken en dus opgeruimd zodat deze Blue Monday iets minder blue voelt. Goed bezig!
Eet smakelijk!
- 100 gram chocolade
- 125 gram gezouten pinda's
- Breek de chocolade en smelt deze in een kom of schaal.
- Voeg de pinda's toe en schep alles goed door zodat de pinda;s helemaal zijn bedekt met chocolade.
- Schep met een theelepel kleine hoopjes van het pinda-chocolademengsel op een stuk bakpapier.
- Zet de pindarotsjes in de koelkast om de chocolade weer hard te laten worden.
* Tip van de chef
Deze pindarotsjes zijn ook heel handig om snel te maken als je onverwachts visite krijgt. Zet de pindarotsjes dan in de vriezer om de chocolade uit te laten harden.
Hou je niet zo van pinda’s of heb je nog andere nootjes in huis de je op wilt maken, gebruik dan die nootjes. Het maakt niet uit of je één soort of meerdere soorten nootjes door elkaar gebruikt. Als je de nootjes lekker vind, maakt de chocolade het alleen maar beter 😉
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Fleur zegt
Dat ziet er lekker uit! Ik heb ze eigenlijk nog nooit zelfgemaakt, terwijl dat dus heel simpel is. Het recept doet met denken aan cornflakes cakes, vrijwel hetzelfde alleen met cornflakes ipv pinda’s (en een klein beetje boter bij de chocola).
Linda zegt
Dat is inderdaad hetzelfde principe. Het leuke is dat je hiermee kunt blijven experimenteren. Je kunt ook ontbijtgranen, gedroogd fruit of fijngesneden repen zoals Twix, Bros of Snickers gebruiken. De kindjes verzinnen hier iedere keer iets anders, zo leuk!
Esmeralda zegt
Oh wat is dat simpel om te maken! Snel een keer doen. Je bent trouwens favoriet van de het vorige Keeping up with the bloggers blogfeestje!
Linda zegt
Oeh, leuk! *ego-boost momentje*