• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Pindasaus

Pindasaus

januari 28, 2019 By Sergio 2 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Pindasaus | TalkNomzToMe.nl

Pindasaus is een heerlijke saus die niet mag ontbreken bij een rijsttafel of je huisgemaakte saté. Maar wist je dat het wij het hier ook gebruiken als lekker dipje op een tafel vol met lekker dingen? We nemen je weer even mee de keuken in met vandaag onze variant van pindasaus.

Altijd wel in huis

Het basis component voor pindasaus is in de meeste huishoudens altijd wel te vinden. Pindakaas! Ja je kan natuurlijk ook vanuit de pinda zelf je pindasaus gaan maken maar daar moet je echt wel de tijd voor nemen. Vandaar dat ook wij hier het liefste pindakaas gebruiken. Met of zonder stukjes erin maakt niet zoveel uit, het is maar net wat je zelf het lekkerste vindt.

Pindasaus | TalkNomzToMe.nlNiet alleen voor over de saté

Een van de meest herkenbare gerechten voor het gebruik van pindasaus. Maar zeker niet het enigste waar het voor gebruikt kan worden. Zo mag het absoluut niet ontbreken in één van mijn lievelingsprakkies; Linda’s gado gado. Zelf heb ik er ooit nog eens een kipburger omheen gemaakt en als wij ons avondje lekkere dingetjes op tafel zetten dan mag dit absoluut niet ontbreken!

Hoog of laag vuur?

Ik hoor vaak van mensen dat ze het lastig vinden om de pindasaus goed te krijgen zonder dat het aanbrand of te dik wordt of te dun blijft. Gelukkig zijn hier een aantal trucjes voor die ik graag met jullie deel. Pindasaus is iets wat je niet te snel moet maken dus zet het niet op standje maximaal op je pitten anders verbrandt alles voordat je met je ogen knippert. Voeg je vloeistof (ketjap of water) ook niet in één klap toe. Als je het gedoseerd doet heb je meer controle over de dikte, en het is altijd makkelijker om er iets aan toe te voegen dan om het er uit te halen.

Pindasaus | TalkNomzToMe.nl

Twist it up!

Citroengras, kokosrasp, extra sambal? Zoals met het meeste wat we hier uit de hoek zoeken kun je ook met de pindasaus lekker je eigen draai er aan geven. Heb jij een geweldig recept gemaakt met pindasaus, laat het ons even weten. Vinden we leuk!

Eet smakelijk!

5 van 1 stem
Pindasaus | TalkNomzToMe.nl
Print
Pindasaus
Bereidingstijd
10 min
 

Wat je met een beetje pindakaas wel niet kan maken.

Gang: Saus
Keuken: Aziatisch
Keyword: Pindasaus
Aantal: 4 personen
Ingredienten
  • 100 ml water of melk
  • 3 el kokosmelk
  • 3 el pindakaas
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl sambal
  • 1 teen knoflook rag fijn
  • 1 tl olijf olie
Bereidingswijze
  1. Verwarm in een pan de olijf olie.

  2. Fruit de knoflook aan.

  3. Blus dit af met water (of melk) kokosmelk en ketjap.

  4. Onder continu door roeren de pindakaas en sambal toevoegen.

  5. Blijf roeren tot het de gewenste dikte heeft.

Tip(s) van de chef
  • Saus te dik? Iets meer vocht toevoegen aan je mengsel en goed roeren.
  • Saus te dun? Iets meer pindakaas toevoegen en goed roeren.
  • Zet je vuur vooral niet te hoog.

Ben je van plan om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (2 stemmen, gemiddeld: 4,50 van de 5)
Aan het laden...

Signed_Sergio

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bitesized Nomz, Dippable Nomz, Liquid Nomz, Nomz, Side Nomz Tags: Aziatische keuken, Pindakaas, Pindasaus, Saté, Satésaus

Vorig bericht: « Spicy chicken wings
Volgend bericht: Chef @ work #5 – Over verhuizen en nieuwe uitdagingen. »

Lees Interacties

Reacties

  1. Stef (in Maleisië) zegt

    februari 7, 2019 om 13:51

    Hoi Linda en Sergio,

    Een leuke variant hierop is de Vietnamese Pindasaus (voor bij hun niet gebaken springrolls) met limoensap en hoisin saus en waarschijnlijk nog wel wat ingredienten 🙂

    Smakelijk en alweer warme groeten,

    Stef
    Stef (in Maleisië) recently posted…3x lekkere wortelsoep maken à la Jeroen Meus en Sandra Bekkari + 10 extra wortelsoep receptenMy Profile

    Beantwoorden
    • Sergio zegt

      februari 7, 2019 om 14:25

      Klinkt lekker! Zullen we zeker eens een keer gaan uitproberen!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Suikerrandjes voor een feestelijk glas
    Suikerrandjes voor een feestelijk glas

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....