• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Chef @ work #5 – Over verhuizen en nieuwe uitdagingen.

Chef @ work #5 – Over verhuizen en nieuwe uitdagingen.

augustus 27, 2019 By Sergio Reageer

Chef @ Work | TalkNomzToMe.nl

Ik ben weer terug in het land van (semi) levende bloggers. Na heel erg druk bezig te zijn geweest met van alles en nog wat, werd het weer eens tijd voor een nieuw Chef @ work artikel. Zodat jullie allemaal weer eens bij kunnen lezen wat deze chef nu eigenlijk allemaal uitspookt.

Verhuisd

Inmiddels zijn ik, Linda en de iets minder kleine nomznaisseurs verhuisd naar het Zeeuwse. Lekker dicht bij het water, alleen jammer dat de vis hier nog steeds niet zo vers is als in Portugal, haha. Zoals veel van jullie wel weten komt er bij een verhuizing veel kijken en zijn we hier ook nog lekker druk bezig om dingen naar onze zin te maken. Een van de projecten waar we mee bezig zijn is een lekker grote buitenkeuken, a chef will always be a chef toch?

Chef @ Work | TalkNomzToMe.nl

Nieuwe uitdagingen

Na met over het algemeen met heel veel plezier voor mijn werkgever te hebben gewerkt, werd de reistijd toch wel een dingetje. Dus werd het toch eens een keer tijd om voor iets anders te gaan kijken.
“Wat dan?!”, hoor ik iedereen al roepen. Ik denk dat dit iets is wat weinig mensen zagen aankomen, maar deze chef is gaan freelancen! En we zijn heel druk bezig om onze webshop Sabores de Portugal de lucht in te krijgen. Zo doe ik ook nog eens een keer iets met mijn Portugese roots haha.
Hold up Sergio… Dat freelancen, dat is nog al een switch, waarom dat dan?!

Chef @ Work | TalkNomzToMe.nl

Freelance chef @ work

Dit is misschien wel een betere titel voor de artikelen tegenwoordig. Waarom freelance? Dat er in personeelstekort is in de horeca weet iedereen inmiddels wel, en ja het heeft meegewogen in de beslissing om niet meer voor een baas te werken. Het is alleen niet de hoofdmoot, dat is waarschijnlijk een ander cliché, vrijheid! Begrijp me niet verkeerd het is en blijft hard werken want 40+ uur in de keuken per week is alsnog geen uitzondering. En de paycheck is best leuk, maar je werkt niet iedere week evenveel uren en dat zijn wel zaken die je moet incalculeren. Ik werk op locatie als het ons gezin, mij of ons bedrijf uitkomt. Die vrijheid biedt opties! Wat ik ook wel heel erg leuk vind is dat ik in verschillende keukens kom te staan, van een simpele brasserie tot aan sterrenzaken. Op deze manier is het iedere keer weer een andere uitdaging en kan ik eigenlijk al mijn cooking skills bijhouden. Wat er dan weer voor zorgt dat ik honderdduizendmiljoen-ish foto’s moet maken omdat iedereen thuis en iedereen die ik ken IE-DE-RE keer wil weten wat ik nu weer aan het sjouwen ben. Linda kwam al thuis met een Huawei P30 Pro zodat ik geen smoesjes meer heb over waarom ik geen foto’s stuur eindelijk eens goede foto’s kan maken. Daarbij hebben we ons abonnement zonder telefoon meteen aangepast een aangevuld met een ruime databundel. Zo kan ik iedereen lekker op de hoogte houden als ik m’n ding aan het doen ben. Zelfs als ik niet in Nederland aan het werk ben, want dat wil ook nog weleens gebeuren, haha. Enige nadeel is dat Linda nu steeds loopt te pushen dat ik de Instagram van Traca (ons hoofdbedrijf) moet gaan bijhouden en dat is nog even een dingetje… (Sorry querida)

Chef @ Work | TalkNomzToMe.nl

Sabores de Portugal

Dat hadden we ook nog. Als chef zijnde werk ik per definitie al het liefst met goede producten, heel stiekem werk ik het liefste met Portugese producten en nog stiekemer het liefste met dingen uit mijn vaders tuin. Beide zijn hier bijna tot niet goed te verkrijgen (of je betaald gelijk de hoofdprijs plus de rest). Wat er voor gezorgd heeft dat wij de bijdehante brainwave hadden om zelf ook maar een webwinkel te maken met lekkere goodies van Portugese bodem! Er loopt een winactie voor de lancering op de Facebook-pagina. Houdt ons zeker in de gaten, want zodra we live gaan zijn we heel benieuwd naar wat iedereen er van vindt!

Dit keer geen tip van de chef maar wel iets anders:

Disclaimer van de chef:

Om de privacy van de gasten en klanten te waarborgen kunnen bepaalde delen van foto’s onzichtbaar gemaakt zijn.

Signed Sergio

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Nomz

Vorig bericht: « Pindasaus
Volgend bericht: Pão Caseiro (Portugees brood) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....