• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Pittige rijst

Pittige rijst

februari 1, 2016 By Sergio Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Pittige_Rijst_First

Pittige rijst, het is iets wat ik graag gebruik als basis voor maaltijden, voornamelijk omdat ik de pittige rijst aanvul met groenten om zo gelijk een alles in één gerechtje te hebben en er alleen nog maar een stukje vlees of vis bij hoef te doen en het niet heel erg tijdrovend is (iets met liever lui dan moe). Natuurlijk kan je deze pittige rijst ook prima gebruiken als bijgerecht voor je maaltijd. Hieronder vindt je een recept voor twee personen met als insteek dat het de basis word voor een maaltijd. Wat je er voor de rest nog bij wil eten laat ik aan jullie fantasie over, laat maar weten wat er uit is gekomen zou ik zeggen!

Pittige_Rijst_1Kook ongeveer 150 gram witte rijst volgens de instructies op het pak en zodra het gaar is even afgieten en opzij zetten.

Pittige_Rijst_2Zet een koekenpan op een middelhoog vuur en laat hier een klontje boter in smelten, voeg er twee tenen knoflook aan toe om de boter meer smaak te geven.

Pittige_Rijst_3Zodra de boter gesmolten is doe je de rijst in de pan en bak je die op, als de rijst de boter heeft opgenomen voeg je ongeveer 100 ml gezeefde tomaat toe en roer je dit goed door de rijst heen.

Pittige_Rijst_4Voeg nu een blikje mais korrels en een potje erwten toe, dit alles goed door de rijst heen mengen en op laten warmen. Scherp paprikapoeder en een half chili pepertje door het rijstmengsel heen scheppen en af smaken met zout.

Pittige_Rijst_5Serveer je pittige rijst zodra het klaar is.

Eet smakelijk!

Pittige Rijst
Print
Pittige rijst
Ingredienten
  • 150 gr witte rijst
  • 100 ml gezeefde tomaat
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje mais korrels
  • 1 potje doperwten
  • Pittig paprika poeder
  • Chili peper
  • Boter
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Kook de rijst zoals aangegeven op het pak
  2. Giet de rijst af en zet deze even opzij
  3. Smelt een klontje boter in een koekenpan
  4. Voeg terwijl de boter smelt de twee tenen knoflook toe
  5. Bak de rijst op
  6. Voeg de gezeefde tomaat toe en meng het geheel goed door
  7. Mais en doperwten toevoegen en onder doorroeren warm laten worden
  8. Op smaak brengen met pittig paprika poeder een halve chili peper en zout

*Tip van de chef

Zoals ik al aangaf kan je met dit recept alle kanten op die je jezelf maar kan bedenken, stukje kip er bij en voila je hebt Mexicaanse kip. Mocht je besluiten om de pittige rijst als bijgerecht te gebruiken dan kan je voor twee personen het recept halveren.

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

Signed_Sergio

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Nomz, Side Nomz Tags: Mais, Pittig, Rijst

Vorig bericht: « Sushi salade met gerookte zalm – Kiddielunch #1
Volgend bericht: Lunchburger »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Pão Caseiro (Portugees brood)
    Pão Caseiro (Portugees brood)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....