Pittige rijst, het is iets wat ik graag gebruik als basis voor maaltijden, voornamelijk omdat ik de pittige rijst aanvul met groenten om zo gelijk een alles in één gerechtje te hebben en er alleen nog maar een stukje vlees of vis bij hoef te doen en het niet heel erg tijdrovend is (iets met liever lui dan moe). Natuurlijk kan je deze pittige rijst ook prima gebruiken als bijgerecht voor je maaltijd. Hieronder vindt je een recept voor twee personen met als insteek dat het de basis word voor een maaltijd. Wat je er voor de rest nog bij wil eten laat ik aan jullie fantasie over, laat maar weten wat er uit is gekomen zou ik zeggen!
Kook ongeveer 150 gram witte rijst volgens de instructies op het pak en zodra het gaar is even afgieten en opzij zetten.
Zet een koekenpan op een middelhoog vuur en laat hier een klontje boter in smelten, voeg er twee tenen knoflook aan toe om de boter meer smaak te geven.
Zodra de boter gesmolten is doe je de rijst in de pan en bak je die op, als de rijst de boter heeft opgenomen voeg je ongeveer 100 ml gezeefde tomaat toe en roer je dit goed door de rijst heen.
Voeg nu een blikje mais korrels en een potje erwten toe, dit alles goed door de rijst heen mengen en op laten warmen. Scherp paprikapoeder en een half chili pepertje door het rijstmengsel heen scheppen en af smaken met zout.
Serveer je pittige rijst zodra het klaar is.
Eet smakelijk!
- 150 gr witte rijst
- 100 ml gezeefde tomaat
- 2 tenen knoflook
- 1 blikje mais korrels
- 1 potje doperwten
- Pittig paprika poeder
- Chili peper
- Boter
- Zout
- Kook de rijst zoals aangegeven op het pak
- Giet de rijst af en zet deze even opzij
- Smelt een klontje boter in een koekenpan
- Voeg terwijl de boter smelt de twee tenen knoflook toe
- Bak de rijst op
- Voeg de gezeefde tomaat toe en meng het geheel goed door
- Mais en doperwten toevoegen en onder doorroeren warm laten worden
- Op smaak brengen met pittig paprika poeder een halve chili peper en zout
*Tip van de chef
Zoals ik al aangaf kan je met dit recept alle kanten op die je jezelf maar kan bedenken, stukje kip er bij en voila je hebt Mexicaanse kip. Mocht je besluiten om de pittige rijst als bijgerecht te gebruiken dan kan je voor twee personen het recept halveren.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie