• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Restjessoep (aka Sergio ruimt op)

Restjessoep (aka Sergio ruimt op)

januari 13, 2019 By Sergio 2 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Restjessoep. Het idee is simpel. Zoek alle overbodige groenten, stukken vlees of vis en kruiden bij elkaar. Ram het geheel in een pan en maak er soep van. De uitwerking is net iets anders. Gelukkig help ik je mee en lees je alles wat je moet weten over restjessoep hier in de Budget week!

Op jacht naar restjes

Het heet namelijk niet voor niets restjessoep. Zoals we al hebben aangekondigd proberen we dit jaar onze restjes zoveel mogelijk te verwerken. Hopelijk inspireren we jullie ermee om ook eens op deze manier te koken! Dus op jacht naar wat ik kan gebruiken. Er zijn redelijk wat dingen die hier in huis standaard aanwezig zijn. Uien en een hele kast vol met gedroogde kruiden bijvoorbeeld. Wat iets minder vaak voorkomt zijn kistjes met tomaten. Die kistjes zijn een verhaal apart en als je het leuk vindt om te weten hoe we daar aan komen neem dan eens een kijkje op The Happy Housewife! Dat is ons priveblog waar je af en toe kunt zien hoe ons leven er achter de schermen uitziet en wat we nog meer doen. Dat kistje met tomaten gaat in iedere geval dé basis worden voor de restjessoep. Een verdwaalde broccoli en nog wat paprika. Super, dat kan er ook mooi door heen. Duik ik zomaar nog een paar wortels op in de kelder. Awesome, die geven een mooie zoete smaak aan het geheel.

Restjessoep | TalkNomzToMe.nlWe gaan voor vega

Geen vlees resten gevonden voor in de restjessoep dit keer. Dat is niet heel erg want met alles wat ik heb kunnen vinden kan er heel makkelijk en goedkoop een geroosterde paprika en tomatensoep als restjessoep gemaakt worden. Een variant van dit recept heb ik ooit eens op de kaart gehad dus voor jullie gelijk een leuk kijkje in “mijn” keuken.

Restjes omtoveren naar een heerlijke maaltijd

Net heb ik gekscherend geroepen dat het idee voor restjessoep alles in een pan rammen is. Dat is het net niet helemaal, we willen natuurlijk wel smaak aan onze restjessoep geven. Als je alles in je pan doet, zet je eerst al je ingrediënten even aan (dus laagje boter of olie in de pan en warm laten worden en dan alles even licht bakken zodat de smaak eruit komt). Zelf ben ik een fan van alles even in de oven roosteren. Dat geeft alles, dus ook de restjessoep, net iets meer diepte.

Kruiden

Wat ook belangrijk is met het maken van restjessoep is dat je al je ingrediënten die je wil roosteren iets meer kruid dan dat je anders zou doen. We maken soep en daar hebben we natuurlijk ook water bij nodig. En laat dat water nou net de smaak uit je restjessoep halen. Wees dus wat scheutiger met je zout, peper en andere kruiden die in je ovenschaal verdwijnen. Wat ook altijd helpt is goede (Portugese) olijfolie!

Wat kost dat?

Tja, voor dit specifieke recept is het € 0.00 omdat het echt restjes zijn en de kruiden hier altijd aanwezig zijn. Maar ik snap dat jullie daar niets aan hebben dus heb ik een klein overzichtje van eventuele kosten.

1 kg tomaten € 1.49
3 paprika’s € 1.05
1 broccoli € 0.49
2 uien € 0.08
2 wortels € 0.12
kruiden
1 liter water

Voor kruiden gebruik ik een standaard prijs van € 0.25. soms is dit net iets te ruim, soms is het net niet voldoende. Gemiddeld genomen klopt het wel. (Het is een trucje wat ik gebruik voor horeca kostprijsberekeningen.)

Dus onderaan de streep kost de restjes soep € 3.48 wat neerkomt op €0.58 per persoon (uitgaande van 6 porties).

Nu heb ik gelijk een van de duurste recepten in de budget week te pakken met restjessoep. Helaas zijn verse groenten vreselijk duur. Iets waar ik echt een bloedhekel aan heb, want het maakt gezond eten des te moeilijker. Zeker als je weinig te besteden hebt. Om de kosten van dit recept eventueel te verlagen kan je er voor kiezen om de verse tomaten te vervangen door 1 liter gezeefde tomaten (of tomaten blokjes).

Eet smakelijk!

5 van 1 stem
Restjessoep | TalkNomzToMe.nl
Print
Restjessoep
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
30 min
 

Opruimen voor gevorderden en gelijk een vitamine bom.

Gang: Brunch, Diner, Lunch
Keuken: Fusion
Aantal: 4 personen
Ingredienten
  • 1 kg Tomaten of 1 l gezeefde tomaat
  • 3 Paprika's
  • 2 Uien
  • 2 Wortels
  • 1 l Water
  • Zoet paprika poeder naar smaak
  • 2 tl Thijm
  • 2 tl Oregano
  • Knoflook poeder naar smaak
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 el Olijf olie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

  2. Schil de wortel en de uien.

  3. Snijd alle groenten en de tomaten grof en doe het allemaal in een ovenschaal.

  4. Kruid het geheel met de kruiden en de olijf olie.

  5. Meng alles goed door elkaar.

  6. Rooster alles ongeveer 15 minuten (vergeet niet om alles een paar keer goed door te husselen).

  7. Doe de geroosterde groenten in een pan en giet daar het water op.

  8. Breng alles aan de kook en alles ongeveer 10 minuten pruttelen.

  9. Met een staafmixer alles fijn draaien en eventueel afsmaken met nog wat zout en peper.

Ben je van plan om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...

Signed_Sergio

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Diner, Healthy Nomz, Lunch, Nomz Tags: Budget, Budget week, Budgetweek 2019, Gezond, Restjes, Soep

Vorig bericht: « Fritatta muffins (Restjes met eierlijm)
Volgend bericht: Broodje zalm »

Lees Interacties

Reacties

  1. Stef zegt

    januari 15, 2019 om 17:51

    Hoi Linda, Sergio en Chimaero,

    Een extra soep-ingredient voor bij de “kruiden”: gedroogde paddestoelen.

    Ideaal om meer smaak toe te voegen aan een restjessoep wanneer er niet veel restjes te bespeuren zijn 🙂

    Gezond en Gelukkig 2019 Gewenst!

    Warme groeten uit Maleisie,

    Stef
    Stef recently posted…Grootmoeders makkelijkste knolseldersoep recept: lekker zonder staafmixerMy Profile

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 29, 2019 om 14:37

      Klinkt heerlijk! Voor jou ook nog de beste wensen vanuit een koud en nat Nederland!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....