• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Budget Nomz / Roquefort met prei (Lekker met rijst!)

Roquefort met prei (Lekker met rijst!)

september 17, 2015 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Roquefort_Prei_FirstRoquefort is een Franse blauwschimmelkaas gemaakt van schapenmelk die je niet direct in een avondmaaltijd verwacht. Sterker nog; De meeste mensen die ik op voorhand vertelde dit gerecht te willen maken, keken vrijwel zonder uitzondering even vies bij de gedachte deze kaas te moeten eten. Gelukkig heb ik toch een klein beetje kaas gegeten van buitenlandse kazen en uiteindelijk nog nooit iemand aan tafel gehad die het niet lekker vond. Zelfs de kindjes zijn gek op dit gerecht wat door de Roquefort een uitgesproken en stevige smaak heeft.

Dit blauw-ader-kaas-prutje zoals de kindjes het noemen is heel gemakkelijk te maken en staat in een wip op tafel. Super gemakkelijk op een drukke avond dus. Of voor als je gewoon even een keer geen zin hebt om uitgebreid in de keuken te staan en je toch lekker wilt eten. Roquefort is een redelijk dure kaas om te halen, maar de rest van de ingrediënten balanceren deze prijs meer dan uit waardoor dit gerecht wat mij betreft zelfs in de budget-categorie mag passen. Als je nu nog niet enthousiast bent voor dit gerecht weet ik het ook niet meer.

Je kunt ervoor kiezen om de ingredienten op voorhand te snijden, of om dit te doen terwijl je aan het koken bent. Het ligt maar net aan wat je zelf het fijnste vind en hoe snel je kunt snijden. Ik serveer dit gerecht altijd met rijst, dus zet eerst een pan met water op om de rijst te koken. Terwijl de rijst kookt maak je de saus.

Roquefort_Prei_2Een gesnipperd uitje mag niet ontbreken. Fruit het uitje aan in een laagje olie.

Roquefort_Prei_1Prei is het belangrijkste ingrediënt voor dit gerecht. Snijdt de prei in ringen en bak deze samen met het gefruite uitje zacht.

Roquefort_Prei_4De Roquefort moet smelten in het gerecht, dus je maakt het jezelf heel gemakkelijk als je deze in grove blokken snijdt. Zo is je maaltijd nog sneller klaar. Voeg de Roquefort samen met de creme fraiche toe aan het mengsel van ui en prei, schep het geheel goed door elkaar en laat op een laag vuur enkele minuten pruttelen zodat de Roquefort volledig smelt.

Roquefort_Prei_3Uitgebakken spek is de finishing touch en onmisbaar in dit gerecht om een goed tegenwicht te geven aan de sterke smaak van de Roquefort. Je kunt de uitgebakken spek door het prei mengsel scheppen vóór het serveren, maar als je de borden mooi wilt opmaken is het leuk om de spek over het gerecht heen te sprenkelen na het opscheppen.

Zo simpel is het! Een iets gedetailleerder en stapsgewijs recept vind je hieronder. Gemakkelijk uit te printen, dus geen reden om niet de keuken in te duiken om eens iets nieuws te proberen 😉

Eet smakelijk!

Print
Roquefort met prei
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
15 min
 
Ingredienten
  • 250 gram ongekookte rijst
  • 1 ui gesnipperd
  • 400 gram prei
  • 200 ml creme fraiche
  • 125 gram Roquefort
  • 125 gram spekblokjes
Bereidingswijze
  1. Kook de rijst zoals je gewend bent.
  2. Terwijl de rijst kookt, fruit je het uitje.
  3. Voeg de prei bij het gefruite uitje en bak gedurende enkele minuten mee tot de prei zacht is.
  4. Schep de creme fraiche en de in blokken gesneden Roquefort door het preimengsel en laat op een zacht vuurtje pruttelen terwijl de Roquefort smelt. Vergeet niet het geheel af en toe om te scheppen.
  5. Bak de spekblokjes.
  6. Serveer het Roquefort-prei mengsel met de rijst. Sprenkel voor het serveren de uitgebakken spekblokjes over het Roquefort-preimengel.

* Tip van de chef

Geen liefhebber van rijst? Stiekem “hoor” je dit gerecht met pasta te eten, dus vervang de rijst gerust door een pasta-variant van jouw keuze.

Je kunt de prei zelf snijden, wat in het goede jaargetijde ook nog eens heel voordelig is, en als je het jezelf gemakkelijk wilt maken kun je de prei natuurlijk ook voorgesneden kopen zodat je nog sneller klaar bent in de keuken.

Ben je bang dat je de smaak van de Roquefort toch te sterk zult vinden, kies dan voor Danish Blue. Deze kaas lijkt sterk op Roquefort, maar heeft een iets mildere smaak.

Bak je de spekjes op voorhand, gebruik dan het overgebleven spekvet om de ui en prei in te bakken. Dit verdiept de smaak van het gerecht.

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Diner, Nomz, Quick Nomz Tags: Blauwader kaas, Kaas, Prei, Rijst, Roquefort

Vorig bericht: « Tomatensalsa met paprika en komkommer
Volgend bericht: Pizzaburgers (geen oven nodig!) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Tortilla Pan Pizza (Pizza zonder oven!)
    Tortilla Pan Pizza (Pizza zonder oven!)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....