• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Sigara Boregi met spinazie

Sigara Boregi met spinazie

mei 25, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Sigara_Boregi_First

Sigara Boregi, oftewel loempia’s met Turkse witte kaas, waren mijn favoriete gerecht bij De Blauwe Hoek in Arnhem. Om nu iedere keer uit eten te gaan als je zin hebt in zo’n lekkere snack of voorgerecht is niet helemaal handig, dus zelf maken is dan een perfecte oplossing. En het toevoegen van spinazie zorgt ervoor dat ik mezelf nog een klein beetje wijs kan maken dat ik best gezond eet als ik ze klaar maak 😉

Wat ook nog eens een hele fijne bijkomstigheid is, is dat de kindjes gék zijn op deze “geitenkaas loempia’s”. En toen Sergio ze voor het eerst voorgeschoteld kreeg was ik helemaal blij dat ik net een grote hoeveelheid had gerold, want ik kon de keuken terug in om nóg een dubbele portie te bakken. Mijn voorraad was wel meteen weg, dus de volgende keer maak ik een extra grote hoeveelheid om ook een deel in te vriezen. Sigara boregi is namelijk niet alleen lekker om zo als snack te eten. Het is ook een heerlijke side dish bij bijvoorbeeld köfte of kebab. En als je een keer een bittergarnituur op tafel zet is het een leuke afwisseling op de toch wat meer standaard snacks zoals bitterballen, frikadellen en kaassouffles. En om eerlijk te zijn, zelfs bij een kaasplankje zouden deze sigara boregi wat mij betreft niet misstaan. Maar je kunt mij dan ook wakker maken voor bijna iedere soort kaas, dus mijn mening daarover is waarschijnlijk ook niet helemaal objectief 😉

Om te beginnen maal ik twee witte kaasjes met twee volle handen spinazie in de keukenmachine. Dit draai ik met de messen fijn tot een pasta met groene spikkels.

Sigara_Boregi_1

De pasta leg je in het midden aan de rand van een loempia vel. Deze koop je kant en klaar in een toko en ook in de supermarkt zijn ze steeds vaker te vinden in verschillende formaten. Zorg dat je ongeveer een derde van de breedte gebruikt.

Sigara_Boregi_2

Vouw beide zijden van het loempia vel over de vulling heen. Zorg dat de vellen aan de achterzijde iets over elkaar heen liggen. Zo kun je de sigara boregi mooi recht dichtrollen.

Sigara_Boregi_3

Besmeer het uiteinde van het loempiavel met eiwit en rol de vulling in de lengte van het loempia vel. Niet te strak, want de vulling zet tijdens het bakken iets uit en dan barsten je sigara boregi open.

Frituur de sigara boregi in enkele minuten gaar in olie van circa 170 graden.

Sigara_Boregi_4

Lekker met een knoflookdip, tzaziki of gewoon zo. Ik durf te wedden dat je er een nieuwe favoriete snack bij krijgt.

Eet smakelijk!

Sigara Boregi
Print
Sigara Boregi met spinazie
Voorbereidingstijd
25 min
Bereidingstijd
5 min
Totale tijd
30 min
 

Dit is en blijft een van onze favorieten!

Gang: Bijgerecht, Hapjes
Keuken: Turks, Vegetarisch
Aantal: 15 Loempia's
Ingredienten
  • 2 Turkse witte kaasje uit blik Circa 400 gram
  • 100 gram spinazie
  • kant en klare loempia vellen
Bereidingswijze
  1. Maal de kaas met de spinazie tot een pasta in de keukenmachine.
  2. Leg een loempia vel op je werkblad en plaats een strook vulling in het midden aan de rand.
  3. Vouw de zijden van het loempia vel over de vulling.
  4. Bestrijk het uiteinde van het loempia vel met eiwit en rol de vulling op in het vel tot een loempia.
  5. Frituur de sigara boregi in olie van circa 170 graden in enkele minuten goudbruin.
Tip(s) van de chef
  • Als je niet van spinazie houd kun je ook enkel de witte kaas als vulling gebruiken of verse peterselie toevoegen in plaats van spinazie.
  • Je kunt de sigara boregi na het rollen invriezen. Leg dan wel tussen iedere laag een stuk vetvrij papier zodat je ze gemakkelijk van elkaar kunt loshalen zonder ze hoeven ontdooien als je niet al je ingevroren lekkers in één keer wilt bereiden. (Je kunt deze lekkernij ook gewoon bevroren frituren net als andere snacks

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bitesized Nomz, Nomz, Side Nomz, Veggie Nomz Tags: Loempia, Snack, Spinazie, Turkse witte kaas

Vorig bericht: « Ultimate Bite Finale
Volgend bericht: Frisse aardappelsalade »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....